Dolar 32,6731
Euro 35,4172
Altın 2.505,29
BİST 10.851,78
Adana Adıyaman Afyon Ağrı Aksaray Amasya Ankara Antalya Ardahan Artvin Aydın Balıkesir Bartın Batman Bayburt Bilecik Bingöl Bitlis Bolu Burdur Bursa Çanakkale Çankırı Çorum Denizli Diyarbakır Düzce Edirne Elazığ Erzincan Erzurum Eskişehir Gaziantep Giresun Gümüşhane Hakkari Hatay Iğdır Isparta İstanbul İzmir K.Maraş Karabük Karaman Kars Kastamonu Kayseri Kırıkkale Kırklareli Kırşehir Kilis Kocaeli Konya Kütahya Malatya Manisa Mardin Mersin Muğla Muş Nevşehir Niğde Ordu Osmaniye Rize Sakarya Samsun Siirt Sinop Sivas Şanlıurfa Şırnak Tekirdağ Tokat Trabzon Tunceli Uşak Van Yalova Yozgat Zonguldak
İstanbul 29°C
Parçalı Bulutlu
İstanbul
29°C
Parçalı Bulutlu
Cts 31°C
Paz 31°C
Pts 32°C
Sal 32°C

Haiti’de ünlü Jimmy ‘Barbecue’ Cherizier liderliğindeki çete, bir polis karakoluna saldırarak en az 20 polisi öldürdü

Jimmy ‘Barbecue’ Cherizier liderliğindeki ünlü bir çete, Port-au-Prince’in Gressier bölgesindeki bir polis karakoluna saldırarak en az 20 polisi öldürdü. Kenya liderliğindeki uluslararası güç, Haiti’ye düzeni yeniden sağlamak amacıyla 400 polis memuru gönderdi. Saldırı sonrası polisin güçlü karşı saldırısıyla birkaç çete üyesi öldürüldü ve lider Ti Bébé Bougoy yakalandı.

Haiti’de ünlü Jimmy ‘Barbecue’ Cherizier liderliğindeki çete, bir polis karakoluna saldırarak en az 20 polisi öldürdü
3 Temmuz 2024 10:28
28

Kenya liderliğindeki uluslararası bir güç, Karayipler ülkesine 400 polis memuru gönderdi. Bu grup, Haiti’nin geçici Başbakanı Garry Conille tarafından düzenin yeniden sağlanması için “benzersiz bir fırsat” olarak nitelendirilen uluslararası gücün ilk dalgasıydı. “Görevin amacından kimsenin şüphesi olmasın. Devlet, gücünü yeniden kazanacak ve tüm Haitililerin bu ülkede barış içinde yaşayabilmesi için otoritesini yeniden tesis edecek” dedi.

Ancak, Jimmy ‘Barbecue’ Cherizier liderliğindeki çete üyelerinin Gressier’deki polis karakoluna saldırarak en az 20 polisi öldürdü. Saldırının 30 Haziran Pazar günü başladığı düşünülüyor.

Haiti Libre, saldırının ‘Barbecue’ liderliğindeki ‘Vivre Ensemble’ çete koalisyonu üyeleri tarafından gerçekleştirildi. Haziran 2022’de, çetenin evsiz ve risk altındaki gençleri toplayarak çete savaşlarında ayak askerleri olarak kullandığı bildirilmişti.

Ulusal Saray yakınlarındaki bir barınak, Ti Lapli, Bougoy ve 100 Jours çetelerinin hedefi olduktan sonra kapasitesinin neredeyse %10’una düşmüştü.

Polis karakoluna yapılan saldırıya ilişkin olarak, raporlar, polisin “güçlü bir karşı saldırı” düzenleyerek birkaç çete üyesini öldürdüğünü belirtti. Haiti Libre, saldırıdan bir gün önce polis kuvvetlerinden daha güçlü olduğunu iddia eden Bougoy lideri Ti Bébé Bougoy’un yakalandığını bildirdi.

Çetelerin, polis karakolunu yıkmak için ‘ağır makineler’ kullandığı bildirildi. Bu makineler yetkililer tarafından ele geçirildi.

ETİKETLER: ,
YORUMLAR

Henüz yorum yapılmamış. İlk yorumu yukarıdaki form aracılığıyla siz yapabilirsiniz.