Dolar 32,6160
Euro 35,3401
Altın 2.475,50
BİST 10.872,56
Adana Adıyaman Afyon Ağrı Aksaray Amasya Ankara Antalya Ardahan Artvin Aydın Balıkesir Bartın Batman Bayburt Bilecik Bingöl Bitlis Bolu Burdur Bursa Çanakkale Çankırı Çorum Denizli Diyarbakır Düzce Edirne Elazığ Erzincan Erzurum Eskişehir Gaziantep Giresun Gümüşhane Hakkari Hatay Iğdır Isparta İstanbul İzmir K.Maraş Karabük Karaman Kars Kastamonu Kayseri Kırıkkale Kırklareli Kırşehir Kilis Kocaeli Konya Kütahya Malatya Manisa Mardin Mersin Muğla Muş Nevşehir Niğde Ordu Osmaniye Rize Sakarya Samsun Siirt Sinop Sivas Şanlıurfa Şırnak Tekirdağ Tokat Trabzon Tunceli Uşak Van Yalova Yozgat Zonguldak
İstanbul 29°C
Parçalı Bulutlu
İstanbul
29°C
Parçalı Bulutlu
Cts 30°C
Paz 31°C
Pts 32°C
Sal 32°C

Rivian, VW üretim ortaklığının genişletildiği iddialarını yalanladı

Rivian, VW üretim ortaklığının genişletildiği iddialarını yalanladı

Rivian, VW üretim ortaklığının genişletildiği iddialarını yalanladı
3 Temmuz 2024 00:50
38

Rivian Automotive Inc (NASDAQ:RIVN), elektrikli araç üreticisinin Volkswagen AG (ETR:VOWG_p) ile işbirliğini yakın zamanda açıklanan bir yazılım ortak girişiminin ötesine genişletmek için görüşmelerde bulunduğunu iddia eden bir raporu kamuoyuna yalanladı. Haberin ardından Rivian’ın hisseleri mesai sonrası işlemlerde %1,5’lik hafif bir düşüş yaşadı.

Alman Handelsblatt gazetesi, konuya aşina kaynaklara dayandırdığı haberinde, genişletilen ortaklığın Rivian’ın daha küçük ve daha uygun fiyatlı R2 SUV modelinin Volkswagen’in inşa halindeki Güney Carolina tesisinde üretilmesini de kapsayabileceğini yazdı. Bu tesisin şu anda 2026 yılından itibaren SUV ve pikaplar da dahil olmak üzere Scout markası altında araçlar üretmesi planlanıyor.

Bu spekülasyonlara yanıt olarak Rivian, R2 için orijinal üretim planlarına bağlı kaldığını açıkladı. Şirket, aracı Normal, Illinois’deki fabrikasında üretmeye başlamayı planlıyor ve daha sonraki üretimin Georgia’da planlanan yeni bir tesiste yapılması bekleniyor.

Bir Rivian sözcüsü Reuters’e gönderdiği e-postada şirketin pozisyonunu vurgulayarak, “Volkswagen Grubu ile araç üretimi için herhangi bir planımız yok” dedi. Bu arada Volkswagen konuyla ilgili yorum yapmamayı tercih etti ve öncelikli odak noktasının Rivian ile önerilen yazılım ortak girişimi olduğunu yineledi. Volkswagen Grubu’nun bir parçası olan ABD markası Scout, sorulara yanıt olarak herhangi bir yorumda bulunmadı.

Reuters bu makaleye katkıda bulunmuştur.

Bu makale yapay zekanın desteğiyle oluşturulmuş, çevrilmiş ve bir editör tarafından incelenmiştir. Daha fazla bilgi için Şart ve Koşullar bölümümüze bakın.

ETİKETLER: ,
YORUMLAR

Henüz yorum yapılmamış. İlk yorumu yukarıdaki form aracılığıyla siz yapabilirsiniz.