Dolar 32,7282
Euro 35,4895
Altın 2.497,81
BİST 10.923,00
Adana Adıyaman Afyon Ağrı Aksaray Amasya Ankara Antalya Ardahan Artvin Aydın Balıkesir Bartın Batman Bayburt Bilecik Bingöl Bitlis Bolu Burdur Bursa Çanakkale Çankırı Çorum Denizli Diyarbakır Düzce Edirne Elazığ Erzincan Erzurum Eskişehir Gaziantep Giresun Gümüşhane Hakkari Hatay Iğdır Isparta İstanbul İzmir K.Maraş Karabük Karaman Kars Kastamonu Kayseri Kırıkkale Kırklareli Kırşehir Kilis Kocaeli Konya Kütahya Malatya Manisa Mardin Mersin Muğla Muş Nevşehir Niğde Ordu Osmaniye Rize Sakarya Samsun Siirt Sinop Sivas Şanlıurfa Şırnak Tekirdağ Tokat Trabzon Tunceli Uşak Van Yalova Yozgat Zonguldak
İstanbul 32°C
Açık
İstanbul
32°C
Açık
Sal 32°C
Çar 32°C
Per 32°C
Cum 32°C

Cathay Pacific, Hong Kong hükümetinden 1,25 milyar dolarlık hisse geri alımını kesinleştirdi

Cathay Pacific, Hong Kong hükümetinden 1,25 milyar dolarlık hisse geri alımını kesinleştirdi

Cathay Pacific, Hong Kong hükümetinden 1,25 milyar dolarlık hisse geri alımını kesinleştirdi
5 Temmuz 2024 15:21
20

Cathay Pacific Airways, Hong Kong SAR Hükümeti’nin elinde bulunan imtiyazlı hisselerin kalan yarısını 9.75 milyar HK$ (1.25 milyar $) karşılığında geri satın alacağını duyurdu. Cuma günü teyit edilen bu işlemin 31 Temmuz’da tamamlanması öngörülüyor.

Havayolu ayrıca Temmuz ayı sonuna kadar ödenmemiş imtiyazlı hisse temettülerini de ödeyecek ve bu da yatırım süresi boyunca hükümete ödenen toplam 2.44 milyar HK$ temettü ile sonuçlanacak.

Bu hamle, Cathay Pacific’in 2020 yılında imtiyazlı hisselerin ilk olarak hükümete finansal bir can simidi olarak ihraç edilmesiyle başlayan daha geniş kapsamlı yeniden sermayelendirme çabalarının bir parçasıdır. Geri alım, havacılık sektörü için çalkantılı bir dönemde çok önemli olan, hükümetin bayrak taşıyıcıdaki mali çıkarının çözülmesi anlamına geliyor.

Geri alım fiyatı, 7.8101 Hong Kong doları/ABD doları cari döviz kuruna göre yaklaşık 1.25 milyar dolara tekabül ediyor. Bu adım, havacılık sektörünün pandemi sonrası toparlanma sürecinde Cathay Pacific için önemli bir finansal işleme işaret ediyor.

Reuters bu makaleye katkıda bulunmuştur.

Bu makale yapay zekanın desteğiyle oluşturulmuş, çevrilmiş ve bir editör tarafından incelenmiştir. Daha fazla bilgi için Şart ve Koşullar bölümümüze bakın.

YORUMLAR

Henüz yorum yapılmamış. İlk yorumu yukarıdaki form aracılığıyla siz yapabilirsiniz.