Dolar 32,6610
Euro 35,4440
Altın 2.506,82
BİST 10.851,78
Adana Adıyaman Afyon Ağrı Aksaray Amasya Ankara Antalya Ardahan Artvin Aydın Balıkesir Bartın Batman Bayburt Bilecik Bingöl Bitlis Bolu Burdur Bursa Çanakkale Çankırı Çorum Denizli Diyarbakır Düzce Edirne Elazığ Erzincan Erzurum Eskişehir Gaziantep Giresun Gümüşhane Hakkari Hatay Iğdır Isparta İstanbul İzmir K.Maraş Karabük Karaman Kars Kastamonu Kayseri Kırıkkale Kırklareli Kırşehir Kilis Kocaeli Konya Kütahya Malatya Manisa Mardin Mersin Muğla Muş Nevşehir Niğde Ordu Osmaniye Rize Sakarya Samsun Siirt Sinop Sivas Şanlıurfa Şırnak Tekirdağ Tokat Trabzon Tunceli Uşak Van Yalova Yozgat Zonguldak
İstanbul 31°C
Açık
İstanbul
31°C
Açık
Pts 32°C
Sal 32°C
Çar 32°C
Per 31°C

4K ve dahası! Intel, yeni Arc ekran kartları için kolları sıvadı

Intel Arc Battlemage ekran kartı ortaya çıktı. Intel’in çekirdek performansında büyük iyileştirmeler yapacağı söyleniyor.

4K ve dahası! Intel, yeni Arc ekran kartları için kolları sıvadı
5 Temmuz 2024 00:19
49

Intel, Arc serisi ekran kartlarıyla pazardaki payını büyütmeye çalışıyor. Ortaya çıkan son belgelere göre Intel, şimdiye kadarki en güçlü Arc ekran kartlarını piyasaya sürmeye hazırlanıyor olabilir. Son olarak ekran kartlarının mühendislik örneği sızdı.

Intel Arc Battlemage ekran kartları ortaya çıktı

Kod adı Churchill Falls olan örneğin Intel’in yakında çıkacak Battlemage Xe2 grafik mimarisini kullandığı bildirildi. Bu mimarinin 56 Xe çekirdek üzerinde 448 yürütme birimine sahip olduğu belirtildi. Bu da bir önceki modellere kıyasla yüzde 75’lik performans artışı yaratabilir.

Intel’in ayrıca Arc Battlemage X3 ve X4 modeli geliştirdiği düşünülüyor. Her ikisinin de 7168 shader özelliğine sahip olduğu söyleniyor. Bu da 4K çözünürlükte oyun oynamayı hedefleyen ekran kartlarıyla yarışacağı anlamına geliyor.

Diğer ayrıntılar arasında 256 bit genişliğinde bellek veri yolu yer alıyor, ancak bellek türü ve hızları bilinmiyor. Intel Arc A770 modelinin 1440p oyun çözünürlüğüne hitap ettiğini düşünürsek, X3 ve X4 modelleri 4K’da performans liderliğini hedefliyor olabilir.

Battlemage örnekleri en son Intel’in geliştirme tesisleri arasında transfer edilirken görüldü. Bu da ekran kartında yer alan yonganın, Intel işlemcilerinde entegre olarak kullanılabileceği anlamına geliyor.

Intel’in yeni nesil Arc modellerinde ray-tracing ve yapay zeka iş yüklerini büyük ölçüde geliştirdiği de söyleniyor. Bu da X3/X4 modellerini oyunların yanı sıra iş istasyonlarında kullanılabileceğini gösteriyor.

ETİKETLER: , ,
YORUMLAR

Henüz yorum yapılmamış. İlk yorumu yukarıdaki form aracılığıyla siz yapabilirsiniz.