Dolar 32,5556
Euro 35,3022
Altın 2.466,45
BİST 10.872,56
Adana Adıyaman Afyon Ağrı Aksaray Amasya Ankara Antalya Ardahan Artvin Aydın Balıkesir Bartın Batman Bayburt Bilecik Bingöl Bitlis Bolu Burdur Bursa Çanakkale Çankırı Çorum Denizli Diyarbakır Düzce Edirne Elazığ Erzincan Erzurum Eskişehir Gaziantep Giresun Gümüşhane Hakkari Hatay Iğdır Isparta İstanbul İzmir K.Maraş Karabük Karaman Kars Kastamonu Kayseri Kırıkkale Kırklareli Kırşehir Kilis Kocaeli Konya Kütahya Malatya Manisa Mardin Mersin Muğla Muş Nevşehir Niğde Ordu Osmaniye Rize Sakarya Samsun Siirt Sinop Sivas Şanlıurfa Şırnak Tekirdağ Tokat Trabzon Tunceli Uşak Van Yalova Yozgat Zonguldak
İstanbul 28°C
Hafif Yağmurlu
İstanbul
28°C
Hafif Yağmurlu
Cum 29°C
Cts 30°C
Paz 31°C
Pts 32°C

Bitcoin ETF’leri 124 milyon dolarlık giriş kaydetti: Yükseliş kapıda mı?

Bitcoin ETF’leri 124 milyon dolarlık giriş kaydetti: Yükseliş kapıda mı?

Bitcoin ETF’leri 124 milyon dolarlık giriş kaydetti: Yükseliş kapıda mı?
2 Temmuz 2024 11:38
39

Bitcoin boğaları, aylarca süren düşüşlerin ardından olası mevsimsel döngülerin lider kripto para biriminin fiyatlarını artırmasıyla birlikte önümüzdeki haftalarda daha da sevinebilir.

BTC, Nisan ayından bu yana 59.000 ila 74.000 dolar arasında işlem gördü ve tanık olunan milyarlarca satış, yaklaşan satış baskısı ve borsa yatırım fonlarından (ETF’ler) çıkışlar sebebiyle olumsuz etkilendi.

Ancak Temmuz ayı bunu değiştirebilir. Ayın ilk günü, ABD’de listelenen ETF’lerin yaklaşık 130 milyon dolarlık giriş kaydettiğini gördü, bu da ay boyunca 900 milyon dolardan fazla çıkışın ardından Haziran başından bu yana en yüksek seviye.

Singapur merkezli QCP Capital:

Bitcoin’in Temmuz ayında ortalama yüzde 9,6’lık bir getirisi söz konusu ve özellikle negatif bir haziranın ardından (-yüzde 9,85) sonra güçlü bir şekilde geri dönme eğiliminde. Opsiyon ticareti de muhtemelen ETH spot ETF lansmanı beklentisiyle ay sonuna doğru yukarı yönlü bir hareket için pozisyon alan para akışları kaydetti. Birçok unsur, yükseliş eğilimli bir temmuza işaret ediyor.”

Verilere göre, Bitcoin son on yıldır temmuz ayında ortalama %11’den fazla değer kazandı ve 10 ayın 7’si olumlu getiri sağladı.

Kripto fonu Matrixport, 2023 raporunda 2019’dan 2022’ye kadar tTmmuz getirilerinin sırasıyla %27, %20 ve %24 civarında olduğunu bildirdi.

Mevsimsellik, varlıkların her takvim yılında tekrarlanan düzenli ve öngörülebilir değişiklikler yaşama eğilimidir. Her ne kadar rastgele görünse de, nisan ve mayıs aylarında vergi sezonunda düşüşlere neden olan kâr alımlarından, artan talebin bir işareti olan aralık ayındaki genel olarak yükseliş eğilimli “Noel Baba” rallisine kadar birçok etken bulunur.

Bu makale ilk olarak CoinDesk Türkiye üzerinde yayımlanmıştır

YORUMLAR

Henüz yorum yapılmamış. İlk yorumu yukarıdaki form aracılığıyla siz yapabilirsiniz.