Dolar 32,5291
Euro 35,3100
Altın 2.466,52
BİST 10.872,56
Adana Adıyaman Afyon Ağrı Aksaray Amasya Ankara Antalya Ardahan Artvin Aydın Balıkesir Bartın Batman Bayburt Bilecik Bingöl Bitlis Bolu Burdur Bursa Çanakkale Çankırı Çorum Denizli Diyarbakır Düzce Edirne Elazığ Erzincan Erzurum Eskişehir Gaziantep Giresun Gümüşhane Hakkari Hatay Iğdır Isparta İstanbul İzmir K.Maraş Karabük Karaman Kars Kastamonu Kayseri Kırıkkale Kırklareli Kırşehir Kilis Kocaeli Konya Kütahya Malatya Manisa Mardin Mersin Muğla Muş Nevşehir Niğde Ordu Osmaniye Rize Sakarya Samsun Siirt Sinop Sivas Şanlıurfa Şırnak Tekirdağ Tokat Trabzon Tunceli Uşak Van Yalova Yozgat Zonguldak
İstanbul 28°C
Hafif Yağmurlu
İstanbul
28°C
Hafif Yağmurlu
Cum 29°C
Cts 30°C
Paz 31°C
Pts 32°C

Bakan Murat Kurum’dan ilk paylaşım: Rabbim üstlendiğimiz bu kutlu görevde bizi aziz milletimize mahcup etmesin

Çevre, Şehircilik ve İklim Değişikliği Bakanı Mehmet Özhaseki’nin istifasının ardından Resmi Gazete’de yer alan Cumhurbaşkanı Kararı’na göre; Çevre Bakanlığına eski bakan Murat Kurum atandı. Cumhurbaşkanı Erdoğan’ın atama kararı sonrası Bakan Murat Kurum’dan ilk açıklama geldi. Bakan Kurum sosyal medya hesabından yaptığı paylaşımda; “Sayın Cumhurbaşkanımız Recep Tayyip Erdoğan’ın takdir ve tensipleriyle yeniden Çevre, Şehircilik ve İklim Değişikliği Bakanı olarak görevlendirilmiş bulunmaktayım. Bizi bu şerefli göreve layık gören Sayın Cumhurbaşkanımıza şükranlarımı arz ediyorum.” ifadelerini kullandı.

Bakan Murat Kurum’dan ilk paylaşım: Rabbim üstlendiğimiz bu kutlu görevde bizi aziz milletimize mahcup etmesin
2 Temmuz 2024 09:53
25
Bakan Mehmet Özhaseki’nin istifasının ardından Çevre, Şehircilik ve İklim Değişikliği Bakanlığına eski bakan Murat Kurum atandı.

Cumhurbaşkanı Erdoğan’ın atama kararı sonrası Bakan Murat Kurum’dan ilk açıklama geldi.
Bakan Murat Kurum sosyal medya hesabından yaptığı paylaşımda şu ifadeleri kullandı;

    Sayın Cumhurbaşkanımız Recep Tayyip Erdoğan’ın takdir ve tensipleriyle yeniden Çevre, Şehircilik ve İklim Değişikliği Bakanı olarak görevlendirilmiş bulunmaktayım.

    Bizi bu şerefli göreve layık gören Sayın Cumhurbaşkanımıza şükranlarımı arz ediyorum.

    Çabamız, gayretimiz, mücadelemiz Sayın Cumhurbaşkanımızın liderliğinde, Türkiye Yüzyılı hedeflerine ulaşmaktır.

    Bayrağı devralacağımız Sayın Mehmet Özhaseki bakanımız gibi biz de başta asrın felaketinin yaşandığı tüm şehirlerimiz olmak üzere 81 ilimizin her köşesinde çalışmaya, koşmaya devam edeceğiz.

    Rabbim üstlendiğimiz bu kutlu görevde bizi aziz milletimize mahcup etmesin.

Murat Kurum kimdir?

Murat Kurum, 7 Mayıs 1976 tarihinde Ankara’nın Çankaya ilçesinde memur bir baba ve ev hanımı bir annenin çocuğu olarak dünyaya geldi. İlk ve orta öğrenimini bu şehirde tamamlayan Kurum, Konya Selçuk Üniversitesi Mühendislik ve Mimarlık Fakültesi İnşaat Mühendisliği Bölümünü bitirdikten sonra yüksek lisansını Okan Üniversitesi Fen Bilimleri Enstitüsünde kentsel dönüşüm alanında 2017 yılında tamamladı.

Bayındırlık ve İskan Bakanlığı’nda çalışan babasının Mardin’e tayini çıkmasıyla 2 ve 3. sınıfa Mardin Atatürk İlkokulu’nda devam etti. İlköğrenimini Ankara Seyranbağları İlkokulu’nda, ortaokul ve lise öğrenimini Kocatepe Mimar Kemal Lisesi’nde tamamladı. Üniversite sınavında gıda mühendisliğini kazanmasına rağmen inşaat mühendisliği okumak için tekrar sınava girdi. 1999 yılında Selçuk Üniversitesi İnşaat Mühendisliği Bölümü’nden mezun oldu, yüksek lisansını kentsel dönüşüm alanında yaptı.

Ankara doğumlu olan Kurum’un babası Mehmet Kurum, Konya’nın Karapınar ilçesinin Akçayazı köyünden; Annesi Satı Kurum ise Ankara’nın Kızılcahamam ilçesinin Belpınar köyündendir.

YORUMLAR

Henüz yorum yapılmamış. İlk yorumu yukarıdaki form aracılığıyla siz yapabilirsiniz.