Dolar 32,6101
Euro 35,3918
Altın 2.505,12
BİST 10.851,78
Adana Adıyaman Afyon Ağrı Aksaray Amasya Ankara Antalya Ardahan Artvin Aydın Balıkesir Bartın Batman Bayburt Bilecik Bingöl Bitlis Bolu Burdur Bursa Çanakkale Çankırı Çorum Denizli Diyarbakır Düzce Edirne Elazığ Erzincan Erzurum Eskişehir Gaziantep Giresun Gümüşhane Hakkari Hatay Iğdır Isparta İstanbul İzmir K.Maraş Karabük Karaman Kars Kastamonu Kayseri Kırıkkale Kırklareli Kırşehir Kilis Kocaeli Konya Kütahya Malatya Manisa Mardin Mersin Muğla Muş Nevşehir Niğde Ordu Osmaniye Rize Sakarya Samsun Siirt Sinop Sivas Şanlıurfa Şırnak Tekirdağ Tokat Trabzon Tunceli Uşak Van Yalova Yozgat Zonguldak
İstanbul 29°C
Parçalı Bulutlu
İstanbul
29°C
Parçalı Bulutlu
Cts 31°C
Paz 31°C
Pts 32°C
Sal 32°C

Rusya kendi uzay istasyonunu kuruyor: İlk fırlatma 2027’de

Rusya’nın, yeni yörünge istasyonu için ilk modülü 2027’de fırlatmayı planladığı bildirildi.

Rusya kendi uzay istasyonunu kuruyor: İlk fırlatma 2027’de
3 Temmuz 2024 14:22
35

Rusya, uzaydaki hakimiyetini pekiştirmek ve uluslararası uzay iş birliğinde lider rol oynamak için iddialı bir adım atıyor.

Ülke, 2027 yılında yepyeni bir uzay istasyonu inşa etmeye başlamayı planlıyor. Bu planın ilk aşaması ise 2027’de fırlatılacak olan bilim ve enerji modülü.

4 modül daha fırlatılacak

2030 yılına kadar istasyonun çekirdek modülünü tamamlamak için 4 modül daha fırlatılması planlanıyor. 2031 ve 2033 yılları arasında ise istasyonun genişletilmesi öngörülüyor.

Yeni nesil uzay istasyonu, mevcut Uluslararası Uzay İstasyonu’ndan daha modüler ve esnek bir yapıya sahip olacak. Bu sayede istasyon, farklı araştırma alanlarına ve ihtiyaçlara kolayca uyum sağlayabilecek.

Rusya halihazırda faaliyet gösteren ancak kullanım ömrünün sonuna yaklaşılan Uluslararası Uzay İstasyonu’ndan (UUI) 2028’de ayrılmayı planlıyor.

Roscosmos Genel Müdürü Yuriy Borisov, 2022’de yaptığı açıklamada, Rusya’nın kendine ait bir yörünge istasyonu kuracağını duyurmuştu.

Rus yetkililer, yeni istasyonun uzay araştırmaları ve keşifleri alanında önemli bir dönüm noktası olacağına inanıyor. Bu iddialı proje, uzay yarışında yeni bir sayfa açabilir ve uzaydaki güç dengesini değiştirebilir.

ETİKETLER: , , ,
YORUMLAR

Henüz yorum yapılmamış. İlk yorumu yukarıdaki form aracılığıyla siz yapabilirsiniz.