Dolar 32,5639
Euro 35,2591
Altın 2.466,34
BİST 10.872,56
Adana Adıyaman Afyon Ağrı Aksaray Amasya Ankara Antalya Ardahan Artvin Aydın Balıkesir Bartın Batman Bayburt Bilecik Bingöl Bitlis Bolu Burdur Bursa Çanakkale Çankırı Çorum Denizli Diyarbakır Düzce Edirne Elazığ Erzincan Erzurum Eskişehir Gaziantep Giresun Gümüşhane Hakkari Hatay Iğdır Isparta İstanbul İzmir K.Maraş Karabük Karaman Kars Kastamonu Kayseri Kırıkkale Kırklareli Kırşehir Kilis Kocaeli Konya Kütahya Malatya Manisa Mardin Mersin Muğla Muş Nevşehir Niğde Ordu Osmaniye Rize Sakarya Samsun Siirt Sinop Sivas Şanlıurfa Şırnak Tekirdağ Tokat Trabzon Tunceli Uşak Van Yalova Yozgat Zonguldak
İstanbul 28°C
Hafif Yağmurlu
İstanbul
28°C
Hafif Yağmurlu
Cum 29°C
Cts 30°C
Paz 31°C
Pts 32°C

Kripto analisti Pizzino: “Bitcoin, büyük bir sürpriz yapmaya hazırlanıyor”

Kripto analisti Pizzino: “Bitcoin, büyük bir sürpriz yapmaya hazırlanıyor”

Kripto analisti Pizzino: “Bitcoin, büyük bir sürpriz yapmaya hazırlanıyor”
2 Temmuz 2024 12:50
49

Investing.com – Kripto para dünyasında dikkatle takip edilen bir stratejist, 60.000 dolar civarında takılı kalan Bitcoin’in önümüzdeki aylarda büyük bir çıkış yapmak için hazırlandığını iddia etti.

“Yatırımcılar için büyük bir sürpriz kapıda” iddiası

Kripto analisti Jason Pizzino, Bitcoin’in büyük bir yükseliş hareketi öncesinde yatırımcıları sıkıntıya sokarak sabırsızlandırma alışkanlığından söz etti. Pizzino, Bitcoin’in geçtiğimiz yıl aynı dönemde benzer bir davranış sergilediğini ve ardından üç katına yakın bir artış yaşadığını hatırlattı.

Pizzino şunları söyledi:

“Bu uzun bekleyiş, birçok kişiyi şaşırtacak. Geçen sefer Bitcoin yedi ay boyunca yatay seyrettikten sonra büyük bir sıçrama yapmıştı. Mart’tan Ekim 2023’e kadar olan bu süreçte fiyat 25.000 dolardan 74.000 dolara yükseldi. Aynı yüzdelik artışı görmek zorunda değiliz ama yine de fiyatı ciddi şekilde yukarı taşıyan önemli bir hareket bekliyorum.”

InvestingPro BÜYÜK YAZ İNDİRİMİ başladı! %50’ye ek %10 indirim fırsatı için kupon kodu: PRO20

Kodu nasıl kullanacağınızdan emin değil misiniz? Adım adım gösterdiğimiz videoyu izleyebilirsiniz.

Sorularınız için destek birimimize buradan ulaşın.

2016-2017 boğa piyasasına benzer bir hareket

Pizzino, Bitcoin’in 2016-2017 boğa piyasasına benzer bir yol izlediğini de sözlerine ekledi.

2016’da başlayan boğa piyasası, yavaş bir başlangıcın ardından, bir yılı aşkın süre devam eden parabolik bir ralliyle sonuçlanmıştı. Pizzino, Bitcoin’in şu anda aynı “düzenli” yükseliş hareketini tekrarladığını belirterek, BTC’nin önümüzdeki aylarda büyük rallilere hazırlandığını düşünüyor.

“Eğer benzer bir süreç tekrar yaşanırsa üç, dört belki beş çeyrek boyunca süren uzun bir yükseliş dönemi görebiliriz.”

56.000 dolar kritik bir baraj

Bitcoin fiyatı, kısa pozisyonlarda tetiklenen 1 milyar dolarlık likidasyonun ardından kritik destek seviyelerinden toparlanmayı sürdürüyor. Crypto World’den analist Josh, yükseliş yönlü eğilimin ağır bastığına yönelik düşüncesiyle Pizzino’nun fikirlerini desteklese de 56.000 dolar seviyesinin kritik bir önem arz ettiği görüşünde.

Josh’a göre uzun vadeli bir düşüş trendi, 56.000 doların altına kesin bir kırılma gerçekleşirse teyit edilebilir. Bu da hâlâ daha bir yükseliş trendinde olduğumuzu gösteriyor. Benzer bir yatay seyir dönemi yaklaşık bir yıl önce de gerçekleşmişti. Bu dönemde fiyat, önceki dip seviyesinin üzerinde kaldı, biraz daha yüksek bir dip oluşturdu ve sonraki aylarda boğa piyasasına devam etti.

YORUMLAR

Henüz yorum yapılmamış. İlk yorumu yukarıdaki form aracılığıyla siz yapabilirsiniz.