Dolar 32,6201
Euro 35,3588
Altın 2.473,89
BİST 10.872,56
Adana Adıyaman Afyon Ağrı Aksaray Amasya Ankara Antalya Ardahan Artvin Aydın Balıkesir Bartın Batman Bayburt Bilecik Bingöl Bitlis Bolu Burdur Bursa Çanakkale Çankırı Çorum Denizli Diyarbakır Düzce Edirne Elazığ Erzincan Erzurum Eskişehir Gaziantep Giresun Gümüşhane Hakkari Hatay Iğdır Isparta İstanbul İzmir K.Maraş Karabük Karaman Kars Kastamonu Kayseri Kırıkkale Kırklareli Kırşehir Kilis Kocaeli Konya Kütahya Malatya Manisa Mardin Mersin Muğla Muş Nevşehir Niğde Ordu Osmaniye Rize Sakarya Samsun Siirt Sinop Sivas Şanlıurfa Şırnak Tekirdağ Tokat Trabzon Tunceli Uşak Van Yalova Yozgat Zonguldak
İstanbul 29°C
Parçalı Bulutlu
İstanbul
29°C
Parçalı Bulutlu
Cts 30°C
Paz 31°C
Pts 32°C
Sal 32°C

Constellation Three Mile Island birimini canlandırmak için görüşmelerde bulunuyor

Constellation Three Mile Island birimini canlandırmak için görüşmelerde bulunuyor

Constellation Three Mile Island birimini canlandırmak için görüşmelerde bulunuyor
3 Temmuz 2024 01:50
61

Constellation Energy, Pennsylvania valiliği ve eyalet milletvekilleriyle Three Mile Island enerji tesisindeki bir ünitenin yeniden çalıştırılması için potansiyel finansman konusunda görüşmeler yürütüyor. Bu tesis daha önce 1970’lerde yaşanan bir nükleer erime vakasıyla biliniyordu. Konuya aşina olan kaynaklar, bu görüşmelerin bir ön hazırlıktan daha fazlası olduğunu belirterek, Constellation’ın 1974’ten 2019’da kapatılana kadar faaliyette olan nükleer üretim tesisinin bir bölümünü yeniden hizmete sokma konusunda ciddi olduğunu öne sürdü. Potansiyel bir yeniden başlatma için söz konusu olan ünite, erimeye maruz kalan ünite değil.

Bir ABD nükleer santralinin kapatıldıktan sonra yeniden faaliyete geçirilmesi daha önce hiç yapılmamıştır ve böyle bir girişimin önemli mali, lojistik ve düzenleyici engellerle karşılaşması beklenmektedir. Ayrıca, güvenlik ve çevreyle ilgili endişeler nedeniyle kamusal ve siyasi zorluklar yaşanacağı tahmin edilmektedir.

Bu zorluklara rağmen, ABD’de özellikle karbonsuz elektrik kaynakları arayan teknoloji endüstrisinin enerji talebinde bir artış görüldüğünden nükleer enerjiye olan ilgi yeniden artmaktadır. Yakın zamanda Michigan’daki bir nükleer santralin yeniden faaliyete geçmesi için verilen 1,5 milyar dolarlık şartlı kredi, özel sektör ve kamu sektörünün çabalarını birleştirerek Three Mile Island projesi için bir model oluşturabilir.

Merkezi Baltimore, Maryland’de bulunan Constellation’ın hisseleri, şirketin jeneratif yapay zeka gibi teknolojileri hızla geliştiren teknoloji sektöründen gelen yüksek karbonsuz elektrik talebini karşılama potansiyeline bağlı olarak bu yıl yaklaşık %80 oranında artış gösterdi. Constellation, Three Mile Island ünitesini yeniden çalıştırmanın teknik fizibilitesini doğrulayan bir mühendislik çalışmasını tamamlamış olsa da, şirket dikkate alınması gereken çeşitli ekonomik, ticari, operasyonel ve düzenleyici faktörleri gerekçe göstererek henüz devam etmeye karar vermedi.

Constellation sözcüsü Dave Snyder, “Üniteyi yeniden çalıştırmanın teknik olarak mümkün olduğunu tespit etmiş olmamıza rağmen, ekonomik, ticari, operasyonel ve düzenleyici birçok hususun göz önünde bulundurulması gerektiğinden, yeniden çalıştırma konusunda herhangi bir karar vermedik” dedi. Snyder, potansiyel yeniden açılışla ilgili devam eden tartışmalar hakkında ayrıntı vermedi.

Reuters bu makaleye katkıda bulunmuştur.

Bu makale yapay zekanın desteğiyle oluşturulmuş, çevrilmiş ve bir editör tarafından incelenmiştir. Daha fazla bilgi için Şart ve Koşullar bölümümüze bakın.

YORUMLAR

Henüz yorum yapılmamış. İlk yorumu yukarıdaki form aracılığıyla siz yapabilirsiniz.