Dolar 32,5456
Euro 35,2981
Altın 2.466,24
BİST 10.872,56
Adana Adıyaman Afyon Ağrı Aksaray Amasya Ankara Antalya Ardahan Artvin Aydın Balıkesir Bartın Batman Bayburt Bilecik Bingöl Bitlis Bolu Burdur Bursa Çanakkale Çankırı Çorum Denizli Diyarbakır Düzce Edirne Elazığ Erzincan Erzurum Eskişehir Gaziantep Giresun Gümüşhane Hakkari Hatay Iğdır Isparta İstanbul İzmir K.Maraş Karabük Karaman Kars Kastamonu Kayseri Kırıkkale Kırklareli Kırşehir Kilis Kocaeli Konya Kütahya Malatya Manisa Mardin Mersin Muğla Muş Nevşehir Niğde Ordu Osmaniye Rize Sakarya Samsun Siirt Sinop Sivas Şanlıurfa Şırnak Tekirdağ Tokat Trabzon Tunceli Uşak Van Yalova Yozgat Zonguldak
İstanbul 28°C
Hafif Yağmurlu
İstanbul
28°C
Hafif Yağmurlu
Cum 29°C
Cts 30°C
Paz 31°C
Pts 32°C

GDDR7 Bellekler Oyunlarda %30’a Varan Performans Artışı Sunacak

Micron, yeni nesil GDDR7 grafik bellek teknolojisinin tüm oyuncular için %30 performans artışı sunacağını açıkladı. Yeni nesil VRAM teknolojilerine ilişkin detaylar için makalemizi ziyaret edebilirsiniz. GDDR7 ile GDDR6’ya kıyasla aktarım hızlarının …

GDDR7 Bellekler Oyunlarda %30’a Varan Performans Artışı Sunacak
2 Temmuz 2024 14:37
23

Micron, yeni nesil GDDR7 grafik bellek teknolojisinin tüm oyuncular için %30 performans artışı sunacağını açıkladı. Yeni nesil VRAM teknolojilerine ilişkin detaylar için makalemizi ziyaret edebilirsiniz. GDDR7 ile GDDR6’ya kıyasla aktarım hızlarının ve bant genişliğinin hatrı sayılır derecede artacağını biliyorduk. Ancak ilk kez bir bellek üreticisi böylesine açık bir söylemde bulunuyor.

  • GDDR7 Nedir? Yeni Nesil VRAM ile Neler Değişecek?

Yaklaşan ekran kartlarını yerini alacak olan bellekler masaüstü, mobil ve konsol tarafında %30’a varan performans gelişimi sağlayacak. Ayrıca hem ışın izleme odaklı, hem de standart rasterizasyon odaklı oyunlar bu gelişimin içinde.

Micron özellikle 20 Gbps hızlara ulaşan piyasadaki en hızlı GDDR6 (GDDR6X değil) bellekler ile kıyaslama yaptı. Yakında piyasaya sürülecek 32 Gbps hızındaki GDDR7 modüller ile kıyaslama yapıldığında %30’luk performans kazancı sağlanabildiğini söylüyorlar. Karşılaştırmalar 1080p, 1440K ve 4K çözünürlükleri kapsıyor lakin testlere dair hiçbir ek detay verilmemiş.

Ne olursa olsun, yalnızca bellek kaynaklı olarak %30 artış sağlanması çok büyük bir gelişme. Ayrıca Micron’un açıklamasını destekleyecek pek çok kanıt var. Bellek üreticisinin GDDR7 çözümleri, GDDR6’ya kıyasla %60’lık etkileyici bir bant genişliği iyileştirmesine sahip ve bunu %50 iyileştirilmiş güç verimliliği ile yapıyor. Tepki süreleri de %20 oranında azaltıldı, bu da makine öğrenimi ve yapay zeka görüntü oluşturma gibi hassas iş yüklerine yardımcı olacak.

Yeni modüller, şimdiye kadar üretilen en hızlı GDDR6X modüllerinden neredeyse 10 Gbps daha yüksek olan 32 Gbps veri aktarım hızına sahip. Micron, 384-bit genişliğinde bir arayüze bağlı 12 Micron GDDR7 IC’den oluşan bir test kurulumuyla yeni nesil belleğinin 1,5 TB/sn’den fazla bant genişliği sunabileceğini söylüyor. Buna karşılık, RTX 4090 aynı bellek konfigürasyonuyla (21 Gbps Micron GDDR6X modülleri) “sadece” 1.008 TB/sn bellek bant genişliği sunabiliyor.

GDDR7, GDDR6 ve daha performanslı kardeşi GDDR6X’in ardından gelen son nesil grafik bellek teknolojisi olacak. İlk çipler piyasaya sürüldüğünde 28 Gbps ve 32 Gbps gibi hızlar sunulacak. Sonrasında Micron, Samsung ve SK Hynix gibi üreticiler 40 Gbps’ye varan daha hızlı modülleri kullanıma sunacak..

ETİKETLER: , , , ,
YORUMLAR

Henüz yorum yapılmamış. İlk yorumu yukarıdaki form aracılığıyla siz yapabilirsiniz.