Dolar 32,6610
Euro 35,4440
Altın 2.506,82
BİST 10.851,78
Adana Adıyaman Afyon Ağrı Aksaray Amasya Ankara Antalya Ardahan Artvin Aydın Balıkesir Bartın Batman Bayburt Bilecik Bingöl Bitlis Bolu Burdur Bursa Çanakkale Çankırı Çorum Denizli Diyarbakır Düzce Edirne Elazığ Erzincan Erzurum Eskişehir Gaziantep Giresun Gümüşhane Hakkari Hatay Iğdır Isparta İstanbul İzmir K.Maraş Karabük Karaman Kars Kastamonu Kayseri Kırıkkale Kırklareli Kırşehir Kilis Kocaeli Konya Kütahya Malatya Manisa Mardin Mersin Muğla Muş Nevşehir Niğde Ordu Osmaniye Rize Sakarya Samsun Siirt Sinop Sivas Şanlıurfa Şırnak Tekirdağ Tokat Trabzon Tunceli Uşak Van Yalova Yozgat Zonguldak
İstanbul 31°C
Açık
İstanbul
31°C
Açık
Pts 32°C
Sal 32°C
Çar 32°C
Per 32°C

Gençler ‘fintek’ dünyasına TÖDEB Fintek Çırağı ile adım attı!

Hazine ve Maliye Bakanlığı’nın vizyonuyla Marmara Üniversitesi ve Türkiye Ödeme ve Elektronik Para Kuruluşları Birliği tarafından düzenlenen Fintek Çırağı Programı’nın kapanış etkinliği, Marmara Üniversitesi ev sahipliğinde gerçekleştirildi

Gençler ‘fintek’ dünyasına TÖDEB Fintek Çırağı ile adım attı!
4 Temmuz 2024 15:09
64

Cumhuriyet’in 100. yılı vesilesiyle 100 öğrenciyle başlayan program finans sektörüne katılmak isteyen gençlere hem akademik hem de pratik yetkinlik kazandırmayı ve fintek ekosistemini güçlendirmeyi hedefliyor.

İlk senesini tamamlayan program için düzenlenen TÖDEB Fintek Çırağı 2023 – 2024 Akademik Yılı Sertifika Töreni ve Kapanış Etkinliği’nde konuşmalar, TÖDEB Yönetim Kurulu Başkanı Ufuk Bilgetekin, Cumhurbaşkanlığı Finans Ofisi Finansal Stratejiler ve Analiz Dairesi Başkanı Ozan Çağrı Gazitürk ve Marmara Üniversitesi Sürekli Eğitim Merkezi Müdürü Doç. Dr. A. Talat İnan tarafından gerçekleştirildi.

TÖDEB Yönetim Kurulu Başkanı Ufuk Bilgetekin, kapanış konuşmasında programın başarıyla tamamlanmasından duyduğu memnuniyeti dile getirerek, “Bugün, TÖDEB Fintek Çırağı Programı’nın kapanış etkinliğinde sizlerle birlikte olmaktan büyük mutluluk duyuyorum. Cumhuriyetimizin 100. Yılı onuruna 100 gencimizle çıktığımız bu yolu başarıyla tamamlayan 82 genç yeteneği kutlamak için buradayız.

Bu vesileyle, programın gerçekleşmesinde emeği geçen Hazine ve Maliye Bakanlığı ile Marmara Üniversitesi Rektörümüz sayın Mustafa Kurt başta olmak üzere değerli ekibine kıymetli iş birlikleri teşekkür ederek sözlerime başlamak istiyorum. 2023 – 2024 yılı Akademik Yılı için değerlendirmelerimizi yapacağız ve iyileştirmelerimizi hızlıca hayata geçireceğiz.

Sonrasında daha iyi bir program ile Ağustos Ayı’nda 2024 – 2025 Akademik yılı için çağrıya çıkacağız. Gençler siz gelenekselleşecek bir programın da ilk mezunları oluyorsunuz. Bu açıdan da sizleri tebrik ederim.” ifadeleri kullandı.

Bilgetekin, programın genç yetenekler için büyük bir fırsat olduğunu belirterek, “Sevgili gençler, TÖDEB Fintek Çırağı Programı’na başladığınız günden bugüne, büyük bir yol kat ettiniz. 28 haftalık bu yoğun program süresince, sektöre dair hem teorik bilgi edindiniz hem de pratik deneyim kazanma fırsatı buldunuz.

Bu süreçte, Türkiye’nin fintek ekosisteminin dinamik yapısını ve inovasyon odaklı yaklaşımını yakından tanıdınız.” dedi. Ayrıca, fintek sektörünün yenilik dostu yapısının gençlerin yaratıcı fikirlerini hayata geçirmeleri için ideal bir zemin sunduğunu vurguladı.

Cumhurbaşkanlığı Finans Ofisi Finansal Stratejiler ve Analiz Dairesi Başkanı Ozan Çağrı Gazitürk konuşmasına TÖDEB Fintek Çırağı benzeri programların ekosistem için öneminden bahsederek başladı.

Gazitürk, “Ekosistemin yetişmiş yetenek açığını kapatmak için TÖDEB ve Marmara Üniversitesi’nin ortaya çıkardığı TÖDEB Fintek Çırağı programı çok önemli. Gençlerin hem akademisyenlerden hem de sektör profesyonellerinden öğrenerek sektöre adım atmaları onlar için büyük bir şans.” diyerek konuşmasını sürdürdü.

MÜSEM Müdürü Doç. Dr. A. Talat İnan ise, iki kurum arasındaki iş birliğine dikkat çekerek, “Fintek Çırağı Programı’nda TÖDEB ile çok uyumlu çalıştık. Bu uyum programın da başarısına yansıdı. Bu birlikteliğin geliştirilerek sürmesini amaçlıyoruz. Önümüzdeki sene de yeni çırak adaylarıyla programımızı hayata geçireceğiz ve gelenekselleştireceğiz.” şeklinde konuştu.

Konuşmalar sonrasında programı başarıyla tamamlayan gençler mezuniyet sertifikalarını aldı. Sertifika töreninden sonra iki çırak ve iki ustanın katıldığı “Çırak ve Ustanın Yolculuğu” Paneli gerçekleşti. Panel sonrasında program, akademisyenlerin, sektör profesyonellerinin ve çırakların katılarak gelecek hakkında fikir alışverişinde bulundukları bir kokteyl ile son buldu.

KAYNAK: HABER7
YORUMLAR

Henüz yorum yapılmamış. İlk yorumu yukarıdaki form aracılığıyla siz yapabilirsiniz.