Dolar 32,6470
Euro 35,3266
Altın 2.476,88
BİST 10.872,56
Adana Adıyaman Afyon Ağrı Aksaray Amasya Ankara Antalya Ardahan Artvin Aydın Balıkesir Bartın Batman Bayburt Bilecik Bingöl Bitlis Bolu Burdur Bursa Çanakkale Çankırı Çorum Denizli Diyarbakır Düzce Edirne Elazığ Erzincan Erzurum Eskişehir Gaziantep Giresun Gümüşhane Hakkari Hatay Iğdır Isparta İstanbul İzmir K.Maraş Karabük Karaman Kars Kastamonu Kayseri Kırıkkale Kırklareli Kırşehir Kilis Kocaeli Konya Kütahya Malatya Manisa Mardin Mersin Muğla Muş Nevşehir Niğde Ordu Osmaniye Rize Sakarya Samsun Siirt Sinop Sivas Şanlıurfa Şırnak Tekirdağ Tokat Trabzon Tunceli Uşak Van Yalova Yozgat Zonguldak
İstanbul 29°C
Parçalı Bulutlu
İstanbul
29°C
Parçalı Bulutlu
Cts 30°C
Paz 31°C
Pts 32°C
Sal 32°C

Dechert, pazardaki sıkıntılar nedeniyle Çin ofislerini kapatmayı düşünüyor

Dechert, pazardaki sıkıntılar nedeniyle Çin ofislerini kapatmayı düşünüyor

Dechert, pazardaki sıkıntılar nedeniyle Çin ofislerini kapatmayı düşünüyor
1 Temmuz 2024 13:08
15

Büyük Çin’deki yabancı hukuk firmaları için zorlu bir ortamın ortasında, ABD merkezli bir hukuk firması olan Dechert, Hong Kong ve Pekin’deki ofislerini kapatmayı düşünüyor. Bu kararda sermaye piyasalarında uzun süredir devam eden gerileme ve Çin ile ABD arasında artan gerilim etkili oldu.

Dechert’in Hong Kong ofisinde şu anda dördü ortak olmak üzere 14’ü avukat 20’den fazla kişi çalışıyor. Pekin ofisi ise sadece üç avukatla daha küçüktür. Dechert’in küresel varlığı yaklaşık 1.000 avukatı içeriyor, ancak Çin ofislerinin kapatılması halinde firmanın Asya operasyonları yakında 14 avukat ve altı ortağın bulunduğu Singapur ile sınırlı kalabilir.

Etkilenen ofislerin çalışanları bu ayın başlarında olası kapanma hakkında bilgilendirildi. Bazı avukatların Çin’den Singapur’a taşınması olasılığına ilişkin görüşmeler devam ediyor. Ancak firma, kapanışların kesin tarihi ya da müvekkillerin bilgilendirilip bilgilendirilmediği konusunda kamuoyuna herhangi bir açıklama yapmadı.

Dechert’in Çin’den potansiyel çıkışı, bölgedeki varlıklarını yeniden değerlendiren diğer ABD’li ve uluslararası hukuk firmalarının benzer hamlelerini takip ediyor. Ekonomik belirsizlik, durgun anlaşma yapma faaliyetleri ve jeopolitik gerginlikler gibi faktörler bu eğilime katkıda bulundu. Buna ek olarak, Çin hükümetinin veri gizliliği ve siber güvenlik konusundaki yeni düzenlemeleri, Dentons’un geçen yıl Dacheng ile olan ortaklığını feshetme kararında da vurgulandığı gibi zorluklar yarattı.

Morrison & Foerster ve Sidley Austin gibi diğer firmalar da Çin’deki ayak izlerini azaltmak için adımlar attılar. Morrison & Foerster, Pekin ofisinin kira sözleşmesinin bu yılın sonunda sona ermesi nedeniyle ofisini kapatırken, Sidley Austin Şanghay ofisini kapatmayı ve Eylül ayına kadar Hong Kong ve Pekin’deki operasyonlarını birleştirmeyi planlıyor.

Dechert’in mali performansı, geçen yıl küresel gelirlerin %0,4 artışla 1,294 milyar dolara yükselmesi ve ortak başına karda hafif bir düşüşle mütevazı bir büyüme gösterdi. Geçtiğimiz yılın Mayıs ayında firma, işgücünün %5’ini temsil eden 55 avukat ve 43 işletme uzmanını işten çıkardı.

Hukuk sektörü, 2021’de ve 2022’nin başlarında kurumsal anlaşma yapma patlaması sırasında başlangıçta genişleyen birçok firmanın, artan faiz oranları, yüksek enflasyon ve yaklaşan durgunluk tehdidi gibi ekonomik rüzgarlar karşısında hukuk hizmetlerine olan talep azaldıkça işten çıkarmalara başvurmasıyla bir değişim yaşadı.

Hong Kong’da Dechert, piyasadaki gerileme ve halka arz faaliyetlerindeki yavaşlama nedeniyle bu yılın başlarında yaklaşık dört avukattan oluşan kurumsal arz ekibini dağıtmıştı. Bu son gelişme, firmanın bölgedeki daralmasının devam edeceğine işaret ediyor.

Reuters bu makaleye katkıda bulunmuştur.

Bu makale yapay zekanın desteğiyle oluşturulmuş, çevrilmiş ve bir editör tarafından incelenmiştir. Daha fazla bilgi için Şart ve Koşullar bölümümüze bakın.

ETİKETLER: , , ,
YORUMLAR

Henüz yorum yapılmamış. İlk yorumu yukarıdaki form aracılığıyla siz yapabilirsiniz.