Dolar 32,5639
Euro 35,2591
Altın 2.466,34
BİST 10.872,56
Adana Adıyaman Afyon Ağrı Aksaray Amasya Ankara Antalya Ardahan Artvin Aydın Balıkesir Bartın Batman Bayburt Bilecik Bingöl Bitlis Bolu Burdur Bursa Çanakkale Çankırı Çorum Denizli Diyarbakır Düzce Edirne Elazığ Erzincan Erzurum Eskişehir Gaziantep Giresun Gümüşhane Hakkari Hatay Iğdır Isparta İstanbul İzmir K.Maraş Karabük Karaman Kars Kastamonu Kayseri Kırıkkale Kırklareli Kırşehir Kilis Kocaeli Konya Kütahya Malatya Manisa Mardin Mersin Muğla Muş Nevşehir Niğde Ordu Osmaniye Rize Sakarya Samsun Siirt Sinop Sivas Şanlıurfa Şırnak Tekirdağ Tokat Trabzon Tunceli Uşak Van Yalova Yozgat Zonguldak
İstanbul 28°C
Hafif Yağmurlu
İstanbul
28°C
Hafif Yağmurlu
Cum 29°C
Cts 30°C
Paz 31°C
Pts 32°C

Dalgalanmaların ardından kriptoda “rahatlama rallisi” beklentisi

Dalgalanmaların ardından kriptoda “rahatlama rallisi” beklentisi

Dalgalanmaların ardından kriptoda “rahatlama rallisi” beklentisi
2 Temmuz 2024 11:38
53

Haziran ayında piyasadaki dalgalanmaların ardından kripto piyasaları “rahatlama rallisine” hazırlıklı olabilir. Bazı analistler, borsalardaki satış baskısının azaldığını düşünüyor.

Santiment, 2 Temmuz’da X’te yaptığı bir paylaşımda, “Temmuz ayının görünümüne bakıldığında, iyimser olmak için büyük nedenler var.” dedi.

Platform, olumsuz piyasa tutumları ve ticari kayıpların “bir rahatlama rallisinin yeni başlıyor olabileceğini” ima ettiğini söyledi.

Cointelegraph Markets Pro’ya göre Bitcoin, Haziran ayında yaklaşık %7 düştü ve ay boyunca yaklaşık 59.500 dolar seviyesine kadar geriledi.

Daha fazla kripto para birimi, kripto piyasa kapitalizasyonunun 2,5 trilyon dolarlık zirvesinden geçen ayın düşük seviyesine kadar neredeyse 400 milyar dolar düştüğünü belirtti.

Bir Temmuz yazısında, satıcıların “nihayet yorulduğunu” belirten analist ve CryptoQuant’ın doğrulanmış yazarı Minkyu Woo, benzer bir iyimserliği dile getirdi.

Haziran ayındaki son artışın “borsalardaki büyük ölçekli satış baskısının azaldığını” gösterdiğini belirterek geçen yıl Ocak ayından bu yana borsalardan en büyük Tether çıkışlarının ortalama büyüklüğünün “güçlü bir artıştan sonra çıkışlarda bir azalma” gösterdiğini gözlemledi.

Woo şöyle devam etti:

“Bu çıkışların azalması, yatırımcıların varlıklarını elde tutma olasılığının daha yüksek olduğunu ve piyasadan nakit çekmek yerine bu varlıkları elinde tutabileceğini gösteriyor. Bu, Bitcoin yarılanma olayından sonra yatırımcı tutumlarının daha olumlu hale geldiği anlamına gelebilir.”

Son 24 saatte %0,4 düşüşle BTC şu anda yaklaşık 62.774 dolar seviyesinde işlem görüyor.

Bitcoin ve kripto piyasası için bu ayın zorluklarından biri, iflas etmiş olan borsa Mt. Gox tarafından serbest bırakılan 9 milyar dolarlık BTC’dir. Bu, alacaklıların on yıldır kapalı olan kriptolarını nakde çevirmeye çalışmasıyla satış baskısına neden olabilir.

Bu haber ilk önce Coin Mühendisi sitesinde yayımlanmıştır.

ETİKETLER: , , ,
YORUMLAR

Henüz yorum yapılmamış. İlk yorumu yukarıdaki form aracılığıyla siz yapabilirsiniz.