Dolar 32,6610
Euro 35,4440
Altın 2.506,82
BİST 10.851,78
Adana Adıyaman Afyon Ağrı Aksaray Amasya Ankara Antalya Ardahan Artvin Aydın Balıkesir Bartın Batman Bayburt Bilecik Bingöl Bitlis Bolu Burdur Bursa Çanakkale Çankırı Çorum Denizli Diyarbakır Düzce Edirne Elazığ Erzincan Erzurum Eskişehir Gaziantep Giresun Gümüşhane Hakkari Hatay Iğdır Isparta İstanbul İzmir K.Maraş Karabük Karaman Kars Kastamonu Kayseri Kırıkkale Kırklareli Kırşehir Kilis Kocaeli Konya Kütahya Malatya Manisa Mardin Mersin Muğla Muş Nevşehir Niğde Ordu Osmaniye Rize Sakarya Samsun Siirt Sinop Sivas Şanlıurfa Şırnak Tekirdağ Tokat Trabzon Tunceli Uşak Van Yalova Yozgat Zonguldak
İstanbul 31°C
Açık
İstanbul
31°C
Açık
Pts 32°C
Sal 32°C
Çar 32°C
Per 32°C

Jesse Schell, “Oyun Dünyasında İşten Çıkarmalar Kaçınılmaz Değil” Diyor

22 yıldır tek bir geliştiriciyi bile işten çıkarmamış…

Jesse Schell, “Oyun Dünyasında İşten Çıkarmalar Kaçınılmaz Değil” Diyor
4 Temmuz 2024 15:37
128

Özellikle son 2 yıldır oyun dünyasında işten çıkarmaların ardı arkası kesilmiyor. Bu, gayet can sıkıcı bir durum. En azından ben böyle düşünüyorum. İşten çıkarmaların olduğu stüdyoların yöneticilerine sorulacak olursa, bu durum bir zorunluluktan ileri geliyor. Fakat uzun yıllardır bu sektörün içinde olan Jesse Schell öyle düşünmüyor.

Kendisi de oyun tasarımcısı ve aynı zamanda CEO olan Schell, GamesIndustry.biz ile gerçekleştirdiği röportajda işten çıkarmalarla ilgili görüşlerini paylaşmış.

Schell Games’i kurduğu 2002 yılından beri tek bir geliştiriciyi bile işten çıkarmadığının altını çizen Schell, işe alma ve işten çıkarmaların bir döngü haline geldiğini, bu uygulamaların yalnızca güvensizlik ortamını beslemek ve geliştiricilerin korkularını artırmakla kalmadığını, aynı zamanda geliştirici ekipleri de zayıflatan bir şey olduğunu söylüyor. Schell, “Çalışan sayınızı değil iş yapış biçiminizi değiştirin” diyor.

Schell, ekip üyelerinden birisinin işten çıkarılmasının ekibin geri kalanını da olumsuz etkilediğini düşünüyor. “Bir kişiyi işten çıkardığınızda sadece onun yeteneklerini değil, diğer insanların da onunla birlikte çalışma deneyimini de kaybetmiş oluyorsunuz. Öte yandan, insanlar bir arada çalıştıkça, zamanla daha kuvvetli bir ekip haline geliyorlar. Bizim önceliğimiz, istikrarlı bir çalışma ortamı oluşturmak” şeklinde ifade ediyor görüşlerini.

Fırsatı olanlar röportajın tamamına göz atsınlar bence. Buradan çıkarılabilecek çok mesaj var. Tabii bu mesajları öncelikli olarak işten çıkarmalara imza atan stüdyoların yöneticilerinin alması gerek diye düşünüyorum.

ETİKETLER:
YORUMLAR

Henüz yorum yapılmamış. İlk yorumu yukarıdaki form aracılığıyla siz yapabilirsiniz.