Dolar 32,6504
Euro 35,4364
Altın 2.511,30
BİST 10.851,78
Adana Adıyaman Afyon Ağrı Aksaray Amasya Ankara Antalya Ardahan Artvin Aydın Balıkesir Bartın Batman Bayburt Bilecik Bingöl Bitlis Bolu Burdur Bursa Çanakkale Çankırı Çorum Denizli Diyarbakır Düzce Edirne Elazığ Erzincan Erzurum Eskişehir Gaziantep Giresun Gümüşhane Hakkari Hatay Iğdır Isparta İstanbul İzmir K.Maraş Karabük Karaman Kars Kastamonu Kayseri Kırıkkale Kırklareli Kırşehir Kilis Kocaeli Konya Kütahya Malatya Manisa Mardin Mersin Muğla Muş Nevşehir Niğde Ordu Osmaniye Rize Sakarya Samsun Siirt Sinop Sivas Şanlıurfa Şırnak Tekirdağ Tokat Trabzon Tunceli Uşak Van Yalova Yozgat Zonguldak
İstanbul 32°C
Açık
İstanbul
32°C
Açık
Sal 32°C
Çar 32°C
Per 32°C
Cum 32°C

Çin Merkez Bankası, yüz milyarlarca yuanlık tahvili satışa hazır hale getiriyor

Çin Merkez Bankası, yüz milyarlarca yuanlık tahvili satışa hazır hale getiriyor

Çin Merkez Bankası, yüz milyarlarca yuanlık tahvili satışa hazır hale getiriyor
5 Temmuz 2024 08:06
42

Çin Merkez Bankası, elinde ödünç almak için yüz milyarlarca yuan değerinde tahvil bulunduğunu ve bunları piyasa koşullarına bağlı olarak satacağını söyledi.

Banka, orta ve uzun vadeli tahvilleri açık uçlu teminatsız olarak ödünç alacak ve tahvil borçlanmasına ilişkin birkaç büyük finans kuruluşu ile anlaşma imzaladığı için piyasa koşullarına bağlı olarak satacak.

CITIC Securities’in baş ekonomisti Ming Ming, “Merkez Bankasının elindeki hazine tahvillerinin büyüklüğü yüz milyarlarca yuana ulaşırken tek bir günlük yoğun satışın piyasa üzerinde önemli bir etkisi olacaktır.” dedi.

Capital Economics’in Çin Ekonomisi Müdürü Julian Evans-Pritchard, “Daha geniş çaplı bir parasal sıkılaştırma olmadan, ki bu kartlarda görünmüyor, PBoC’nin muhtemelen elde etmeyi umabileceği en iyi şey, tahvil rallisine kısa vadeli bir duraklama sağlamaktır.” diye konuştu.

Oversea-Chinese Banking Corp. Stratejisti Frances Cheung ise “Parasal operasyonlar söz konusu olduğunda yüz milyarlar makul miktarlardır. Tahvil piyasasındaki mevcut yükseliş göz önüne alındığında, orta-uzun vadeli tahvil satma niyeti beklentilerimizle uyumlu.” dedi.

PBoC Başkanı Pan Gongsheng, geçen ay Lujiazui Forumunda Merkez Bankasının yakında ikincil tahvil piyasasında işlem yapmaya başlayabileceğini ima etmişti.

Foreks Haber Merkezi

ETİKETLER: ,
YORUMLAR

Henüz yorum yapılmamış. İlk yorumu yukarıdaki form aracılığıyla siz yapabilirsiniz.