Dolar 32,6038
Euro 35,1208
Altın 2.448,45
BİST 10.446,24
Adana Adıyaman Afyon Ağrı Aksaray Amasya Ankara Antalya Ardahan Artvin Aydın Balıkesir Bartın Batman Bayburt Bilecik Bingöl Bitlis Bolu Burdur Bursa Çanakkale Çankırı Çorum Denizli Diyarbakır Düzce Edirne Elazığ Erzincan Erzurum Eskişehir Gaziantep Giresun Gümüşhane Hakkari Hatay Iğdır Isparta İstanbul İzmir K.Maraş Karabük Karaman Kars Kastamonu Kayseri Kırıkkale Kırklareli Kırşehir Kilis Kocaeli Konya Kütahya Malatya Manisa Mardin Mersin Muğla Muş Nevşehir Niğde Ordu Osmaniye Rize Sakarya Samsun Siirt Sinop Sivas Şanlıurfa Şırnak Tekirdağ Tokat Trabzon Tunceli Uşak Van Yalova Yozgat Zonguldak
İstanbul 28°C
Hafif Yağmurlu
İstanbul
28°C
Hafif Yağmurlu
Per 28°C
Cum 29°C
Cts 31°C
Paz 31°C

Bipolar Bozukluklu Genç, Atık Malzemelerle Eşyalar Yaparak Hayata Tutunuyor

Erzurum’da genç yaşında bipolar bozukluk teşhisi konulan Bahtınur Gül, atık malzemeleri değerlendirerek süs eşyaları ve pratik kullanımlı ürünler yapmaya başladı. Gül, dördüncü kişisel sergisini açarak hem aile bütçesine katkıda bulunuyor hem de yardım kuruluşlarına destek sağlıyor.

Bipolar Bozukluklu Genç, Atık Malzemelerle Eşyalar Yaparak Hayata Tutunuyor
1 Temmuz 2024 10:17
31

Erzurum’da genç yaşında bipolar bozukluk teşhisi konulan ve tedavi gören Bahtınur Gül, atık malzemelerle yaptığı eşyalarla hayata daha fazla tutundu.

Yumurta kolisinden plastik kaplara, soğan filesinden artık bezlere onlarca çeşit atığı değerlendirerek süs eşyası başta olmak üzere onlarca pratik kullanımlı ürünler ortaya çıkaran Erzurumlu Bahtınur Gül, dördüncü kişisel sergisini Çifte Minareli Medrese’de açtı. Bipolar bozukluk rahatsızlığının tedavi sürecinden evdeki atık ve çöpleri değerlendiren Bahtınur Gül’ün ortaya çıkardığı eşyalar görenleri şaşırttı.

Hem aile bütçesine katkıda bulunmak hem de yardım kuruluşlarına destek için sergiler düzenlediğini ifade eden eden Bahtınur Gül, “Bana 21 yaşında bipolar bozukluk teşhisi konuldu. Ama hayata asla küsmedim ve 9 yıl önce atıkları değerlendirerek çeşitli şeyler yapmaya başladım. Evde çöpe giden ne varsa değerlendiriyorum. Kalem kutusu, poşet kabı, anahtarlık ve daha bir çok şeyi kendi tasarımlarımla ortaya çıkarıyorum. Böylece atıkların çevreye olan zararlarını azaltmış, atıkları değerlendirmiş oluyorum” dedi. – ERZURUM

ETİKETLER:
YORUMLAR

Henüz yorum yapılmamış. İlk yorumu yukarıdaki form aracılığıyla siz yapabilirsiniz.