Dolar 32,6610
Euro 35,4440
Altın 2.506,82
BİST 10.851,78
Adana Adıyaman Afyon Ağrı Aksaray Amasya Ankara Antalya Ardahan Artvin Aydın Balıkesir Bartın Batman Bayburt Bilecik Bingöl Bitlis Bolu Burdur Bursa Çanakkale Çankırı Çorum Denizli Diyarbakır Düzce Edirne Elazığ Erzincan Erzurum Eskişehir Gaziantep Giresun Gümüşhane Hakkari Hatay Iğdır Isparta İstanbul İzmir K.Maraş Karabük Karaman Kars Kastamonu Kayseri Kırıkkale Kırklareli Kırşehir Kilis Kocaeli Konya Kütahya Malatya Manisa Mardin Mersin Muğla Muş Nevşehir Niğde Ordu Osmaniye Rize Sakarya Samsun Siirt Sinop Sivas Şanlıurfa Şırnak Tekirdağ Tokat Trabzon Tunceli Uşak Van Yalova Yozgat Zonguldak
İstanbul 29°C
Parçalı Bulutlu
İstanbul
29°C
Parçalı Bulutlu
Cts 31°C
Paz 31°C
Pts 32°C
Sal 32°C

YEO Teknoloji yılın ilk çeyreğinde yüksek iş hacmine ulaştı 

YEO Teknoloji yılın ilk çeyreğinde yüksek iş hacmine ulaştı 

YEO Teknoloji yılın ilk çeyreğinde yüksek iş hacmine ulaştı 
3 Temmuz 2024 14:36
18

Investing.com – 2024 yılı ilk çeyrek finansal sonuçlarını açıklayan YEO Teknoloji Enerji ve Endüstri A.Ş.’nin (YEOTK) kârını ve satış rakamlarını önemli oranda artırdığı bildirildi.

YEO Teknoloji, geçen yılın aynı döneminde 63 milyon TL kâra karşılık bu yıl ilk çeyrekte kârını %290 artışla 246 milyon TL olarak açıkladı. Şirket, ayrıca ilk çeyrekte %45 artışla 1.363 milyar TL’lik satışa ulaştığını bildirdi.

411 milyon dolarlık proje hacmi

YEO Teknoloji tarafından yapılan basın açıklamasında şirket, yenilenebilir enerji üretim santralleri başta olmak üzere, enerji iletim ve dağıtım şebekeleri, petrol & doğalgaz, su & atık su ve maden sektörlerinde, detaylı dizayn ve mühendislik çalışmalarını da içeren uçtan uca anahtar teslim elektrifikasyon ve otomasyon çözümleri sunduğu bilgisini verdi.

Şirket, ayrıca güneş ve rüzgar enerji santrallerini, trafo merkezlerini, enerji iletim ve dağıtım şebekelerini tüm inşaat ve mekanik işler de dahil olmak üzere anahtar teslim olarak üretiyor. Bugüne kadar 30’un üzerinde ülkede proje tamamladığını bildiren YEO Teknoloji, 2024 yılı ilk çeyreği itibarıyla devam eden iş tutarını 411,9 milyon dolar olarak açıkladı.

İlk yeşil tahvil ihracı

YEO Teknoloji, Haziran ayı başında da 250 milyon TL ile 2024 yılının ilk yeşil tahvil ihracını başarıyla tamamlamıştı.

Yapı Kredi (YKBNK) Yatırım’ın aracılık ettiği bono ihracı, yatırımcılardan büyük ilgi görürken şirket, kısa sürede nominal talep tutarını aştı. YEO Teknoloji, tahvil ihracından elde edilen gelirin yenilenebilir enerji gibi sürdürülebilirlik odaklı ve çevre dostu yatırımlar için kullanılacağını açıkladı. Şirket, yenilenebilir enerjide 2030 yılına kadar 1 GW kapasite hedeflediğini aktarırken 3 kıtada 30’dan fazla ülkede 400’den fazla proje gerçekleştirdiklerini söyledi.

YEOTK payında son durum

YEOTK, yılın ilk çeyreğinde teknoloji sektörü ortalamasıyla paralel olarak %68’i bulan değer artışı elde ettikten sonra düşüş eğilimine geçti.

Bu yıl 281 TL’de zirve gören hisse Haziran ayına kadar 168 TL’ye kadar gerilerken yıllık kazanımlarını da büyük ölçüde geri vermiş oldu.

Yüksek kârlılıkla devam eden şirketin finansalları olumlu sinyaller vermeye devam ederken InvestingPro, YEOTK’nin mevcut fiyatına göre iskontolu hareket ettiğini öngörüyor.

YEOTK’nin finansal durumunu incelemek ve güncel adil değer analizini görmek için InvestingPro’yu kullanabilirsiniz. InvestingPro’da BÜYÜK YAZ İNDİRİMLERİ başladı! %50 indirime ek %10 indirim için KAZAN kuponunu kullanın.

Kodu nasıl kullanacağınızdan emin değil misiniz? Adım adım gösterdiğimiz videoyu izleyebilirsiniz.

Sorularınız için destek birimimize buradan ulaşın.

YORUMLAR

Henüz yorum yapılmamış. İlk yorumu yukarıdaki form aracılığıyla siz yapabilirsiniz.