Dolar 32,6610
Euro 35,4440
Altın 2.506,82
BİST 10.851,78
Adana Adıyaman Afyon Ağrı Aksaray Amasya Ankara Antalya Ardahan Artvin Aydın Balıkesir Bartın Batman Bayburt Bilecik Bingöl Bitlis Bolu Burdur Bursa Çanakkale Çankırı Çorum Denizli Diyarbakır Düzce Edirne Elazığ Erzincan Erzurum Eskişehir Gaziantep Giresun Gümüşhane Hakkari Hatay Iğdır Isparta İstanbul İzmir K.Maraş Karabük Karaman Kars Kastamonu Kayseri Kırıkkale Kırklareli Kırşehir Kilis Kocaeli Konya Kütahya Malatya Manisa Mardin Mersin Muğla Muş Nevşehir Niğde Ordu Osmaniye Rize Sakarya Samsun Siirt Sinop Sivas Şanlıurfa Şırnak Tekirdağ Tokat Trabzon Tunceli Uşak Van Yalova Yozgat Zonguldak
İstanbul 31°C
Açık
İstanbul
31°C
Açık
Pts 32°C
Sal 32°C
Çar 32°C
Per 32°C

Tek tıkla dünyanın en hızlı DNS sunucusuna nasıl bağlanırsınız?

Windows için hazırlanan bir uygulama ile 2024 yılında dünyanın en hızlı DNS’ini tek tıkla tespit edip anında uygulayabilirsiniz.

Tek tıkla dünyanın en hızlı DNS sunucusuna nasıl bağlanırsınız?
4 Temmuz 2024 15:21
119

Kullanıcılar, 2024 yılının temmuz ayına girdiğimizde en hızlı DNS sunucusunun hangisi olduğunu, en hızlı bir biçimde hem oyunlarda hem de internet sitelerine nasıl erişebileceğini merak ediyorlar. Taşınabilir ve herhangi bir kurulum gerektirmeyen, yerli üretimi bir Windows yazılımıyla en hızlı DNS tespitini yapıp yine tek tıkla ağ ayarlarınıza uygulayabilirsiniz. İşte detaylar…

DNS Jumper, 2024 yılında en hızlı DNS tespitini yapmanızı sağlıyor

Taşınabilir bir yazılım olan ve herhangi bir kurulum gerektirmeyen DNS Jumper uygulamasıyla, dünya üzerindeki bütün DNS sunucularının gecikme sürelerini anında tespit edebilirsiniz. Uygulama, sizler için en düşük gecikme süresini sağlayan DNS sunucusunu tespit ediyor ve yine tek tıkla bu sunucuyu uygulayabilirsiniz.

DNS Jumper nasıl kullanılır?

  1. Öncelikle buraya tıklayarak uygulayı bilgisayarınıza indirip açın.
  2. Uygulama açıldıktan sonra, yukarıdaki görselde de görebileceğiniz ‘En Hızlı DNS’ butonuna tıklayın.
  3. Açılan sayfada ‘Testi Başlat’ butonuna tıklayın.
  4. Uygulama, listesindeki bütün DNS’leri tek tek deneyerek en hızlı olanı tespit edecektir.
  5. Bu aşamada ‘DNS’i Uygula’ basmanız yeterli. DNS ağ ayarlarınıza işlenecektir.
  6. Opsiyonel olarak, ‘Flush DNS’ butonuna da tıklayarak DNS ön belleğinizi temizleyebilirsiniz.

DNS ayarlarınızı değiştirdikten sonra, özellikle çevrimiçi oyunlarda gecikmelerin gözle görülür biçimde azaldığını ve internet sitelerine daha hızlı bağlanabileceğinizi fark edeceksiniz.

Peki sizler bu uygulamayı daha önce kullandınız mı? Uygulama hakkında ne düşünüyorsunuz? Görüşlerinizi bizlerle yorumlar kısmında ve sosyal medya hesaplarımız aracılığıyla paylaşmayı ihmal etmeyin.

YORUMLAR

Henüz yorum yapılmamış. İlk yorumu yukarıdaki form aracılığıyla siz yapabilirsiniz.