Dolar 32,6610
Euro 35,4440
Altın 2.506,82
BİST 10.851,78
Adana Adıyaman Afyon Ağrı Aksaray Amasya Ankara Antalya Ardahan Artvin Aydın Balıkesir Bartın Batman Bayburt Bilecik Bingöl Bitlis Bolu Burdur Bursa Çanakkale Çankırı Çorum Denizli Diyarbakır Düzce Edirne Elazığ Erzincan Erzurum Eskişehir Gaziantep Giresun Gümüşhane Hakkari Hatay Iğdır Isparta İstanbul İzmir K.Maraş Karabük Karaman Kars Kastamonu Kayseri Kırıkkale Kırklareli Kırşehir Kilis Kocaeli Konya Kütahya Malatya Manisa Mardin Mersin Muğla Muş Nevşehir Niğde Ordu Osmaniye Rize Sakarya Samsun Siirt Sinop Sivas Şanlıurfa Şırnak Tekirdağ Tokat Trabzon Tunceli Uşak Van Yalova Yozgat Zonguldak
İstanbul 31°C
Açık
İstanbul
31°C
Açık
Pts 32°C
Sal 32°C
Çar 32°C
Per 31°C

Çevrimiçi Masaüstü Rol Yapma Platformu Roll20 Hacklendi

Popüler çevrimiçi rol yapma ve masaüstü oyun platformu geçtiğimiz günlerde siber saldırıya uğradığını açıkladı.

Çevrimiçi Masaüstü Rol Yapma Platformu Roll20 Hacklendi
5 Temmuz 2024 00:13
40

Rol yapma oyunlarını sevenler, özellikle pandemi döneminde uzaktan birlikte oyun oynayabilmek için bir alternatif aramaya başlamıştı. Roll20 bu dönemde büyük bir kullanıcı kitlesine ulaşmıştı. Platformdan yapılan açıklama, geçtiğimiz günlerde platforma bir siber saldırı gerçekleştirildiğini ortaya koydu. 

Roll20’nin resmi internet sitesinden paylaşılan gönderide, 29 Haziran’da firmanın yönetim websitesine bir saatliğine erişim sağlayan bir “kötü aktör”ün silindiğini açıkladı. Firmadan yapılan açıklamada “tüm yetkisiz erişimlerin kesildiği ve ağ açığının sonlandırıldığını” dile getirdi. 

Tüm kullanıcı hesapların erişim sağlanmış

Yapılan açıklamada “Kötü niyetli kişi bir kullanıcı hesabını değiştirdi ve biz bu değişiklikleri hızla geri aldık. Bu süre zarfında, kötü niyetli kişi tüm kullanıcı hesaplarına erişim sağlayabildi ve görebildi,” açıklamasında bulundu. 

Roll20’ye göre hacker, kullanıcıların tam adı, e-posta adresi, son IP adresi ve ödeme yöntemi saklanmışsa kredi kartlarının son dört hanesi gibi kişisel bilgileri “görmüş olabilir.” Öte yandan hacker şifrelere, ev adresleri ve tam kredi kartı bilgilerine erişemedi. Roll20 kullanıcıları bilgilendirdiğini duyururken şirket sözcüsü Jayme Boucher, saldırının detayları ve kaç kullanıcının etkilendiği sorularına cevap vermedi. 

Roll20’nin internet sitesinde 12 milyon kullanıcı bulunuyor ve şirket kendini “Çevrimiçi D&D için 1 numaralı tercih” olarak tanımlıyor.

ETİKETLER: ,
YORUMLAR

Henüz yorum yapılmamış. İlk yorumu yukarıdaki form aracılığıyla siz yapabilirsiniz.