Dolar 32,7115
Euro 35,5023
Altın 2.495,23
BİST 10.913,27
Adana Adıyaman Afyon Ağrı Aksaray Amasya Ankara Antalya Ardahan Artvin Aydın Balıkesir Bartın Batman Bayburt Bilecik Bingöl Bitlis Bolu Burdur Bursa Çanakkale Çankırı Çorum Denizli Diyarbakır Düzce Edirne Elazığ Erzincan Erzurum Eskişehir Gaziantep Giresun Gümüşhane Hakkari Hatay Iğdır Isparta İstanbul İzmir K.Maraş Karabük Karaman Kars Kastamonu Kayseri Kırıkkale Kırklareli Kırşehir Kilis Kocaeli Konya Kütahya Malatya Manisa Mardin Mersin Muğla Muş Nevşehir Niğde Ordu Osmaniye Rize Sakarya Samsun Siirt Sinop Sivas Şanlıurfa Şırnak Tekirdağ Tokat Trabzon Tunceli Uşak Van Yalova Yozgat Zonguldak
İstanbul 32°C
Açık
İstanbul
32°C
Açık
Sal 32°C
Çar 32°C
Per 32°C
Cum 32°C

Avrupa Komisyonu, Dijital Hizmetler Yasası Kapsamında X’i Uyarabilir

Avrupa Komisyonu, Elon Musk’ın sosyal medya platformu X’e tehlikeli içerikle mücadelede başarısız olduğu için Dijital Hizmetler Yasası (DSA) kapsamında resmi bir uyarı sunmayı planlıyor. Bloomberg’in haberine göre, Avrupa Komisyonu eğer uyarıda …

Avrupa Komisyonu, Dijital Hizmetler Yasası Kapsamında X’i Uyarabilir
5 Temmuz 2024 15:50
54

Avrupa Komisyonu, Elon Musk’ın sosyal medya platformu X’e tehlikeli içerikle mücadelede başarısız olduğu için Dijital Hizmetler Yasası (DSA) kapsamında resmi bir uyarı sunmayı planlıyor. Bloomberg’in haberine göre, Avrupa Komisyonu eğer uyarıda bulunursa ve X harekete geçmezse, bu durum komisyonun X’e toplam gelirinin %6’sına kadar para cezası vermesine yol açabilir.

X, Avrupa Birliği (AB)’nin yeni Dijital Hizmetler Yasası ve Dijital Pazarlar Yasası çerçevesinde incelediği birçok büyük teknoloji şirketinden yalnızca biri. Şirket, rekabete aykırı uygulamalar nedeniyle Apple, Meta ve Microsoft‘a karşı zaten harekete geçti.

Avrupa Komisyonu web sitesine göre Dijital Hizmetler Yasası, kullanıcıların nefret söylemi gibi yasa dışı içerikleri bildirebilmesini sağlıyor ve platformların uyarıları hızlı bir şekilde işlemesi ve sizi güncel tutması gerekecek. DSA kapsamında denetlenmesi gereken diğer sorunlu içerikler arasında yanlış bilgilendirme ve terör propagandası yer alıyor.

Avrupa Komisyonu aynı zamanda “araştırmacılara X’in kamuya açık verilerine erişim izni verilmesindeki olası eksiklikleri” ve “özellikle Mavi Onay İşaretleri olarak adlandırılan belirli abonelik ürünleriyle bağlantılı onay işaretleriyle ilgili” yanıltıcı bir kullanıcı arayüzüne ilişkin raporları da inceliyor.

Bakalım Elon Musk bu uyarıya karşı nasıl bir refleks alacak?

ETİKETLER: , ,
YORUMLAR

Henüz yorum yapılmamış. İlk yorumu yukarıdaki form aracılığıyla siz yapabilirsiniz.