Dolar 32,6610
Euro 35,4440
Altın 2.506,82
BİST 10.851,78
Adana Adıyaman Afyon Ağrı Aksaray Amasya Ankara Antalya Ardahan Artvin Aydın Balıkesir Bartın Batman Bayburt Bilecik Bingöl Bitlis Bolu Burdur Bursa Çanakkale Çankırı Çorum Denizli Diyarbakır Düzce Edirne Elazığ Erzincan Erzurum Eskişehir Gaziantep Giresun Gümüşhane Hakkari Hatay Iğdır Isparta İstanbul İzmir K.Maraş Karabük Karaman Kars Kastamonu Kayseri Kırıkkale Kırklareli Kırşehir Kilis Kocaeli Konya Kütahya Malatya Manisa Mardin Mersin Muğla Muş Nevşehir Niğde Ordu Osmaniye Rize Sakarya Samsun Siirt Sinop Sivas Şanlıurfa Şırnak Tekirdağ Tokat Trabzon Tunceli Uşak Van Yalova Yozgat Zonguldak
İstanbul 29°C
Parçalı Bulutlu
İstanbul
29°C
Parçalı Bulutlu
Cts 31°C
Paz 31°C
Pts 32°C
Sal 32°C

Facebook ve Instagram, verilerinizi izinsiz kullandığı için büyük ceza alabilir!

Sosyal medya devi Meta’nın en popüler platformları Facebook ve Instagram, devasa bir ceza ile yüz yüze kalabilir. İşte detaylar…

Facebook ve Instagram, verilerinizi izinsiz kullandığı için büyük ceza alabilir!
3 Temmuz 2024 13:52
45

Sosyal medya devi Meta’nın en popüler platformları Facebook ve Instagram, kişiselleştirilmiş reklam modelleri nedeniyle büyük bir ceza ile karşı karşıya kalmak üzere… Avrupa Birliği’nin veri koruma düzenlemeleri ile birlikte, bu platformların kullanıcı verilerini reklam amaçlı kullanma politikaları ile ilgili büyük bir inceleme başlatıldı.

Facebook ve Instagram, verilerinizi izinsiz kullanıyor olabilir

Avrupa Veri Koruma Kurulu (EDPB), Meta’nın Instagram ve Facebook için kullandığı kişiselleştirilmiş reklamların ve kullanıcı verilerini işleme yönteminin yasal olmadığına karar verdi. Bu karar, şirketin Avrupa’daki faaliyetlerini önemli ölçüde etkileyebilecek ve milyarlarca euro tutarında cezalarla sonuçlanabilecek bir gelişme olarak görülüyor.

Meta’nın kullandığı bu reklam modeli, kullanıcıların uygulamayı kullanırken yaptıklarını takip ederek ve kişisel verilerini analiz ederek kişiye özel reklam sunmayı hedefliyor. Her ne kadar bu yöntem, Meta’nın en büyük gelir kaynaklarından biri olsa da kullanıcıların gizlilik endişesine de sebep oluyor.

EDPB’nin vermiş olduğu bu karar, Meta’nın kullanıcılardan açık rıza almadan kişisel verilerini reklam amaçlı kullanmasının, AB’nin Genel Veri Koruma Yönetmeliği’ne (GDPR) aykırı olarak görülüyor. Bu durumda, şirketin Avrupa’daki iş modelinin tamamen değişmesi söz konusu…

Facebook ve Instagram’ın karşı karşıya olduğu bu potansiyel cezalar, dijital reklam endüstrisinde bir dönüm noktası olabilir. Kullanıcı verilerinin korunması ve etik kullanımı konusundaki tartışmalar, önümüzdeki dönemde teknoloji sektörünün gündemini belirlemeye devam edecek gibi görünüyor.

Meta cephesinden gelen habere göre, şirket kararı temyize götürme hakkını elinde tuttuklarını belirtti. Buna karşın şimdilik şirket, karara itiraz etmiş değil.

Sizler bu konu hakkında ne düşünüyorsunuz? Görüşlerinizi bizlerle yorumlardan paylaşmayı ihmal etmeyin.

YORUMLAR

Henüz yorum yapılmamış. İlk yorumu yukarıdaki form aracılığıyla siz yapabilirsiniz.