Dolar 32,5664
Euro 35,0373
Altın 2.434,83
BİST 10.446,24
Adana Adıyaman Afyon Ağrı Aksaray Amasya Ankara Antalya Ardahan Artvin Aydın Balıkesir Bartın Batman Bayburt Bilecik Bingöl Bitlis Bolu Burdur Bursa Çanakkale Çankırı Çorum Denizli Diyarbakır Düzce Edirne Elazığ Erzincan Erzurum Eskişehir Gaziantep Giresun Gümüşhane Hakkari Hatay Iğdır Isparta İstanbul İzmir K.Maraş Karabük Karaman Kars Kastamonu Kayseri Kırıkkale Kırklareli Kırşehir Kilis Kocaeli Konya Kütahya Malatya Manisa Mardin Mersin Muğla Muş Nevşehir Niğde Ordu Osmaniye Rize Sakarya Samsun Siirt Sinop Sivas Şanlıurfa Şırnak Tekirdağ Tokat Trabzon Tunceli Uşak Van Yalova Yozgat Zonguldak
İstanbul 31°C
Az Bulutlu
İstanbul
31°C
Az Bulutlu
Çar 28°C
Per 28°C
Cum 29°C
Cts 30°C

NATO’nun yeni Genel Sekreteri Rutte’den, Rusya’ya gözdağı

NATO’nun yeni Genel Sekreteri Mark Rutte, Rusya karşısında Ukrayna’ya desteğin sürmesi gerektiğini söyleyerek, “Birlikte güçlüsünüzdür, yalnızken değil” dedi.

NATO’nun yeni Genel Sekreteri Rutte’den, Rusya’ya gözdağı
30 Haziran 2024 22:42
38

Hollanda Başbakanlığına veda eden NATO’nun yeni Genel Sekreteri Mark Rutte, 14 yıldır sürdürdüğü Hollanda Başbakanlığı görevinden ayrılırken yayımladığı12 dakikalık veda mesajında Ukrayna’ya desteğin önemine işaret etti.

RUTTE’DEN, UKRAYNA’YA DESTEK

Amsterdam-Kuala Lumpur seferi yapan Malezya Havayolları uçağının 2014’te Ukrayna üzerinde düşürülmesinin görevi sırasında yaşadığı en duygusal ve zorlayıcı olay olduğunu belirten Rutte, Ukrayna’da barışın Hollanda’nın güvenliği için önemli olduğunu kaydetti.

‘BİRLİKTEYKEN GÜÇLÜSÜNÜZ, YALNIZKEN DEĞİL’

Rutte, bu nedenle Ukrayna’ya desteğin sürmesi gerektiğini aktararak, “Ülkemizin AB ve NATO’ya entegre olması ne kadar da önemli. Dünya haritasına baktığınızda da bunu açıkça görüyorsunuz. Birlikteyken daha güçlüsünüzdür, yalnızken değil. Özellikle ülkemizden uçakla birkaç saat uzaklıktaki bir ülkede savaş olması düşüncesi bizi Ukrayna’yı desteklemek için motive etmeye devam etmeli.” dedi.

YORUMLAR

Henüz yorum yapılmamış. İlk yorumu yukarıdaki form aracılığıyla siz yapabilirsiniz.