Dolar 32,6610
Euro 35,4440
Altın 2.506,82
BİST 10.851,78
Adana Adıyaman Afyon Ağrı Aksaray Amasya Ankara Antalya Ardahan Artvin Aydın Balıkesir Bartın Batman Bayburt Bilecik Bingöl Bitlis Bolu Burdur Bursa Çanakkale Çankırı Çorum Denizli Diyarbakır Düzce Edirne Elazığ Erzincan Erzurum Eskişehir Gaziantep Giresun Gümüşhane Hakkari Hatay Iğdır Isparta İstanbul İzmir K.Maraş Karabük Karaman Kars Kastamonu Kayseri Kırıkkale Kırklareli Kırşehir Kilis Kocaeli Konya Kütahya Malatya Manisa Mardin Mersin Muğla Muş Nevşehir Niğde Ordu Osmaniye Rize Sakarya Samsun Siirt Sinop Sivas Şanlıurfa Şırnak Tekirdağ Tokat Trabzon Tunceli Uşak Van Yalova Yozgat Zonguldak
İstanbul 30°C
Hafif Yağmurlu
İstanbul
30°C
Hafif Yağmurlu
Cts 31°C
Paz 31°C
Pts 32°C
Sal 32°C

Robinhood, ABD ve Avrupa’da vadeli kripto işlemleri sunmaya hazırlanıyor 

Robinhood, ABD ve Avrupa’da vadeli kripto işlemleri sunmaya hazırlanıyor 

Robinhood, ABD ve Avrupa’da vadeli kripto işlemleri sunmaya hazırlanıyor 
3 Temmuz 2024 15:06
50

Investing.com – Son dönemlerde spot kripto ticaretine yönelik ticaretin azalmasıyla birlikte işlem platformları, faaliyetlerini daha kârlı olarak görülen kripto vadeli işlemlere doğru genişletme eğiliminde.

Bloomberg’in haberine göre ABD merkezli komisyonsuz işlem imkanı sunan Robinhood platformu da vadeli kripto işlemleri sunma planına sahip. Bloomberg’in konuya hakim kişilere dayandırdığı haberinde Robinhood’un önümüzdeki aylarda ABD ve Avrupa’da kripto para vadeli işlemleri sunmayı düşündüğü aktarıldı. Ancak Robinhood’dan henüz konuyla ilgili resmi bir açıklama gelmedi.

InvestingPro ile finansal hedeflerinize ulaşın. Daha fazla kazanç sağlayın!

Şimdi BÜYÜK YAZ İNDİRİMİ fırsatını yakalayın. %50 indirime ek %10 indirim için KAZAN kuponunu kullanın.

Kodu nasıl kullanacağınızdan emin değil misiniz? Adım adım gösterdiğimiz videoyu izleyebilirsiniz.

Sorularınız için destek birimimizeburadan ulaşın.

Robinhood’un satın alımları söylentileri güçlendiriyor

Bilindiği gibi Robinhood, yakın zamanda Lüksemburg merkezli kripto borsası Bitstamp’ı 200 milyon dolar bedel ile satın alma konusunda anlaşmaya vardı. Bu hamle, Robinhood’un Avrupa kripto piyasasına genişleme planını ortaya koyarken son söylentileri de destekler nitelikte. Bununla birlikte resmi bir açıklama olmadığı için ismini vermek istemeyen kişiler, ticaret platformunun ABD’de de Bitcoin ve Ether için CME tabanlı vadeli işlemler başlatma niyeti olduğunu söyledi. Öyle ki RobinHood, bu yıl Mart ayında ABD’de vadeli işlemler sunmak için gerekli lisansa sahip olan Marex FCM’i de satın aldı.

Vadeli işlemlere yönelik talep özellikle bu yıl ABD’de spot Bitcoin ETF’lerinin onaylanmasından sonra artışa geçti. Blockchain analiz şirketi CCData verileri de vadeli kripto işlemlerinin spot işlemlerin oldukça üzerinde olduğunu gösteriyor. Verilere göre aylık spot işlem hacmi 1,57 trilyon dolar civarında bulunurken türev işlem piyasasında aylık ortalama işlem hacmi 3,69 trilyon dolara ulaştı.

Robinhood, SEC uyarısına rağmen faaliyetlerini genişletme niyetinde

Son satın alımlar, Robinhood’u ABD SEC tarafından aldığı dava açma uyarısına karşılık yolundan döndürmemişe benziyor. Geçtiğimiz aylarda SEC, Robinhood’u platformunda yetkisiz şekilde menkul kıymet olarak görülen kripto varlıkların ticaretini yaptığı konusunda uyarmıştı.

Diğer yandan SEC ile davalık olan diğer bir ABD kripto borsası Coinbase (COIN) de bu yıl kripto türev ürünleri ticaretine başlayan diğer bir platform oldu.

YORUMLAR

Henüz yorum yapılmamış. İlk yorumu yukarıdaki form aracılığıyla siz yapabilirsiniz.