Dolar 32,5744
Euro 35,0367
Altın 2.431,65
BİST 10.446,24
Adana Adıyaman Afyon Ağrı Aksaray Amasya Ankara Antalya Ardahan Artvin Aydın Balıkesir Bartın Batman Bayburt Bilecik Bingöl Bitlis Bolu Burdur Bursa Çanakkale Çankırı Çorum Denizli Diyarbakır Düzce Edirne Elazığ Erzincan Erzurum Eskişehir Gaziantep Giresun Gümüşhane Hakkari Hatay Iğdır Isparta İstanbul İzmir K.Maraş Karabük Karaman Kars Kastamonu Kayseri Kırıkkale Kırklareli Kırşehir Kilis Kocaeli Konya Kütahya Malatya Manisa Mardin Mersin Muğla Muş Nevşehir Niğde Ordu Osmaniye Rize Sakarya Samsun Siirt Sinop Sivas Şanlıurfa Şırnak Tekirdağ Tokat Trabzon Tunceli Uşak Van Yalova Yozgat Zonguldak
İstanbul 30°C
Az Bulutlu
İstanbul
30°C
Az Bulutlu
Çar 28°C
Per 28°C
Cum 29°C
Cts 30°C

Zemeckis’in yeni filminde Tom Hanks yapay zekayla gençleştirildi

Robert Zemeckis’in yakında çıkacak filmi Here, yapay zekadan faydalanarak çekildi. Bir yüzyılı kapsayan nesiller boyu yaşamı konu alacak olan film, sabit kamerayla, kameranın açısı bile değiştirilmeden çekildi. 15 Kasım’da vizyona girecek olan …

Zemeckis’in yeni filminde Tom Hanks yapay zekayla gençleştirildi
30 Haziran 2024 13:22
65

Robert Zemeckis’in yakında çıkacak filmi Here, yapay zekadan faydalanarak çekildi. Bir yüzyılı kapsayan nesiller boyu yaşamı konu alacak olan film, sabit kamerayla, kameranın açısı bile değiştirilmeden çekildi.

15 Kasım’da vizyona girecek olan filmin başrollerinde Tom Hanks ve Robin Wright yer alıyor. 104 dakikalık film, Richard McGuire’ın 2014 tarihli çizgi romanından uyarlandı. Senaryosunu Zemeckis ve Forrest Gump’ın yazarı Eric Roth’un yazdığı film, tek bir evde farklı zamanlarda yaşayan insanların hikayesini anlatıyor. 

Filmin baş karakterlerin ilk günlerinden başlayarak yaşlılık yıllarına kadar görünümlerindeki değişiklikleri göstermek için gençleştirme teknikleri kullanılıyor. Hanks, Vietnam kökenli genç Richard’ı canlandırırken, Wright onun kız arkadaşı ve sonunda eşi Margaret’ı canlandırıyor. Variety’nin haberine göre ikili, makyaj ve gençleştirme teknikleriyle filme ergenlik çağında başlıyor ve 80’li yaşlarına kadar hikayeleri anlatılıyor.

Gençleştirme için üretken yapay zeka kullanıldı

Üretken yapay zeka destekli Metaphysic Live aracının filmde Hanks ve Wright’ın yaşını azaltmak için kullanıldığı belirtiliyor. Fragmana baktığımızda yapay zekanın iyi iş başarmış olduğu görülüyor. Gelecekte yapay zekanın sinemada daha sıklıkla kullanılacağı şüphesiz. Hatta tamamen yapay zeka tarafından üretilen filmler dahi görebiliriz. Bu durum yapay zekanın girdiği birçok alanda olduğu gibi, sinema alanında da tartışmalara yol açacarak, sinema sektörünün geleceği konusunda endişeleri de doğuracak gibi görünüyor.
ETİKETLER: ,
YORUMLAR

Henüz yorum yapılmamış. İlk yorumu yukarıdaki form aracılığıyla siz yapabilirsiniz.