Dolar 32,7227
Euro 35,4764
Altın 2.485,28
BİST 10.895,26
Adana Adıyaman Afyon Ağrı Aksaray Amasya Ankara Antalya Ardahan Artvin Aydın Balıkesir Bartın Batman Bayburt Bilecik Bingöl Bitlis Bolu Burdur Bursa Çanakkale Çankırı Çorum Denizli Diyarbakır Düzce Edirne Elazığ Erzincan Erzurum Eskişehir Gaziantep Giresun Gümüşhane Hakkari Hatay Iğdır Isparta İstanbul İzmir K.Maraş Karabük Karaman Kars Kastamonu Kayseri Kırıkkale Kırklareli Kırşehir Kilis Kocaeli Konya Kütahya Malatya Manisa Mardin Mersin Muğla Muş Nevşehir Niğde Ordu Osmaniye Rize Sakarya Samsun Siirt Sinop Sivas Şanlıurfa Şırnak Tekirdağ Tokat Trabzon Tunceli Uşak Van Yalova Yozgat Zonguldak
İstanbul 29°C
Hafif Yağmurlu
İstanbul
29°C
Hafif Yağmurlu
Cts 31°C
Paz 31°C
Pts 33°C
Sal 32°C

BYD’nin yükselişi durdurulamıyor! Tesla’yı solladı mı?

BYD ve Tesla arasındaki fark gitgide kapanıyor. Elektrikli otomobil satışlarında zirveye oynayan BYD ne kadar sattı?

BYD’nin yükselişi durdurulamıyor! Tesla’yı solladı mı?
3 Temmuz 2024 07:38
56

BYD, elektrikli otomobil satışlarında lider olan Tesla’nın koltuğuna göz dikmiş durumda. Çinli şirket, Tesla ile arasındaki satış farkını önemli ölçüde kapattığını açıklayarak yılın ikinci çeyrek sonuçlarını paylaştı. BYD, 30 Haziran’da sona eren üç aylık dönemde 426 bin elektrikli otomobil sattığını açıkladı.

Tesla satışları düştü, BYD fırladı

BYD, son çeyrekte geçen yılın aynı dönemine kıyasla yüzde 21’lik artış kaydetti. Tesla hala satış hacmi bakımından dünyanın en büyük elektrikli otomobil üreticisi olsa da, 443 bin satışa ulaştı. Bu da bir önceki yıla göre yüzde 4,8’lik düşüş anlamına geliyor.

Tesla, ilk çeyrekte BYD’ye kıyasla 86 bin daha fazla araç satmayı başardı. Ancak Çinli şirketin hızla büyümesi dikkat çekiyor. Tesla’nın satışları ilk kez arka arkaya düşüş yaşarken, BYD ise beklenmedik rakamlara ulaşmayı başardı.

Çin Otomobil Derneği’nin verilerine göre Tesla’nın araç satışları, Haziran ayında bir yıl öncesine kıyasla yüzde 24 oranında düştü. Nio gibi diğer Çinli otomobil markaları da Tesla’nın pazar payına rakip oluyor.

BYD, bu yılın başlarında benzinli araçlara karşı “kurtuluş savaşı” başlatarak daha düşük fiyatlı elektrikli araç modellerini piyasaya sürmeye başladı. En ucuz modeli olan Seagull EV, 10 bin doların altında bir fiyatla satılıyor.

BYD CEO’su Wang Chaunfu, elektrikli araçların “eleme turlarına” girdiğini ve önümüzdeki iki yılın otomobil üreticilerinin bu yarışta öne çıkmaları için kritik olduğunu belirtti.

YORUMLAR

Henüz yorum yapılmamış. İlk yorumu yukarıdaki form aracılığıyla siz yapabilirsiniz.