Dolar 32,6610
Euro 35,4440
Altın 2.506,82
BİST 10.851,78
Adana Adıyaman Afyon Ağrı Aksaray Amasya Ankara Antalya Ardahan Artvin Aydın Balıkesir Bartın Batman Bayburt Bilecik Bingöl Bitlis Bolu Burdur Bursa Çanakkale Çankırı Çorum Denizli Diyarbakır Düzce Edirne Elazığ Erzincan Erzurum Eskişehir Gaziantep Giresun Gümüşhane Hakkari Hatay Iğdır Isparta İstanbul İzmir K.Maraş Karabük Karaman Kars Kastamonu Kayseri Kırıkkale Kırklareli Kırşehir Kilis Kocaeli Konya Kütahya Malatya Manisa Mardin Mersin Muğla Muş Nevşehir Niğde Ordu Osmaniye Rize Sakarya Samsun Siirt Sinop Sivas Şanlıurfa Şırnak Tekirdağ Tokat Trabzon Tunceli Uşak Van Yalova Yozgat Zonguldak
İstanbul 31°C
Açık
İstanbul
31°C
Açık
Pts 32°C
Sal 32°C
Çar 32°C
Per 31°C

Adana’da yangında evi ve kazandığı parayı kaybeden genç, yardım bekliyor

Adana’nın Feke ilçesinde annesi için yenilediği evi yangında kullanılamaz hale gelen ve Kurban Bayramında kazandığı 65 bin lirası da kül olan genç, yardım talebinde bulundu.

Adana’da yangında evi ve kazandığı parayı kaybeden genç, yardım bekliyor
4 Temmuz 2024 10:28
31

Adana’nın Feke ilçesinde 10 yıl önce babasını kanserden kaybeden ve annesi ile birlikte hayvancılık yaparak geçimini sağlayan gencin annesi için yenilediği ev yangında kullanılamaz hale gelirken, gencin Kurban Bayramında kazandığı 65 bin lirası da kül oldu.

Kozan’da 22 Haziran günü gece 03.00’de çıkan yangında annesi Selbi Taştekin evdeyken Sinan Taşkekin (28), sürüsünün başında hayvancılık yaparken evin yandığı ihbarı geldi. Eve gelen Taştekin’in annesinin komşular tarafınan kurtulduğunu öğrendi. Ancak ev tamamen yandı. Taştekin’in ahırı yanarken 1 köpeği ve 2 büyükbaş hayvanı da yangında telef oldu.

Kurban Bayramı’nda hayvancılık yapan ve bu bayram kurbanlık satarak kazandığı 65 bin TL’yi yangında kaybeden Taştekin, “Kanserden ölen baba yadigarı evimiz yandı. Evimin içi yeni yapmıştım. Köpeğim ve iki büyükbaş hayvanım vardı hepsi yandı. Hiç bir şey kalmadı. Kurbanlık satmıştım öyle biriktirmiştim. Bu kurban bayramı biriktirdiğim emeğim annem için yaptırdığım evim yandı. Borçlarım vardı onları ödeyecektim. Hepsi yandı ve hiçbir şeyim kalmadı” diye konuştu.

Komşu Mehmet Altun, “Büyük bir afet atlattık. O gece rüzgar olmayınca çok şükür yangın başka yerlere ama sıçramadı” diye konuştu.

Türk Kızılay Kozan Şube Temsilcisi Oğuz Cengiz yangında evini kaybeden aileye hayır severlerin bağışlarını teslim ederek, “Devletimiz ve duyarlı vatandaşlarımız ile birlikte yaraların sarılması için çalışma yapılıyor” diye konuştu.

Feke Belediyesi ve Kaymakamlığı da aileye yardım etmek için çalışma başlattı. – ADANA

ETİKETLER: , ,
YORUMLAR

Henüz yorum yapılmamış. İlk yorumu yukarıdaki form aracılığıyla siz yapabilirsiniz.