Dolar 32,5635
Euro 35,0166
Altın 2.433,53
BİST 10.446,24
Adana Adıyaman Afyon Ağrı Aksaray Amasya Ankara Antalya Ardahan Artvin Aydın Balıkesir Bartın Batman Bayburt Bilecik Bingöl Bitlis Bolu Burdur Bursa Çanakkale Çankırı Çorum Denizli Diyarbakır Düzce Edirne Elazığ Erzincan Erzurum Eskişehir Gaziantep Giresun Gümüşhane Hakkari Hatay Iğdır Isparta İstanbul İzmir K.Maraş Karabük Karaman Kars Kastamonu Kayseri Kırıkkale Kırklareli Kırşehir Kilis Kocaeli Konya Kütahya Malatya Manisa Mardin Mersin Muğla Muş Nevşehir Niğde Ordu Osmaniye Rize Sakarya Samsun Siirt Sinop Sivas Şanlıurfa Şırnak Tekirdağ Tokat Trabzon Tunceli Uşak Van Yalova Yozgat Zonguldak
İstanbul 30°C
Az Bulutlu
İstanbul
30°C
Az Bulutlu
Çar 28°C
Per 28°C
Cum 29°C
Cts 30°C

Skandalla gündeme gelen Dr Disrespect’e bir darbe de YouTube’dan!

Dr Disrespect ‘in YouTube kanalı, reşit olmayan birine attığı uygunsuz mesajların yankıları sürerken kapatıldı.

Skandalla gündeme gelen Dr Disrespect’e bir darbe de YouTube’dan!
30 Haziran 2024 22:52
42

YouTube ‘da 4,7 milyon abonesi olan yayıncı Guy Beahm nam-ı diğer Dr Disrespect ‘in kanalı platform tarafından kapatıldı. Dr Disrespect’in 2020 Twitch banının, Twitch’in fısıldama özelliği aracılığıyla reşit olmayan bir kişiye gönderdiği uygunsuz mesajlardan kaynaklandığının ortaya çıkmasından sonraki yeni darbe de YouTube’dan gelmiş oldu.

YouTube, Dr Disrespect ‘in kanalından para kazanmayı askıya aldı

YouTube sözcüsü IGN’e şirketin kararını doğrulayan bir açıklama yaptı: “İçerik üreticiye yönelik ciddi iddiaların ardından Dr Disrespect’in kanalını YouTube İş Ortağı Programından askıya aldık. Bu eylem, kanalın artık YouTube’da para kazanamayacağı anlamına geliyor.”

Bundan önce Turtle Beach, 2021 yılında kurucu ortağı olduğu oyun stüdyosu Midnight Society’den de atılan Dr Disrespect ile ortaklığını sona erdirmişti. Dr Disrespect, başlangıçta yanlış bir şey yaptığına dair haberleri reddetmesine rağmen, daha sonra reşit olmayan biriyle mesajlaştığını kabul etti. Ancak yayıncı yasadışı hiçbir şey yapmadığını vurguladı.

“2017’de reşit olmayan biriyle Twitch fısıldama mesajları var mıydı? Cevap evet. Bu mesajların arkasında gerçek niyetler var mıydı, cevap kesinlikle hayır. Bunlar gündelik, karşılıklı konuşmalardı, bazen uygunsuz olma yönünde çok fazla eğiliyorlardı, ama daha fazlası değil. Yasa dışı hiçbir şey olmadı, hiçbir resim paylaşılmadı, hiçbir suç işlenmedi, hatta bu kişiyle hiç tanışmadım bile” diye yazdı Dr Disrespect.

Dr Disrespect’in YouTube’da hala çok sayıda abonesi olmasına rağmen, platformu para kazanmak için kullanamaması onu yeni bir yayın evi aramaya zorlayabilir, tabii o da devam ederse. Siz ne düşünüyorsunuz? Düşüncelerinizi aşağıdaki yorumlar kısmından bizlerle paylaşmayı lütfen unutmayın.

YORUMLAR

Henüz yorum yapılmamış. İlk yorumu yukarıdaki form aracılığıyla siz yapabilirsiniz.