Dolar 32,7201
Euro 35,5141
Altın 2.499,81
BİST 10.916,92
Adana Adıyaman Afyon Ağrı Aksaray Amasya Ankara Antalya Ardahan Artvin Aydın Balıkesir Bartın Batman Bayburt Bilecik Bingöl Bitlis Bolu Burdur Bursa Çanakkale Çankırı Çorum Denizli Diyarbakır Düzce Edirne Elazığ Erzincan Erzurum Eskişehir Gaziantep Giresun Gümüşhane Hakkari Hatay Iğdır Isparta İstanbul İzmir K.Maraş Karabük Karaman Kars Kastamonu Kayseri Kırıkkale Kırklareli Kırşehir Kilis Kocaeli Konya Kütahya Malatya Manisa Mardin Mersin Muğla Muş Nevşehir Niğde Ordu Osmaniye Rize Sakarya Samsun Siirt Sinop Sivas Şanlıurfa Şırnak Tekirdağ Tokat Trabzon Tunceli Uşak Van Yalova Yozgat Zonguldak
İstanbul 32°C
Açık
İstanbul
32°C
Açık
Sal 32°C
Çar 32°C
Per 32°C
Cum 32°C

Güvenlik kaynakları: Kayseri ve Suriye’deki olaylarla ilgili gerekli müdahale yapıldı

Güvenlik kaynaklarından Suriye’nin kuzeyinde yaşananlara ilişkin açıklama geldi. Açıklamada, “Provokatif eylemlerde bulunan kişiler yakalandı, gerekli işlemler yapıldı.” denildi.

Güvenlik kaynakları: Kayseri ve Suriye’deki olaylarla ilgili gerekli müdahale yapıldı
2 Temmuz 2024 11:37
22

Kayseri’nin Melikgazi ilçesinde Suriye uyruklu I.A.’nın, 7 yaşındaki Suriyeli yeğenini taciz ettiği görüntüler şehri karıştırdı.

Önceki gün Danişmentgazi Mahallesi’nde umuma açık bir tuvalette küçük kız çocuğuna yönelik tacizin fark edilmesi üzerine, şahıs tuvalet içinde yakalandı.

Tacizci I.A. Asayiş Şube Müdürlüğü Ahlak Büro Amirliği ekiplerine teslim edilirken, 7 yaşındaki Suriyeli çocuk üzerinden bir provokasyonun fitili ateşlendi.

Suriyelilerin evleri ateşe verildi

Tacizci I.A.’yı linç etmek isteyen şahıslar, olayın ardından bölgedeki birçok Suriyelinin ev, iş yeri ve araçlarını ateşe verdi.

Eş zamanlı provokasyon

Kayseri’de yaşanan provokasyonla eş zamanlı olarak, Suriye’de de provokatörler harekete geçti.

Azez’de sebze ve meyve haline Türkiye’den gönderilen tırlara saldıran Vandallar, PTT binalarıyla El-Bab’ta mültecilerin bulunduğu Şamrak kampını da hedef aldı.

Provokatörler, ayrıca Türk Bayrağını parçaladı.

Ankara yakın takipte

Türkiye’nin bazı kentlerinde ve Suriye’nin kuzey bölgelerinde yaşananlar ise Ankara’nın yakın takibi altında.

Güvenlik kaynaklarından edinilen bilgilere göre, şunlar kaydedildi:

“Kayseri’de Suriyeli bir kişinin Suriyeli küçük bir çocuğa tacizde bulunduğu iddiaları üzerine önce Kayseri’de başlayan olaylar sonrasında Suriye’nin kuzeyinde de etkisini göstermiştir. Türkiye’de provokatörlerin Suriyelilere karşı düzenlediği eylemlere karşı olarak, Suriye’nin kuzeyinde de Türk güçlerinin kontrolü altındaki bölgelerde karışıklıklar meydana gelmiştir.

Hatay, Gaziantep, Kayseri, Konya, Bursa ve İstanbul Sultanbeyli’de gece boyu Suriyelilere ve Suriyelilere ait iş yerlerine yönelik eylemler olduğu gözlemlenmiş, Suriye tarafında da Türklere karşı eylemler yapılmıştır.

Milli İstihbarat Teşkilatı, İçişleri Bakanlığı ve Emniyet Güçleri hem Türkiye içinde hem de Suriye’nin kuzeyinde eşgüdüm halinde yaşanan olayları takip etmiş ve gerekli müdahaleler yapmıştır.

Türkiye Cumhuriyeti Devleti’ne karşı faaliyet gösteren, Türkiye’nin izlediği dış politikaya karşı düzeni bozmak isteyen provokatif eylemlerde bulunan kişiler ve eylemlerde yer alanlar yakalanmış, bu kişiler hakkında gerekli işlemler yapılmıştır. Eylemlere karışan ve olayları kızıştıran her kişi tespit edilerek, gerekli işlemlerin yapılmasına devam edilmektedir.

Türkiye Cumhuriyeti Devleti’ne yönelik yapılan bu eylemlere hiçbir şekilde izin verilmeyecektir.”

Ayrıntılar geliyor…

YORUMLAR

Henüz yorum yapılmamış. İlk yorumu yukarıdaki form aracılığıyla siz yapabilirsiniz.