Dolar 32,5673
Euro 35,0314
Altın 2.438,80
BİST 10.446,24
Adana Adıyaman Afyon Ağrı Aksaray Amasya Ankara Antalya Ardahan Artvin Aydın Balıkesir Bartın Batman Bayburt Bilecik Bingöl Bitlis Bolu Burdur Bursa Çanakkale Çankırı Çorum Denizli Diyarbakır Düzce Edirne Elazığ Erzincan Erzurum Eskişehir Gaziantep Giresun Gümüşhane Hakkari Hatay Iğdır Isparta İstanbul İzmir K.Maraş Karabük Karaman Kars Kastamonu Kayseri Kırıkkale Kırklareli Kırşehir Kilis Kocaeli Konya Kütahya Malatya Manisa Mardin Mersin Muğla Muş Nevşehir Niğde Ordu Osmaniye Rize Sakarya Samsun Siirt Sinop Sivas Şanlıurfa Şırnak Tekirdağ Tokat Trabzon Tunceli Uşak Van Yalova Yozgat Zonguldak
İstanbul 31°C
Az Bulutlu
İstanbul
31°C
Az Bulutlu
Çar 28°C
Per 28°C
Cum 29°C
Cts 30°C

Moto Tag, Android kullanıcıları için geliyor

Moto Tag, Android kullanıcılarına yönelik Apple AirTags alternatifi olarak tanıtıldı. UWB teknolojisi ve Google Find My Device desteği ile dikkat çekiyor.

Moto Tag, Android kullanıcıları için geliyor
30 Haziran 2024 21:20
32

Motorola, Android cihazlar için Apple AirTags’e rakip olacak yeni bir akıllı takip cihazı olan Moto Tag’i tanıttı. Moto Tag, Ultra Geniş Bant (UWB) teknolojisi ve Google’ın ağına destek sunarak etiketlenen eşyaları kolayca bulmayı sağlıyor.

Moto Tag, UWB teknolojisi sayesinde yüksek hassasiyet sağlıyor. Bu teknolojiyi destekleyen cihazlar arasında markanın kendi ürünü olan Edge 50 Ultra da bulunuyor. Ancak, Find My Device uygulamasıyla entegrasyon lansman sırasında mevcut olmayacak ve ileride bir güncelleme ile sunulacak. Apple AirTag’e benzer şekilde Moto Tag de çok işlevli bir düğmeye sahip yuvarlak bir gövdeye sahip.

Moto Tag, eşleştirilmiş bir akıllı telefonu çaldırma ve uzaktan fotoğraf çekme gibi işlevlere sahip. Motorola, Moto Tag’de gizliliğe büyük önem veriyor ve Google Find My Device ağı üzerinden uçtan uca şifreleme sağlıyor. Bu, konum verilerinin özel kalmasını garanti ediyor. Ek güvenlik önlemleri olarak, kullanıcılar tanınmayan bir takip cihazı hakkında uyarılar alabiliyor ve manuel taramalar gerçekleştirebiliyor. Moto Tag’in gövdesi, suya ve toza dayanıklılık için IP67 derecesine sahip, bu da onu dış mekan kullanımı için yeterince dayanıklı hale getiriyor.

Google Fast Pair teknolojisi sayesinde kurulum süreci oldukça kolay. Moto Tag uygulaması, pil izleme ve uyarı ses seviyeleri gibi işlevler sunuyor. Motorola, cihazın pil ömrünün bir yıl olduğunu ve CR2032 pil hücresinin de değiştirilebilir olduğunu belirtiyor. Moto Tag, 29 ABD Doları fiyatla tekli olarak, dört paket ise 99 ABD Doları fiyatla satışa sunulacak. Cihaz, Mavi ve Yeşil renk seçenekleriyle piyasaya sürülecek ve 2 Ağustos 2024’te seçili pazarlarda satışa çıkacak.

ETİKETLER: , ,
YORUMLAR

Henüz yorum yapılmamış. İlk yorumu yukarıdaki form aracılığıyla siz yapabilirsiniz.