Dolar 32,5664
Euro 35,0373
Altın 2.434,83
BİST 10.446,24
Adana Adıyaman Afyon Ağrı Aksaray Amasya Ankara Antalya Ardahan Artvin Aydın Balıkesir Bartın Batman Bayburt Bilecik Bingöl Bitlis Bolu Burdur Bursa Çanakkale Çankırı Çorum Denizli Diyarbakır Düzce Edirne Elazığ Erzincan Erzurum Eskişehir Gaziantep Giresun Gümüşhane Hakkari Hatay Iğdır Isparta İstanbul İzmir K.Maraş Karabük Karaman Kars Kastamonu Kayseri Kırıkkale Kırklareli Kırşehir Kilis Kocaeli Konya Kütahya Malatya Manisa Mardin Mersin Muğla Muş Nevşehir Niğde Ordu Osmaniye Rize Sakarya Samsun Siirt Sinop Sivas Şanlıurfa Şırnak Tekirdağ Tokat Trabzon Tunceli Uşak Van Yalova Yozgat Zonguldak
İstanbul 31°C
Az Bulutlu
İstanbul
31°C
Az Bulutlu
Çar 28°C
Per 28°C
Cum 29°C
Cts 30°C

Microsoft: İnternete paylaşılan veriler serbesttir ve biz de kullanırız

Üretken yapay zekâ teknolojilerinin yükselişi ile birlikte önemli bir sorun oraya çıktı. Bu sistemler nasıl eğitilecek? Bir fikri hak davasına konu olmamak adına şirketler daha çok kullanıcıların herkese açık paylaştığı içerikleri tercih ediyor …

Microsoft: İnternete paylaşılan veriler serbesttir ve biz de kullanırız
30 Haziran 2024 11:53
51
Üretken yapay zekâ teknolojilerinin yükselişi ile birlikte önemli bir sorun oraya çıktı. Bu sistemler nasıl eğitilecek? Bir fikri hak davasına konu olmamak adına şirketler daha çok kullanıcıların herkese açık paylaştığı içerikleri tercih ediyor. Microsoft bunu net bir dille ifade etti.

Kullanıcı verisi sorunsalı

Microsoft AI bölümü başkanı Mustafa Suleyman, internette herkese açık olarak paylaşılan verilerin ücretsiz olduğunu ve herhangi bir telif konusu olmadan eğitim için kullanılabileceğini belirtti. Sadece özel platformlarda yayınlanan ve yazarın telif notu eklediği içerikler hariç.

Yani sosyal medya dahil insanların herkes açık paylaştığı tüm içerikler yapay zekâ sistemleri tarafından eğitim için kullanılabilir. Zaten Suleyman bir sosyal medya platformunda kullanıcının paylaştığı bir içeriğin başka birisi tarafından izin almaksızın yeniden kullanılabildiğini veya paylaşılabildiğini söylüyor.

Microsoft’un açıklamaları bir nevi malumun ilamı oldu. İnternet ortamında kullanıcıların içeriklerini koruyacak bir mekanizma mevcut değil. Sosyal medya devleri veya YouTube gibi içerik platformları genel olarak bir karar alırsa belki etkisi olabilir.

ETİKETLER:
YORUMLAR

Henüz yorum yapılmamış. İlk yorumu yukarıdaki form aracılığıyla siz yapabilirsiniz.