Dolar 32,6610
Euro 35,4440
Altın 2.506,82
BİST 10.851,78
Adana Adıyaman Afyon Ağrı Aksaray Amasya Ankara Antalya Ardahan Artvin Aydın Balıkesir Bartın Batman Bayburt Bilecik Bingöl Bitlis Bolu Burdur Bursa Çanakkale Çankırı Çorum Denizli Diyarbakır Düzce Edirne Elazığ Erzincan Erzurum Eskişehir Gaziantep Giresun Gümüşhane Hakkari Hatay Iğdır Isparta İstanbul İzmir K.Maraş Karabük Karaman Kars Kastamonu Kayseri Kırıkkale Kırklareli Kırşehir Kilis Kocaeli Konya Kütahya Malatya Manisa Mardin Mersin Muğla Muş Nevşehir Niğde Ordu Osmaniye Rize Sakarya Samsun Siirt Sinop Sivas Şanlıurfa Şırnak Tekirdağ Tokat Trabzon Tunceli Uşak Van Yalova Yozgat Zonguldak
İstanbul 31°C
Açık
İstanbul
31°C
Açık
Pts 32°C
Sal 32°C
Çar 32°C
Per 32°C

Apple Hava Durumu uygulamasına iki yeni özellik!

Apple iOS 18 ile birlikte Hava Durumu uygulamasında iki yeni özellik! Gerçek ve hissedilen sıcaklık bilgilerini ana ekranda görebileceksiniz.

Apple Hava Durumu uygulamasına iki yeni özellik!
4 Temmuz 2024 14:08
44

Apple, iOS 18 ile birlikte Hava Durumu uygulamasına iki önemli özellik getiriyor. Bu sonbaharda iPhone’lara gelecek olan iOS 18, birçok sistem uygulamasında büyük değişiklikler yapacak. Gelin, Hava Durumu uygulamasındaki bu iki yeniliğe yakından bakalım…

Apple Hava Durumu uygulamasına iki yeni özellik

Hava durumu uygulamaları genelde size iki seçenekten birini sunar. Gerçek sıcaklık mı yoksa hissedilen sıcaklık mı görmek isteyeceğinizi seçmeniz gerekir. Ama iOS 18 ile Apple, bu iki sıcaklığı aynı anda göstermenin güzel bir yolunu bulmuş. Uygulamanın üst kısmında, büyük fontla gerçek sıcaklık, hemen altında ise daha küçük ve farklı renkte hissedilen sıcaklık yer alacak.

Ve işin güzelliği, hissedilen sıcaklık sadece arada önemli bir fark olduğunda görünecek. Yani, dışarıda 30 derece ise ve hissedilen sıcaklık da 30 derece ise, tekrarlayan bilgilerle karşılaşmayacaksınız. Ancak, 28 derece olan gerçek sıcaklığın yanında 30 derece hissedilen sıcaklığı görmek gerçekten önemli olabilir.

Bir diğer yenilik ise Ev ve İş yerlerinizi Hava Durumu uygulamasında takip edebilme. Apple Haritalar’da, Kişiler uygulamasından çekilen ev ve iş adres bilgilerini kullanmak uzun zamandır mevcut. Artık, iOS 18 ile bu bilgiler Hava Durumu uygulamasına da entegre ediliyor.

Varsayılan olarak, ev ve iş adresleriniz takip edilen hava durumu konumlarınıza eklenecek. Bu küçük ama kullanışlı özellik, günlük hava durumu kontrollerinizi çok daha kolay hale getirecek. Bu değişiklikler, sadece iPhone’larla sınırlı kalmayacak. macOS Sequoia ve iPadOS 18 ile Mac ve iPad kullanıcıları da bu yeni özelliklerden faydalanabilecekler.

Apple’ın çapraz platform uygulama geliştirme çabaları sayesinde, bu özellikler tüm cihazlarınıza gelecek. Siz ne düşünüyorsunuz? Bu yeni özellikler Hava Durumu uygulamasını nasıl etkiler? Görüşlerinizi aşağıdaki yorumlar kısmında paylaşabilirsiniz.

YORUMLAR

Henüz yorum yapılmamış. İlk yorumu yukarıdaki form aracılığıyla siz yapabilirsiniz.