Dolar 32,5664
Euro 35,0373
Altın 2.434,83
BİST 10.446,24
Adana Adıyaman Afyon Ağrı Aksaray Amasya Ankara Antalya Ardahan Artvin Aydın Balıkesir Bartın Batman Bayburt Bilecik Bingöl Bitlis Bolu Burdur Bursa Çanakkale Çankırı Çorum Denizli Diyarbakır Düzce Edirne Elazığ Erzincan Erzurum Eskişehir Gaziantep Giresun Gümüşhane Hakkari Hatay Iğdır Isparta İstanbul İzmir K.Maraş Karabük Karaman Kars Kastamonu Kayseri Kırıkkale Kırklareli Kırşehir Kilis Kocaeli Konya Kütahya Malatya Manisa Mardin Mersin Muğla Muş Nevşehir Niğde Ordu Osmaniye Rize Sakarya Samsun Siirt Sinop Sivas Şanlıurfa Şırnak Tekirdağ Tokat Trabzon Tunceli Uşak Van Yalova Yozgat Zonguldak
İstanbul 31°C
Az Bulutlu
İstanbul
31°C
Az Bulutlu
Çar 28°C
Per 28°C
Cum 29°C
Cts 30°C

Steam kullanıcılarının oynamadığı oyunlara harcadığı para miktarı hesaplandı!

Tüm dünyadaki Steam kullanıcılarının kütüphanelerindeki oynamadıkları oyunlara kaç para harcadığı hesaplandı!

Steam kullanıcılarının oynamadığı oyunlara harcadığı para miktarı hesaplandı!
30 Haziran 2024 20:21
47

Steam kullanıcıları olarak hepimiz özellikle indirim dönemlerinde pek çok oyunu alıp kütüphanemize ekliyor ve sonrasında yüzüne bile bakmıyoruz. Steam verilerini tam da bu olay için irdeleyen bir ekip, Steam’de oynamadığımız oyunlara toplamda kaç para harcadığımızı hesaplamış.

Steam’de oynamadığımız oyunlara harcadığımız para tam tamına 622.307.000.000 TL

PCGN ve SteamIDFinder tarafından yapılan araştırmada Steam kullanıcılarının kütüphanelerinde oynanmamış oyunlara ne kadar harcadığı ortaya çıktı. SteamIDFinder veritabanında halka açık olarak listelenmiş 73 milyon hesabı inceleyerek yapılan araştırmada toplamda 58.017.026.550 Türk Lirası değerinde oyun hiç oynanmamış durumda.

Bu rakamın tüm Steam hesaplarına genellendiği durumda dünya genelindeki Steam kullanıcılarının oynanmamış oyunlar için 622.307.000.000 TL (yazıyla altı yüz yirmi iki milyar üç yüz yedi milyon Türk Lirası) harcadığını tahmin ediliyor. Tahayyül edebilmeniz açısından bu miktar, yaklaşık olarak Nikaragua’nın gayri safi yurt içi hasılasına eşdeğer.

Eğer siz de kütüphanenizdeki oynanmamış oyunların toplam değerini merak ediyorsanız, SteamIDFinder’ı kullanarak kolayca öğrenebilirsiniz. Araç, hesabınızdaki oyunları analiz ederek ne kadar paranızın boşa gittiğini gösteriyor. SteamID’nizi girip Search butonuna basmanız yeterli.

Ek bilgi olarak Valve, Steam’in mevcut özelliklerine yeni bir boyut kazandırarak arka planda oyun kaydetme ve paylaşma sistemini beta olarak kullanıma sundu. Yeni özellik iki farklı kayıt modu sunuyor: Arka Plan Kaydı modu sürekli olarak oyununuzu kaydederken, İstek Üzerine Kayıt modu ise kullanıcıların istedikleri zaman kayda başlamalarını ve durdurmalarını sağlıyor.

Steam’de ne kadar harcadığınızı kontrol ettiniz mi? Siz ne düşünüyorsunuz? Düşüncelerinizi aşağıdaki yorumlar kısmından bizlerle paylaşmayı lütfen unutmayın.

YORUMLAR

Henüz yorum yapılmamış. İlk yorumu yukarıdaki form aracılığıyla siz yapabilirsiniz.