Dolar 32,5842
Euro 35,0572
Altın 2.441,41
BİST 10.446,24
Adana Adıyaman Afyon Ağrı Aksaray Amasya Ankara Antalya Ardahan Artvin Aydın Balıkesir Bartın Batman Bayburt Bilecik Bingöl Bitlis Bolu Burdur Bursa Çanakkale Çankırı Çorum Denizli Diyarbakır Düzce Edirne Elazığ Erzincan Erzurum Eskişehir Gaziantep Giresun Gümüşhane Hakkari Hatay Iğdır Isparta İstanbul İzmir K.Maraş Karabük Karaman Kars Kastamonu Kayseri Kırıkkale Kırklareli Kırşehir Kilis Kocaeli Konya Kütahya Malatya Manisa Mardin Mersin Muğla Muş Nevşehir Niğde Ordu Osmaniye Rize Sakarya Samsun Siirt Sinop Sivas Şanlıurfa Şırnak Tekirdağ Tokat Trabzon Tunceli Uşak Van Yalova Yozgat Zonguldak
İstanbul 31°C
Az Bulutlu
İstanbul
31°C
Az Bulutlu
Çar 28°C
Per 28°C
Cum 29°C
Cts 30°C

Türkiye’de bir ilk: Üniversitenin bütün kadrosu Gazze için yürüdü

Samsun Üniversitesi’nin mezuniyet töreninde İsrail’e karşı Filistin’e destek yürüyüşü düzenlendi.

Türkiye’de bir ilk: Üniversitenin bütün kadrosu Gazze için yürüdü
30 Haziran 2024 13:40
30
  • HABER7

Filistin’in Gazze Şeridi’ndeki soykırım saldırısı 9 aydır süren İsral’e karşı Türkiye’deki üniversitelerden de tepki sesleri yükseliyor.

Samsun Üniversitesi, 2023-2024 Akademik Yılı Geleneksel Mezuniyet Yürüyüşü’nü üniversitenin bütün akademisyenleri, mezun öğrencileri ve velileri ile birlikte Filistin’de yaşanan soykırım ve insanlık dramına tepkisini göstererek gerçekleştirdi.

Samsun Üniversitesinmde dört fakülte, bir yüksekokul ve bir meslek yüksekokuluna bağlı 24 farklı bölüm ve programdan 440 öğrenci mezun oldu.


Samsun Üniversitesi’nin gerçekleştirdiği bu protesto, bir üniversitenin bütüncül olarak bütün akademisyenlerinin, öğrencilerinin ve velilerinin katılım göstermesi ile Türkiye’de ilk olma özelliği gösteriyor.

Mezuniyet merasiminde konuşan Samsun Üniversitesi Rektörü Prof. Mahmut Aydın, İsrail’in Gazze halkına uyguladığı soykırımın üniversite mezuniyet törenlerinin ana konusu olduğuna dikkat çekti.

Rektör Mahmut Aydın şunları söyledi:

GAZZE’DEKİ AKADEMİSYENLERLE DAYANIŞMA İÇİNDEYİZ

Gazze’deki üniversite yöneticileri ve akademisyenlerin bu çağrısına, Samsun Üniversitesi sosyal medya hesapları üzerinden verdikleri cevabı hatırlatan anımsatan Rektör Aydın, şöyle konuştu:

YORUMLAR

Henüz yorum yapılmamış. İlk yorumu yukarıdaki form aracılığıyla siz yapabilirsiniz.