Dolar 32,7279
Euro 35,4775
Altın 2.497,81
BİST 10.914,42
Adana Adıyaman Afyon Ağrı Aksaray Amasya Ankara Antalya Ardahan Artvin Aydın Balıkesir Bartın Batman Bayburt Bilecik Bingöl Bitlis Bolu Burdur Bursa Çanakkale Çankırı Çorum Denizli Diyarbakır Düzce Edirne Elazığ Erzincan Erzurum Eskişehir Gaziantep Giresun Gümüşhane Hakkari Hatay Iğdır Isparta İstanbul İzmir K.Maraş Karabük Karaman Kars Kastamonu Kayseri Kırıkkale Kırklareli Kırşehir Kilis Kocaeli Konya Kütahya Malatya Manisa Mardin Mersin Muğla Muş Nevşehir Niğde Ordu Osmaniye Rize Sakarya Samsun Siirt Sinop Sivas Şanlıurfa Şırnak Tekirdağ Tokat Trabzon Tunceli Uşak Van Yalova Yozgat Zonguldak
İstanbul 32°C
Açık
İstanbul
32°C
Açık
Sal 32°C
Çar 32°C
Per 32°C
Cum 32°C

Ahmet Davutoğlu’ndan Suriye açıklaması

Gelecek Partisi Genel Başkanı Ahmet Davutoğlu, Gelecek Partisi’nin grup toplantısında Kayseri ve Suriye’de yaşanan olayları ele alarak Suriye ile ilgili ilişkiler noktasında açıklama yaptı.

Ahmet Davutoğlu’ndan Suriye açıklaması
3 Temmuz 2024 16:09
38

DHA

TBMM’de Gelecek Partisi ve Saadet Partisi’nin ortak grup toplantısı yapıldı.

Gelecek Partisi Genel Başkanı Ahmet Davutoğlu, grup toplantısında açıklamalarda bulundu.

Dışişleri Bakanlığı ve Başbakanlığı döneminde Suriye ile ilgili oluşturulan yanlış yol haritasından sorumlu olan Davutoğlu, şimdi de hükümete Suriye meselesiyle ilgili adeta akıl vermeye çalıştı.

“Birleşmiş Milletlere gidin”

Türkiye ile Suriye’nin görüşmesi gerektiğini ve bu görüşmenin de belli bir bağlamda yapılması gerektiğini söyleyen Davutoğlu, şu ifadeleri kullandı:

Putin’e ‘Esad dostuna söyle BM Güvenlik Konseyinin 2254 sayılı kararını uygulasın’ diyeceksiniz. Sonra daimi üyelere ‘altına imza attığınızı uygulayın’ diyeceksiniz. Birleşmiş Milletlere ‘Türkiye olarak biz bu yükü kaldıramıyoruz, kararınıza sahip çıkın. Güvenli bir şekilde mültecilerin gitmesi için tedbirleri alın. Gerekirse BM gücü gönderin.’ diye başvuracaksınız. Sonra Esad’a ‘Şimdi konuşabiliriz’ diyeceksiniz. Muhalefete, ‘Temsilcilerinizi seçin’ Esad ile birlikte görüşeceğiz’ diyeceksiniz.

“Kayserilileri bilirim”

Davutoğlu Kayseri’de yaşanan olaylara değinerek, “Kayseri’de olan olayların elebaşlarına bakın; hemen hemen hepsi daha önce birtakım adli suçlardan tutuklanmış suçlular. Suç çetesi gibi. Türkiye 6-7 Eylül’ü yaşadı, ‘Atatürk’ün evine Selanik’te saldırı oldu’ diye bir haber üzerine Türkiye’deki Rum vatandaşlara özellikle talanlar yapıldı.

Vatandaş vatandaştır, etnik kimliğine bakmazsın. Nice zenginler türedi, 6-7 Eylül olaylarında. Türkiye itibar kaybetti, Türkiye güç kaybetti, ‘Türkiye’de hukuk yok’ denildi ama birileri zengin oldu.

Şimdi ise Kayseri olayları üzerinden vatandaşlarımıza seslenmek istiyorum; Kayserilileri bilirim; vatanperverdir, insani değerlere sonsuz hürmeti vardır. Bunlar asla Kayserililere mal edilemez. Türkiye çapında öylesine bir provokasyon uygulanıyor ki, sosyal medya üzerinden öylesine bir kin ve nefret dili kullanılıyor ki, son derece haklı gerekçelerle mültecilerin geri gönderilmesi konusunda konuşanların bile yüzü kızarıyor” dedi.

Haber Kaynağı: Demirören Haber Ajansı (DHA)

YORUMLAR

Henüz yorum yapılmamış. İlk yorumu yukarıdaki form aracılığıyla siz yapabilirsiniz.