Dolar 32,5548
Euro 34,9726
Altın 2.438,98
BİST 10.446,24
Adana Adıyaman Afyon Ağrı Aksaray Amasya Ankara Antalya Ardahan Artvin Aydın Balıkesir Bartın Batman Bayburt Bilecik Bingöl Bitlis Bolu Burdur Bursa Çanakkale Çankırı Çorum Denizli Diyarbakır Düzce Edirne Elazığ Erzincan Erzurum Eskişehir Gaziantep Giresun Gümüşhane Hakkari Hatay Iğdır Isparta İstanbul İzmir K.Maraş Karabük Karaman Kars Kastamonu Kayseri Kırıkkale Kırklareli Kırşehir Kilis Kocaeli Konya Kütahya Malatya Manisa Mardin Mersin Muğla Muş Nevşehir Niğde Ordu Osmaniye Rize Sakarya Samsun Siirt Sinop Sivas Şanlıurfa Şırnak Tekirdağ Tokat Trabzon Tunceli Uşak Van Yalova Yozgat Zonguldak
İstanbul 30°C
Parçalı Bulutlu
İstanbul
30°C
Parçalı Bulutlu
Çar 28°C
Per 28°C
Cum 29°C
Cts 31°C

Rimac, Verne robotaksi modelini tanıttı. Herkes şaşkın

Elektrikli süper otomobil üreticisi Rimac, yeni Verne robotaksi modelini tanıttı.

Rimac, Verne robotaksi modelini tanıttı. Herkes şaşkın
1 Temmuz 2024 00:07
38

Hırvat şirket Rimac, rekor kıran elektrikli hiper otomobili Nevera ile tanınmasına rağmen, otonom araçlar dünyasına adım atarak ilk robotaksi aracı Verne’i tanıttı. Uzaydan gelmiş gibi gözüken bu taksiye binmek için yarışa gireceksiniz. Ünlü bilim kurgu yazarı Jules Verne’den esinlenilen bu hizmet, 2026’da Hırvatistan’ın Zagreb kentinde başlayacak. Yüksek performanslı elektrikli araçlar üreten bir şirket için bu adım beklenmedik görünse de, Rimac 2017’den beri otonom teknoloji üzerinde çalışıyor ve Hırvatistan için bir iyileşme planının parçası olarak AB’den önemli bir fon aldı.

Daha önce Project 3 Mobility olarak bilinen Verne, CEO Marko Pejkovic ve Nevera’nın yaratıcı beyni olan baş tasarımcı Adriano Mudri tarafından yönetilecek. Rimac, Jules Verne’in vizyoner seyahat ve keşif hikayelerine duyduğu saygıyı bu projeye adını vererek gösterdi. Verne robotaksi, direksiyon veya pedallar gibi geleneksel kontrolleri olmayan, tamamen elektrikli, Düzey 4 otonom bir araç olacak. Aerodinamiği artırmak için aracın ön cam silecekleri ve yan aynaları da bulunmayacak. İki kapılı hatchback tarzında tasarlanan Verne, robotaksilerin genellikle köşeli tasarımlarından ayrılıyor ve kolay giriş için sürgülü kapılar sunuyor.

Verne robotaksi’nin iç mekanı oldukça etkileyici. Direksiyon veya pedal olmadığı için kabin geniş bir tasarıma sahip ve gösterge panelini kaplayan devasa bir 43 inç ekran bulunuyor. Bu ekran, navigasyon bilgileri, medya kontrolleri ve yolcular için diğer özellikleri sağlayacak. Ayrıca, hizmet başladığında bu ekranda reklamların da gösterilmesi bekleniyor. Birçok robotaksi şirketi daha büyük araçları tercih ederken, Verne iki kişilik bir tasarımı seçti. Bu karar, çoğu yolculuk paylaşım seyahatinin yalnızca bir veya iki yolcuyla gerçekleştirildiğini gösteren verilere dayanıyor. Küçük boyut, daha lüks bir iç mekan sağlarken, yine de çoğu müşterinin ihtiyaçlarını karşılıyor.

Verne, hizmet verdiği şehirlerde temizlik, şarj ve bakım hizmetleri sağlayacak “Ana Gemiler” adı verilen merkezi araç depoları kurmayı planlıyor. Şirket ayrıca Hırvatistan’da robotaksileri üretmek için bir fabrika inşa etmeyi amaçlıyor. Zagreb’deki lansmanın ardından Verne, hizmetini diğer Avrupa şehirlerine genişletmeyi hedefliyor; ilk duraklar İngiltere ve Almanya, ardından Orta Doğu olacak. Şirket, halihazırda 11 şehirle anlaşma yapmış durumda ve dünya çapında 30’dan fazla şehirle görüşmeler yürütüyor.

Verne’in iddialı hedefi, ABD ve Çin dışındaki ilk büyük robotaksi operatörü olmak. Şirket, hizmetini toplu taşımaya tamamlayıcı olarak görüyor ve nihayetinde hane halklarının birden fazla arabaya olan ihtiyacını azaltmayı hedefliyor.

YORUMLAR

Henüz yorum yapılmamış. İlk yorumu yukarıdaki form aracılığıyla siz yapabilirsiniz.