Dolar 32,6567
Euro 35,4030
Altın 2.507,60
BİST 10.851,78
Adana Adıyaman Afyon Ağrı Aksaray Amasya Ankara Antalya Ardahan Artvin Aydın Balıkesir Bartın Batman Bayburt Bilecik Bingöl Bitlis Bolu Burdur Bursa Çanakkale Çankırı Çorum Denizli Diyarbakır Düzce Edirne Elazığ Erzincan Erzurum Eskişehir Gaziantep Giresun Gümüşhane Hakkari Hatay Iğdır Isparta İstanbul İzmir K.Maraş Karabük Karaman Kars Kastamonu Kayseri Kırıkkale Kırklareli Kırşehir Kilis Kocaeli Konya Kütahya Malatya Manisa Mardin Mersin Muğla Muş Nevşehir Niğde Ordu Osmaniye Rize Sakarya Samsun Siirt Sinop Sivas Şanlıurfa Şırnak Tekirdağ Tokat Trabzon Tunceli Uşak Van Yalova Yozgat Zonguldak
İstanbul 29°C
Parçalı Bulutlu
İstanbul
29°C
Parçalı Bulutlu
Cts 31°C
Paz 31°C
Pts 32°C
Sal 32°C

Antalya’da Orman Yangınlarına Karşı Jandarma Komandolar Devriye Görevinde

Antalya, Türkiye’nin en büyük orman alanına sahip kenti olması nedeniyle sıklaşan orman yangınlarına karşı önlemlerini artırdı. Jandarma komandolar, hassas burunlu köpeklerle birlikte 24 saat boyunca ormanda devriye görevi yapıyor. Ayrıca, jandarma komandoları cam atıklarını da topluyor. Antalya İl Jandarma Komutanlığı asayiş birimleri tarafından kullanılan özel yetiştirilmiş yangın tespit köpekleri de alan taramasında görev alıyor.

Antalya’da Orman Yangınlarına Karşı Jandarma Komandolar Devriye Görevinde
3 Temmuz 2024 11:13
19

TÜRKİYE’nin en büyük orman alanına sahip kenti Antalya’da sıklaşan orman yangınlarına karşı, jandarma komandolar sahaya indi. Komandolar, 24 saat boyunca hassas burunlu köpeklerle ormanda devriye görevi yapıyor.

Türkiye’de 1 milyon 177 bin 241 hektar ile en fazla ormanın bulunduğu Antalya’da hava sıcaklıklarının mevsim normalleri üzerinde seyretmesi nedeniyle orman yangını alarmı sürüyor. 2023 yılında 171 yangında 200 hektar, 2024 yılının ilk 6 ayında ise 30 yangında 60 hektar alanın zarar gördüğü Antalya’da tedbirler artırıldı. Antalya Orman Bölge Müdürlüğü’ne bağlı ekipler, gözetleme kulelerinde 24 saat duman gözcülüğü yapıyor. Gazipaşa’dan Kaş’a kadar olan 640 kilometrelik sahil şeridindeki ormanlarda olası yangın başlangıcında erken müdahalede bulunmak için İHA gün boyu devriye uçuşu yapıyor.

CAM ATIKLARI DA TOPLUYORLAR

Antalya İl Jandarma Komutanlığı’na bağlı jandarma komandolar ise tam teçhizat ormanlarda devriye görevine başladı. Ormanın derinliklerine kadar inen jandarma komandolara, ormancılar eşlik ediyor. Devriye görevi yapan ekipler, yangın çıkarma riski oluşturan cam şişe gibi atıkları da alandan uzaklaştırıyor.

HASSAS BURUNLAR DEVRİYEDE

Orman yangınlarında kullanılmak üzere özel olarak yetiştirilen hassas burunlu yangın tespit köpekleri de Antalya İl Jandarma Komutanlığı asayiş birimleri tarafından alan taramada kullanılıyor. Komandoların Kemer ilçesinde gerçekleştirdiği arazi taramasında ‘Zeytin’ isimli yangın tespit köpeği de görev alıyor. Askeri birlik, gece de ormanlarda kamp kurarak sabaha kadar gözcülük yapıyor.

YORUMLAR

Henüz yorum yapılmamış. İlk yorumu yukarıdaki form aracılığıyla siz yapabilirsiniz.