Dolar 32,6610
Euro 35,4440
Altın 2.506,82
BİST 10.851,78
Adana Adıyaman Afyon Ağrı Aksaray Amasya Ankara Antalya Ardahan Artvin Aydın Balıkesir Bartın Batman Bayburt Bilecik Bingöl Bitlis Bolu Burdur Bursa Çanakkale Çankırı Çorum Denizli Diyarbakır Düzce Edirne Elazığ Erzincan Erzurum Eskişehir Gaziantep Giresun Gümüşhane Hakkari Hatay Iğdır Isparta İstanbul İzmir K.Maraş Karabük Karaman Kars Kastamonu Kayseri Kırıkkale Kırklareli Kırşehir Kilis Kocaeli Konya Kütahya Malatya Manisa Mardin Mersin Muğla Muş Nevşehir Niğde Ordu Osmaniye Rize Sakarya Samsun Siirt Sinop Sivas Şanlıurfa Şırnak Tekirdağ Tokat Trabzon Tunceli Uşak Van Yalova Yozgat Zonguldak
İstanbul 31°C
Açık
İstanbul
31°C
Açık
Pts 32°C
Sal 32°C
Çar 32°C
Per 31°C

Samsung, UALink Alliance Oluşumuna Katılmayı Planlıyor

Samsung, DigiTimes‘ın raporuna göre çeşitli hızlandırıcılar için yeni ara bağlantı standartları oluşturmayı amaçlayan UALink Alliance’a katılmayı düşünüyor. Rapor, planın Samsung’un dökümhane işini güçlendirmek ve müşterilerinin ihtiyaçlarını daha …

Samsung, UALink Alliance Oluşumuna Katılmayı Planlıyor
30 Haziran 2024 20:07
29

Samsung, DigiTimes‘ın raporuna göre çeşitli hızlandırıcılar için yeni ara bağlantı standartları oluşturmayı amaçlayan UALink Alliance’a katılmayı düşünüyor. Rapor, planın Samsung’un dökümhane işini güçlendirmek ve müşterilerinin ihtiyaçlarını daha iyi karşılamasını sağlamak için tasarlandığını öne sürüyor. Bununla birlikte, Samsung kendi hızlandırıcılarını da geliştirebilir ve endüstri standardı teknolojisini kullanarak bunları birbirine bağlayabilir.

Samsung’un dökümhane bölümünde iş geliştirmeyi yöneten TaeJoong Song, Samsung Foundry Forum (SFF) 2024’te UALink AI çip ara bağlantısını standartlaştırma çabalarıyla yakından ilgilendiklerini belirtti. Bu bağlamda Samsung, ittifakı desteklemek ve hatta katılmak için adımlar atmaya hazırlanıyor.

Nedir bu UALink diyeceksiniz. UALink girişimi, bağlı hızlandırıcıların belleği arasında doğrudan veri aktarımlarını kolaylaştırarak yapay zeka hızlandırıcıları arasında daha verimli iletişim için açık bir standart oluşturmayı ve zorlu bilgi işlem iş yükleri için performansı ve verimliliği artırmayı amaçlıyor. İlk UALink spesifikasyonu olan 1.0 sürümü, bir yapay zeka bilgi işlem kapsülü içinde 1.024 hızlandırıcıya kadar bağlantıyı destekleyerek güvenilir, ölçeklenebilir ve düşük gecikmeli bir ağ oluşturacak. Bağlantı teknolojisi, bir nevi NVIDIA’nın aynı amaca hizmet eden NVLink teknolojisine rakip olacak.

Samsung bildiğiniz gibi akıllı telefonlarda kullanılan çipler ve SSD’ler gibi son tüketiciye hitap eden cihazlar üretiyor. AMD Instinct MI300A gibi gerçekten yüksek performanslı, düşük gecikmeli ölçeklenebilir ara bağlantı gerektiren işlemciler ya da hızlandırıcılar Samsung’un portföyünde bulunmuyor. Şirketin bir noktada işlemcileri için UALink teknolojisine ihtiyacı olsa da, şirketin döküm biriminin müşterileri için UALink’li çipler üretmek üzere ittifakın bir parçası olması daha muhtemel.

UALink Alliance olarak bilinen oluşum AMD, Broadcom, Cisco, Google, HPE, Intel, Meta ve Microsoft gibi sektör devlerinden oluşuyor. Aynı zamanda hepsi Samsung Foundry için potansiyel müşteriler, bu nedenle şirketin UALink’in dayandığı patentlere erişim sağlamak istemesi normal.

Diğer alanlarda rakip olmalarına rağmen, UALink Alliance’daki şirketler NVIDIA NVLink’e olan bağımlılıklarını azaltmak için işbirliği yapıyorlar. Bu kolektif hamle, NVIDIA’nın yapay zeka çip ara bağlantı teknolojisi üzerindeki tekelci hakimiyetini kırma konusunda oldukça önemli.

YORUMLAR

Henüz yorum yapılmamış. İlk yorumu yukarıdaki form aracılığıyla siz yapabilirsiniz.