Dolar 32,5548
Euro 34,9726
Altın 2.438,98
BİST 10.446,24
Adana Adıyaman Afyon Ağrı Aksaray Amasya Ankara Antalya Ardahan Artvin Aydın Balıkesir Bartın Batman Bayburt Bilecik Bingöl Bitlis Bolu Burdur Bursa Çanakkale Çankırı Çorum Denizli Diyarbakır Düzce Edirne Elazığ Erzincan Erzurum Eskişehir Gaziantep Giresun Gümüşhane Hakkari Hatay Iğdır Isparta İstanbul İzmir K.Maraş Karabük Karaman Kars Kastamonu Kayseri Kırıkkale Kırklareli Kırşehir Kilis Kocaeli Konya Kütahya Malatya Manisa Mardin Mersin Muğla Muş Nevşehir Niğde Ordu Osmaniye Rize Sakarya Samsun Siirt Sinop Sivas Şanlıurfa Şırnak Tekirdağ Tokat Trabzon Tunceli Uşak Van Yalova Yozgat Zonguldak
İstanbul 30°C
Parçalı Bulutlu
İstanbul
30°C
Parçalı Bulutlu
Çar 28°C
Per 28°C
Cum 29°C
Cts 31°C

Samsung Galaxy S25, MediaTek yonga seti kullanabilir

Samsung’un gelecek modeli Galaxy S25, MediaTek yonga setiyle gelebilir. Bu değişiklik, cihazın performans ve enerji verimliliğinde önemli iyileştirmeler sunmayı hedefliyor ve kullanıcılar arasında büyük bir merak uyandırıyor.

Samsung Galaxy S25, MediaTek yonga seti kullanabilir
1 Temmuz 2024 00:20
91

Samsung çoğu zaman piyasaya sürdüğü orta ve giriş seviyesi telefonlarında kendi ürettiği yonga setini kullanıyor. Bununla birlikte amiral gemisi telefonlarında kendi yonga setinin yanında Qualcomm Snapdragon yonga setlerini de kullanıyor. Bugün Samsung’un anavatanı Kore’den çıkan oldukça çılgın bir söylentiye göre, şirket önümüzdeki yıl Ocak ayında piyasaya sürülecek olan Galaxy S25 ailesi için MediaTek Dimensity yonga setlerini kullanmayı düşünüyor.

Sadece MediaTek yonga setleri değil, aynı zamanda MediaTek Dimensity (muhtemelen Dimensity 9400) yonga setleri ile birlikte Snapdragon 8 Gen 4 ve Samsung’un kendi Exynos 2500 yonga setlerini de kullanmayı planlıyor. Bu gerçekleşirse, Koreli markanın bir sonraki amiral gemisi ailesi, farklı pazarlarda üç farklı yonga setine sahip olabilir. Ancak bu durum, şirketin bu yönde karar verdiğini söylemekten çok, sadece bu ihtimali düşündüğünü belirten bir söylenti.

Bu hamlenin ardındaki neden, Qualcomm’un Snapdragon 8 Gen 4 için sıkça bahsedilen fiyat artışı ve Exynos 2500’ün düşük verim oranları. Snapdragon 8 Gen 3’ün yaklaşık 190-200$ maliyeti olduğu söylenirken, 8 Gen 4’ün birim başına 260$’a kadar çıkabileceği belirtiliyor. Exynos 2500’ün verim oranı şu anda yaklaşık %40 seviyesinde, ancak kitlesel üretime başlamak için %60’a ulaşılması gerekiyor. Samsung, bu oranı Ağustos ayına kadar iyileştirmeyi planlıyor.

Eğer Exynos’un verim oranları düşük kalırsa ve Qualcomm’un yeni yüksek kaliteli çipi pahalı olmaya devam ederse, Samsung’un MediaTek’i karışıma dahil etmesi mantıklı olabilir. Bu durum, en azından Qualcomm ile müzakerelerde bir tehdit olarak kullanılabilir.

Sonuç olarak, Galaxy S25 ailesi için farklı yonga seti seçenekleri düşünüldüğünde, Samsung’un nihai kararı merakla bekleniyor. Bu süreçteki gelişmeler, markanın gelecekteki amiral gemisi modellerinin donanım stratejisini şekillendirecek.

YORUMLAR

Henüz yorum yapılmamış. İlk yorumu yukarıdaki form aracılığıyla siz yapabilirsiniz.