Dolar 32,6296
Euro 35,4207
Altın 2.511,07
BİST 10.851,78
Adana Adıyaman Afyon Ağrı Aksaray Amasya Ankara Antalya Ardahan Artvin Aydın Balıkesir Bartın Batman Bayburt Bilecik Bingöl Bitlis Bolu Burdur Bursa Çanakkale Çankırı Çorum Denizli Diyarbakır Düzce Edirne Elazığ Erzincan Erzurum Eskişehir Gaziantep Giresun Gümüşhane Hakkari Hatay Iğdır Isparta İstanbul İzmir K.Maraş Karabük Karaman Kars Kastamonu Kayseri Kırıkkale Kırklareli Kırşehir Kilis Kocaeli Konya Kütahya Malatya Manisa Mardin Mersin Muğla Muş Nevşehir Niğde Ordu Osmaniye Rize Sakarya Samsun Siirt Sinop Sivas Şanlıurfa Şırnak Tekirdağ Tokat Trabzon Tunceli Uşak Van Yalova Yozgat Zonguldak
İstanbul 31°C
Açık
İstanbul
31°C
Açık
Pts 32°C
Sal 32°C
Çar 32°C
Per 32°C

Bank of America: Yatırımcılar Geçen Hafta ABD Hisse Senetlerinde 3,1 Milyar Dolarlık Satış Yaptı; Teknoloji Sektörü Yatırımları Devam Ediyor

Bank of America: Yatırımcılar Geçen Hafta ABD Hisse Senetlerinde 3,1 Milyar Dolarlık Satış Yaptı; Teknoloji Sektörü Yatırımları Devam Ediyor

Bank of America: Yatırımcılar Geçen Hafta ABD Hisse Senetlerinde 3,1 Milyar Dolarlık Satış Yaptı; Teknoloji Sektörü Yatırımları Devam Ediyor
2 Temmuz 2024 15:07
24

Bank of America Securities, bir önceki hafta müşterilerinin üst üste ikinci hafta boyunca satın aldıklarından daha fazla ABD hisse senedi sattığını ve bunun sonucunda toplam 3,1 milyar doların piyasadan çıktığını bildirdi.

Kategorize edilmeyen akışlar hariç tutulduğunda, bankanın müşterileri sattıklarından daha fazla bireysel hisse senedi ve hisse senedi borsa yatırım fonu (ETF) satın aldı. Hisse senedi sepetlerini takip eden bu fonlar, geniş bir sektör, şirket büyüklüğü ve yatırım tarzı yelpazesinde daha fazla yatırım aldı.

Hedge fonlar, hisse senedi satışlarından büyük ölçüde sorumlu oldu ve üst üste üçüncü hafta net satış yaptı. Buna karşılık, bireysel yatırımcılar ve kurumsal müşteriler sırasıyla beşinci hafta ve son beş haftadır ilk kez net alıcı oldular. Bank of America’nın belirttiği gibi, büyük ve orta ölçekli şirketlerin hisse senetleri üst üste dördüncü hafta daha fazla yatırım çekerken, küçük şirketlerin hisse senetlerinde beş haftadır ilk kez alımdan çok satış görüldü.

Bank of America’nın kurumsal müşterileri tarafından yapılan hisse geri alımları artarak 2010’dan bu yana en yüksek beşinci geri alım haftası oldu. Bu geri alımlar, S&P 500’ün toplam piyasa değerinin bir oranı olarak ölçüldüğünde, son 16 haftadır yılın bu dönemi için olağan seviyelerden daha yüksektir.

Bank of America stratejistleri, “Bu rapor sektöre özgü geri alımlar hakkında ayrıntılı bilgi vermese de, S&P 500’ün yılbaşından bu yana hisse geri alım duyurularının çoğunluğu Teknoloji ve İletişim Hizmetleri sektörlerinden geldi,” diye vurguladı.

Müşteriler on bir sektörün beşinden hisse senetlerine yatırım yaparken, Teknoloji sektörü üst üste dördüncü hafta daha fazla fon aldı. İletişim Hizmetleri sektörü 13 haftaya uzanan en uzun net alımlar dizisini görürken, Tüketici İhtiyaçları sektörü yatırımlarda en önemli azalmayı yaşadı. Bu yıl birkaç hafta boyunca yatırımların geri çekilmesinin ardından, Gayrimenkul sektörü son dört haftadır daha fazla yatırım çekiyor.

“Müşteriler on bir sektörün altısında ETF’lere daha fazla yatırım yaparken, Finans sektörü bu yatırımlara öncülük etti. Teknolojiye odaklanan ETF’ler yatırımlarda en önemli azalmayı yaşadı” denildi.

Bu makale yapay zeka yardımıyla üretilmiş ve çevrilmiştir ve bir editör tarafından gözden geçirilmiştir. Daha fazla bilgi için lütfen Hüküm ve Koşullarımıza bakın.

YORUMLAR

Henüz yorum yapılmamış. İlk yorumu yukarıdaki form aracılığıyla siz yapabilirsiniz.