Dolar 32,7181
Euro 35,5078
Altın 2.499,12
BİST 10.860,59
Adana Adıyaman Afyon Ağrı Aksaray Amasya Ankara Antalya Ardahan Artvin Aydın Balıkesir Bartın Batman Bayburt Bilecik Bingöl Bitlis Bolu Burdur Bursa Çanakkale Çankırı Çorum Denizli Diyarbakır Düzce Edirne Elazığ Erzincan Erzurum Eskişehir Gaziantep Giresun Gümüşhane Hakkari Hatay Iğdır Isparta İstanbul İzmir K.Maraş Karabük Karaman Kars Kastamonu Kayseri Kırıkkale Kırklareli Kırşehir Kilis Kocaeli Konya Kütahya Malatya Manisa Mardin Mersin Muğla Muş Nevşehir Niğde Ordu Osmaniye Rize Sakarya Samsun Siirt Sinop Sivas Şanlıurfa Şırnak Tekirdağ Tokat Trabzon Tunceli Uşak Van Yalova Yozgat Zonguldak
İstanbul 32°C
Açık
İstanbul
32°C
Açık
Sal 32°C
Çar 32°C
Per 32°C
Cum 32°C

Almanya’da Katarina Jovanovic isimli kadın, kariyerini olumsuz etkileyeceğini düşündüğü bebeğini pencereden atarak öldürdü

Almanya’nın Baden-Württemberg Eyaleti’nde yaşayan Katarina Jovanovic, kariyerini etkileyeceğini düşündüğü için yeni doğan kızını pencereden atarak öldürdü. Jovanovic, evde gizlice doğum yaptığı ve bebeği yaklaşık 3.5 metre yükseklikten atarak öldürdüğü belirlendi. Savcılık, Jovanovic’i cinayetle suçladı çünkü hamileliğini gizlediği ve bebeğin kariyerini etkileyeceğini düşündüğü için bu kararı verdiği belirtildi. Savunma avukatı ise olayın bir kaza olduğunu iddia etti.

Almanya’da Katarina Jovanovic isimli kadın, kariyerini olumsuz etkileyeceğini düşündüğü bebeğini pencereden atarak öldürdü
5 Temmuz 2024 16:13
21

Almanya’nın Baden-Württemberg Eyaleti’nde yaşayan Katarina Jovanovic,kariyerini mahvedeceğini düşündüğü için yeni doğan kızını apartman penceresinden atarak öldürdü ve Heilbronn Bölge Mahkemesi tarafından kendisine yedi yıl hapis cezası verildi.

GİZLİDEN DOĞUM YAPTI

Mahkeme, Jovanovic’in 10 ay önce evde gizlice doğum yaptığını ve bebeği yaklaşık 3.5 metre yükseklikten atarak öldürdüğünü belirledi. Olay yerinde kafatası kırılmış bebek cesedi bulununca polise haber verildi. Jovanovic suçu kabul etti ancak cinayeti nasıl işlediğine dair detaylı açıklama yapmadı.

KARİYERİNİ OLUMSUZ ETKİLEYECEĞİNİ DÜŞÜNDÜĞÜ İÇİN ÖLDÜRDÜ

Savcılık ise Jovanovic’i cinayetle suçladı, çünkü hamileliğini gizlediği ve bebeğin kariyerini etkileyeceğini düşündüğü için böyle bir karar verdiği belirtildi. Savcı Mareike Hafendoerfer, “Sanık, özellikle mesleki ilerlemesi için yaşam planlarını bir çocuk için askıya almak istemedi.

Bebek doğduğunda bu kararı verdi ve bu nedenle cinayet hükmü kriterleri yerine getirildi,” dedi. Savunma avukatı Malte Hoech ise “Bu, beni kişisel olarak etkileyen bir drama. Müvekkilim hamile olduğunu bile bilmiyordu. Birden kanlı bebeği elinde tuttuğunda, olağanüstü bir psikolojik durumdaydı. Bir kaza oldu, bebeği düşürdü. Çocuğun nasıl pencere kenarına düştüğü belirlenmelidir,” şeklinde savundu.

YORUMLAR

Henüz yorum yapılmamış. İlk yorumu yukarıdaki form aracılığıyla siz yapabilirsiniz.