Dolar 32,5691
Euro 35,0413
Altın 2.450,38
BİST 10.446,24
Adana Adıyaman Afyon Ağrı Aksaray Amasya Ankara Antalya Ardahan Artvin Aydın Balıkesir Bartın Batman Bayburt Bilecik Bingöl Bitlis Bolu Burdur Bursa Çanakkale Çankırı Çorum Denizli Diyarbakır Düzce Edirne Elazığ Erzincan Erzurum Eskişehir Gaziantep Giresun Gümüşhane Hakkari Hatay Iğdır Isparta İstanbul İzmir K.Maraş Karabük Karaman Kars Kastamonu Kayseri Kırıkkale Kırklareli Kırşehir Kilis Kocaeli Konya Kütahya Malatya Manisa Mardin Mersin Muğla Muş Nevşehir Niğde Ordu Osmaniye Rize Sakarya Samsun Siirt Sinop Sivas Şanlıurfa Şırnak Tekirdağ Tokat Trabzon Tunceli Uşak Van Yalova Yozgat Zonguldak
İstanbul 28°C
Hafif Yağmurlu
İstanbul
28°C
Hafif Yağmurlu
Per 28°C
Cum 29°C
Cts 31°C
Paz 31°C

Çin’deki Zijiang Nehri’nde Taşkınlar Devam Ediyor

Çin’in orta kesimindeki Hunan eyaletinde bulunan Zijiang Nehri bu yıl üçüncü kez taşarak, sel kontrolünde giderek artan seviyede güçlükler oluşturuyor. Anhua ilçesindeki yerel yetkililer, nehir hattında selleri önlemek için dronelardan faydalanıyor. Drone devriyesi, insanların yaptığı devriyeye kıyasla daha hızlı ve geniş bir alanı kapsayarak potansiyel tehlikeleri kısa sürede tespit edebiliyor.

Çin’deki Zijiang Nehri’nde Taşkınlar Devam Ediyor
1 Temmuz 2024 10:27
26

ÇEKİM TARİHİ: Yakın tarihli görüntüler

1. Çin’in orta kesimindeki Hunan eyaletinde bulunan Zijiang Nehri’nin çeşitli görüntüleri

Çin’in orta kesimindeki Hunan eyaletinde bulunan Zijiang Nehri bu yıl üçüncü kez taşarak, Cumartesi gecesi alarm seviyesine ulaştı.

Nehrin beş gün içinde üç kez taşması, sel kontrolünde giderek artan seviyede güçlükler oluşturdu.

Anhua ilçesindeki yerel yetkililer, nehir hattında selleri önleyebilmek için dronelardan faydalanıyor.

“Drone devriyesi, insanların yaptığı devriyeye kıyasla çok daha hızlı olup daha geniş bir alanı kapsıyor. Bir drone, Zijiang Nehri’nin ilçeden geçen bölümünde sadece 20 dakikada devriyeyi tamamlıyor. Böylelikle potansiyel tehlikeleri kısa süre içinde tespit edebiliyoruz.”

Xinhua Haber Ajansı muhabirleri Anhua’dan bildiriyor. (XHTV)

YORUMLAR

Henüz yorum yapılmamış. İlk yorumu yukarıdaki form aracılığıyla siz yapabilirsiniz.