Dolar 32,5548
Euro 34,9726
Altın 2.438,98
BİST 10.446,24
Adana Adıyaman Afyon Ağrı Aksaray Amasya Ankara Antalya Ardahan Artvin Aydın Balıkesir Bartın Batman Bayburt Bilecik Bingöl Bitlis Bolu Burdur Bursa Çanakkale Çankırı Çorum Denizli Diyarbakır Düzce Edirne Elazığ Erzincan Erzurum Eskişehir Gaziantep Giresun Gümüşhane Hakkari Hatay Iğdır Isparta İstanbul İzmir K.Maraş Karabük Karaman Kars Kastamonu Kayseri Kırıkkale Kırklareli Kırşehir Kilis Kocaeli Konya Kütahya Malatya Manisa Mardin Mersin Muğla Muş Nevşehir Niğde Ordu Osmaniye Rize Sakarya Samsun Siirt Sinop Sivas Şanlıurfa Şırnak Tekirdağ Tokat Trabzon Tunceli Uşak Van Yalova Yozgat Zonguldak
İstanbul 30°C
Parçalı Bulutlu
İstanbul
30°C
Parçalı Bulutlu
Çar 28°C
Per 28°C
Cum 29°C
Cts 31°C

Rivian’ın tanıtımı, 5 yeni aracın yolda olduğunu gösteriyor

Rivian, Volkswagen ile ortaklığı hakkında büyük bir duyuru yaptıktan sonra, gelecekteki planlar ve finansal detaylar hakkında daha fazla bilgi paylaştı.

Rivian’ın tanıtımı, 5 yeni aracın yolda olduğunu gösteriyor
1 Temmuz 2024 00:07
51

Rivian ve Volkswagen’in ortaklığı her iki şirketi de olumlu etkileyecek bunda şüphe yok. Ancak ekonomik olarak sallantıda olan Rivian bu durumdan biraz daha karlı çıktı. Şirket ortaklık  hakkında bugün büyük bir duyuru yapıldıktan sonra, Rivian web sitesinde ortaklıkla ilgili gelecekteki planlar ve finansal detayları paylaştı. Paylaşılan bilgiler arasında, grafiklerle desteklenen bir yol haritası da bulunuyor. Bu grafikler, Rivian’ın yazılımının farklı platformlarda nasıl ölçeklendirilebileceğini gösteriyor ve bazıları henüz piyasaya sürülmemiş beş aracın yer tutucu görüntülerini içeriyor.

İlk sütun, zaten piyasaya sürülmüş olan R1S, R1T ve RCV modellerini temsil ediyor. İkinci sütunda, ikinci nesil R1S ve R1T modelleri yer alıyor. Bu modellerin üretimi daha kolay ve maliyet açısından daha verimli olacak şekilde tasarlandığı belirtiliyor. Bu verimlilik, Rivian’ın Gen 2 mimarisi sayesinde mümkün olacak.

Yer tutucu görüntüde ikinci nesil RCV’yi temsil ettiği düşünülen bir araç var, ancak bu aracın silueti RCV ile tam olarak örtüşmüyor. Daha dikkatli bakıldığında, tüm yer tutucu görüntülerin birbiriyle tam olarak eşleşmediği görülüyor. Bu da Rivian’ın farklı araçları gizlediğini düşündürüyor.

Üçüncü sütun, MSP platformuna dayanan duyurulmuş R2 ve R3 araçlarını gösteriyor. Yer tutucu görüntü, daha küçük ve daha alçak bir aracı gösteriyor. Bu, daha küçük bir crossover veya R2T olabilir. Ayrıca, bir sedan da olabilir, ancak Rivian henüz bir sedan çıkarmayı planladığını paylaşmadı.

Dördüncü sütun ise tam bir gizem taşıyor, sadece “Uygun Fiyatlı Kitle Pazarı” başlığı altında toplanmış araçlar bulunuyor. Bu araçların profilleri, küçük, orta boy ve büyük araçların olacağını gösteriyor. Bu araçların 30.000$’ın altında olacağı tahmin ediliyor, ancak kesin bir bilgi vermek için henüz çok erken.

Rivian’ın geleceğe yönelik bu planları, markanın yenilikçi yaklaşımını ve pazar genişlemesini gösteriyor. Her yeni modelle birlikte, teknoloji ve tasarımda ileriye dönük adımlar atarak sektördeki yerini sağlamlaştırmayı hedefliyor.

YORUMLAR

Henüz yorum yapılmamış. İlk yorumu yukarıdaki form aracılığıyla siz yapabilirsiniz.