Dolar 32,6610
Euro 35,4440
Altın 2.506,82
BİST 10.851,78
Adana Adıyaman Afyon Ağrı Aksaray Amasya Ankara Antalya Ardahan Artvin Aydın Balıkesir Bartın Batman Bayburt Bilecik Bingöl Bitlis Bolu Burdur Bursa Çanakkale Çankırı Çorum Denizli Diyarbakır Düzce Edirne Elazığ Erzincan Erzurum Eskişehir Gaziantep Giresun Gümüşhane Hakkari Hatay Iğdır Isparta İstanbul İzmir K.Maraş Karabük Karaman Kars Kastamonu Kayseri Kırıkkale Kırklareli Kırşehir Kilis Kocaeli Konya Kütahya Malatya Manisa Mardin Mersin Muğla Muş Nevşehir Niğde Ordu Osmaniye Rize Sakarya Samsun Siirt Sinop Sivas Şanlıurfa Şırnak Tekirdağ Tokat Trabzon Tunceli Uşak Van Yalova Yozgat Zonguldak
İstanbul 31°C
Açık
İstanbul
31°C
Açık
Pts 32°C
Sal 33°C
Çar 32°C
Per 31°C

Uçak yolcularına “kötü ikiz” Wi-Fi bağlantısı şoku

Yolcu bilgilerini çalmak için uçuşlar sırasında sahte Wi-Fi ağları kuran bir adam, şimdi yıllar sürecek hapis cezalarıyla karşı karşıya.

Uçak yolcularına “kötü ikiz” Wi-Fi bağlantısı şoku
4 Temmuz 2024 13:24
43

42 yaşındaki Avustralyalı bir adam, Avustralya Federal Polisi (AFP) tarafından iç hat uçuşlarında ve Perth, Melbourne ve Adelaide’deki havalimanlarında “kötü ikiz” Wi-Fi saldırıları düzenlediği iddiasıyla tutuklandı. Zanlı, hiçbir şeyden haberi olmayan gezginlerin e-posta ve sosyal medya bilgilerini çalmak için sahte Wi-Fi erişim noktaları oluşturmakla suçlanıyor.

AFP, havayolu çalışanlarının uçuş sırasında şüpheli Wi-Fi ağlarını bildirmesinin ardından Nisan 2024’te soruşturmaya başladı. Daha sonra zanlı, bagajında ​​ve evinde yapılan aramada taşınabilir bir kablosuz erişim cihazı, bir dizüstü bilgisayar ve bir cep telefonunun ortaya çıkarılmasının ardından tutuklandı.

“Kötü ikiz” saldırısı nedir?

“Kötü ikiz” saldırısı, meşru bir ağla aynı SSID’ye sahip sahte bir kablosuz erişim noktası kurarak, böyle bir durumdan şüphelenmeyen kurbanların hangi ağın gerçek olduğunu kolay bir şekilde belirleyememesini sağlamayı içeriyor. Kötü amaçlı ağa bağlanan cihazlar, sahte bir giriş sayfasına yönlendirilerek kimlik bilgilerini girmeleri isteniyor. Bu sayfalarda veriler bilgiler, hassas verilere erişmek, hesapları ele geçirmek veya diğer siber suçlulara satılmak için kullanılabiliyor.

AFP’nin açıklamasına göre “iddia edilen suçun boyutunu belirlemek için analiz devam ediyor.” AFP Western Command Siber Suçlar Dedektif Müfettişi Andrea Coleman, seyahat sırasında interneti kullanırken verilerini şifrelemek ve güvence altına almak için yolcuların, cihazlarına saygın bir VPN yüklemelerini tavsiye ediyor. Coleman, meşru ücretsiz Wi-Fi ağlarının herhangi bir kişisel bilgi gerektirmemesi gerektiğini de açıklamasına ekliyor.

Zanlı, en ağırı 10 yıla kadar hapis cezasını içeren elektronik iletişimin yetkisiz olarak engellenmesi, ciddi bir suç işlemek amacıyla veri bulundurmak, kısıtlı verilere yetkisiz erişim veya değişiklik yapmak ve kişisel mali bilgilerle uğraşmak gibi çeşitli suçlamalarla karşı karşıya…

ETİKETLER: , , ,
YORUMLAR

Henüz yorum yapılmamış. İlk yorumu yukarıdaki form aracılığıyla siz yapabilirsiniz.