Dolar 32,5291
Euro 35,3100
Altın 2.466,52
BİST 10.872,56
Adana Adıyaman Afyon Ağrı Aksaray Amasya Ankara Antalya Ardahan Artvin Aydın Balıkesir Bartın Batman Bayburt Bilecik Bingöl Bitlis Bolu Burdur Bursa Çanakkale Çankırı Çorum Denizli Diyarbakır Düzce Edirne Elazığ Erzincan Erzurum Eskişehir Gaziantep Giresun Gümüşhane Hakkari Hatay Iğdır Isparta İstanbul İzmir K.Maraş Karabük Karaman Kars Kastamonu Kayseri Kırıkkale Kırklareli Kırşehir Kilis Kocaeli Konya Kütahya Malatya Manisa Mardin Mersin Muğla Muş Nevşehir Niğde Ordu Osmaniye Rize Sakarya Samsun Siirt Sinop Sivas Şanlıurfa Şırnak Tekirdağ Tokat Trabzon Tunceli Uşak Van Yalova Yozgat Zonguldak
İstanbul 28°C
Hafif Yağmurlu
İstanbul
28°C
Hafif Yağmurlu
Cum 29°C
Cts 30°C
Paz 31°C
Pts 32°C

Japon araştırmacılar, 402 terabitlik bağlantı ile internet hız rekoru kırdı

Japonya’daki araştırmacılar, saniyede 402 terabit gibi müthiş bir hıza ulaşarak yeni bir rekora imza attı.

Japon araştırmacılar, 402 terabitlik bağlantı ile internet hız rekoru kırdı
1 Temmuz 2024 11:52
43

Japon araştırmacılar, internet hız rekorunu bir kez daha kırmayı başardı. Bu inanılmaz başarı, saniyede 402 terabit gibi müthiş bir hıza ulaşarak gerçekleştirildi.

Bu rekor, Japonya Ulusal Bilgi ve İletişim Teknolojileri Enstitüsü (NICT) tarafından gerçekleştirildi.

Araştırmacılar, ticari olarak satılan optik fiber kabloları kullanarak bu hıza ulaşmayı başardı. Bu da, rekorun daha da etkileyici olmasını sağlıyor, çünkü özel bir altyapıya ihtiyaç duyulmadı.

Bu rekorun önemi nedir

Bu rekor, internet teknolojisinin ne kadar hızlı ilerlediğini gösteriyor. Gelecekte, evlerimizde ve iş yerlerimizde çok daha hızlı internet bağlantılarına sahip olmamız mümkün.

Bu da, daha hızlı veri aktarımı, daha akıcı video görüşmeleri ve sanal gerçeklik gibi yeni teknolojilerin gelişmesi anlamına geliyor.

Bu hızla neler yapılabilir

Japon bilim insanlarının ulaştığı 402 terabit hızla, Netflix’teki tüm filmleri 1 saniyede 3 defa indirebilirsiniz.

Bu hız, ülkemizdeki ortalama bağlantı hızının tam 8 milyon 760 bin katına denk geliyor.

Türkiye’deki kullanıcıların ortalama internet bağlantısı ile 100 gün 8 saat boyunca aralıksız olarak yapacağı bir indirme işlemi, Japonların ulaştığı hızla sadece 1 saniye sürüyor.

ETİKETLER: , , ,
YORUMLAR

Henüz yorum yapılmamış. İlk yorumu yukarıdaki form aracılığıyla siz yapabilirsiniz.