Dolar 32,6610
Euro 35,4440
Altın 2.506,82
BİST 10.851,78
Adana Adıyaman Afyon Ağrı Aksaray Amasya Ankara Antalya Ardahan Artvin Aydın Balıkesir Bartın Batman Bayburt Bilecik Bingöl Bitlis Bolu Burdur Bursa Çanakkale Çankırı Çorum Denizli Diyarbakır Düzce Edirne Elazığ Erzincan Erzurum Eskişehir Gaziantep Giresun Gümüşhane Hakkari Hatay Iğdır Isparta İstanbul İzmir K.Maraş Karabük Karaman Kars Kastamonu Kayseri Kırıkkale Kırklareli Kırşehir Kilis Kocaeli Konya Kütahya Malatya Manisa Mardin Mersin Muğla Muş Nevşehir Niğde Ordu Osmaniye Rize Sakarya Samsun Siirt Sinop Sivas Şanlıurfa Şırnak Tekirdağ Tokat Trabzon Tunceli Uşak Van Yalova Yozgat Zonguldak
İstanbul 29°C
Parçalı Bulutlu
İstanbul
29°C
Parçalı Bulutlu
Cts 31°C
Paz 31°C
Pts 32°C
Sal 32°C

Powell Sintra Avrupa Merkez Bankası Panelinde Riskleri Tarttı: UBS

Powell Sintra Avrupa Merkez Bankası Panelinde Riskleri Tarttı: UBS

Powell Sintra Avrupa Merkez Bankası Panelinde Riskleri Tarttı: UBS
3 Temmuz 2024 14:36
19

Federal Rezerv Başkanı Jerome Powell, Portekiz’in Sintra kentinde düzenlenen ECB Merkez Bankacılığı Forumu’nda bir panele katıldı. Powell’a Salı günü ECB Başkanı Christine Lagarde ve Brezilya Merkez Bankası Başkanı Campos Neto da katıldı.

UBS analistleri müşterilerine yaptıkları bilgilendirmede Powell’ın Haziran ayındaki FOMC sonrası basın brifinginde yaptığı açıklamalara paralel olarak risk dengesine odaklandığını belirtti.

Ayrıca, Federal Açık Piyasa Komitesi’ne (FOMC) para politikasıyla ilgili olarak “ihtiyatlı bir şekilde ilerleme ve doğru kararlar alma fırsatı” verdiğine inandığı işgücü piyasasının sağlam performansının ve uyumunun altını çizdi. Ayrıca, enflasyonu düşürme çabalarının devam etmesine rağmen, Komite’nin “faiz oranlarında bir düşüşü düşünmeden önce ek güvenilir verilere” ihtiyaç duyduğunu gözlemledi.

İşgücü piyasasına yönelik bu dikkatli yaklaşım, UBS’in yavaşlayan ekonomi ışığında ilk faiz indirimi tahminini Aralık ayına ertelemesinin bir nedenidir.

Enflasyon rakamlarında son dönemde yaşanan olumlu değişiklikleri de değerlendiren Powell, 12 aylık çekirdek PCE enflasyonunun Mayıs ayında 0,2 puanlık düşüşle %2,6’ya gerileyerek FOMC’nin hedefine doğru kayda değer bir hareket gösterdiğini kaydetti.

Enflasyondaki kalıcı eğilimleri doğrulamak için daha tutarlı verilerin önemini vurgulayarak, “Son eğilimi sürdüren daha fazla veri görmek istiyoruz” dedi.

Powell, işgücü piyasasının ılımlı olmasına rağmen “sağlam” kaldığını ve beklendiği gibi uyum sağladığını tekrarladı. İşsizlik oranının %4,0 olmasının nispeten düşük olduğunu vurgulayan Powell, işgücü piyasasının süregelen sağlamlığının altını çizdi.

UBS, Powell’ın eşitlikçi görüşünün, diğer Federal Rezerv yetkililerinin ikili görevin zorluklarına ilişkin farklı görüşleri yansıtan son açıklamalarıyla uyum içinde olduğunu, bazılarının ekonomik gerileme işaretlerine, diğerlerinin ise enflasyon tehlikelerine odaklandığını belirtiyor.

UBS’in raporu Powell’ın ekonomik belirsizlikler karşısında stratejik bir yol izlediğini vurguluyor ve Federal Rezerv’in para politikasındaki değişikliklere ilişkin süregelen ihtiyatlı duruşuna dikkat çekiyor.

Bu makale yapay zeka yardımıyla üretilmiş ve çevrilmiş ve bir editör tarafından kontrol edilmiştir. Daha fazla bilgi için lütfen Hüküm ve Koşullarımıza bakınız.

ETİKETLER: ,
YORUMLAR

Henüz yorum yapılmamış. İlk yorumu yukarıdaki form aracılığıyla siz yapabilirsiniz.