Dolar 32,5842
Euro 35,0572
Altın 2.441,41
BİST 10.446,24
Adana Adıyaman Afyon Ağrı Aksaray Amasya Ankara Antalya Ardahan Artvin Aydın Balıkesir Bartın Batman Bayburt Bilecik Bingöl Bitlis Bolu Burdur Bursa Çanakkale Çankırı Çorum Denizli Diyarbakır Düzce Edirne Elazığ Erzincan Erzurum Eskişehir Gaziantep Giresun Gümüşhane Hakkari Hatay Iğdır Isparta İstanbul İzmir K.Maraş Karabük Karaman Kars Kastamonu Kayseri Kırıkkale Kırklareli Kırşehir Kilis Kocaeli Konya Kütahya Malatya Manisa Mardin Mersin Muğla Muş Nevşehir Niğde Ordu Osmaniye Rize Sakarya Samsun Siirt Sinop Sivas Şanlıurfa Şırnak Tekirdağ Tokat Trabzon Tunceli Uşak Van Yalova Yozgat Zonguldak
İstanbul 31°C
Az Bulutlu
İstanbul
31°C
Az Bulutlu
Çar 28°C
Per 28°C
Cum 29°C
Cts 30°C

Intel Arc Battlemage Adım Adım Geliyor: G31 GPU Doğrulandı

Intel tasarım araçları web sayfası aracılığıyla BMG-G31 isimli harici GPU doğrulandı. Herkes bundan emin: Gün yüzüne çıkan grafik yongası, Intel’in bir sonraki nesil Battlemage GPU ailesinin bir parçası. Daha önce G10 ve G21 GPU kalıplarıyla ilgili …

Intel Arc Battlemage Adım Adım Geliyor: G31 GPU Doğrulandı
30 Haziran 2024 20:50
29

Intel tasarım araçları web sayfası aracılığıyla BMG-G31 isimli harici GPU doğrulandı. Herkes bundan emin: Gün yüzüne çıkan grafik yongası, Intel’in bir sonraki nesil Battlemage GPU ailesinin bir parçası.

Daha önce G10 ve G21 GPU kalıplarıyla ilgili sızıntılar daha önce birçok kez ortaya çıkmıştı, ancak Intel’in G31 kalıbından ilk kez bahsedildiğini görüyoruz. G31 silikonunun ortaya çıktığı web sayfası özellikle tasarım mühendislerine yönelik. Sitede BMG-G31 GPU’ya yönelik VRTT interposer prototipleri için teknik özelliklere yönlendirme yapılıyor. Ne yazık ki, yönlendirme yapılsa bile yalnızca uygun kimlik bilgilerine sahip belirli kişiler bu özel bileşenin teknik özelliklerini görüntüleyebiliyor.

Mavi ekibin mevcut nesil Arc Alchemist ile aynı yolu izlediğini farz edersek, BMG-G31 isimli GPU yüksek ihtimalle giriş seviye ekran kartlarında kullanılacak. Arc A serisinde en üst GPU en küçük sayıyı kullanırken, alt uç kalıplar AMD’nin Navi GPU isimlendirmesine benzer şekilde (Navi 31, 32 ve 33) daha büyük bir sayı kullanıyordu.

Bu sefer üçüncü bir GPU görüyor olmamız, Intel’in üst düzey Battlemage oyun GPU’su sunup sunmayacağı sorusunu akıllara getiriyor. Emin olamayız. Zaten şirketin RTX 5080 veya RTX 5090 ile rekabet etmesini beklemiyoruz. Ancak ilginç bir şekilde Battlemage mimarili üçüncü bir grafik yongası gün yüzüne çıktı.

Mavililerin izleyeceği yol hakkında bazı fikirlerimiz var. Şirket muhtemelen üç Battlemage GPU sürümüyle giriş seviyesi ve orta pazarları hedefleyecek. G31, masaüstü pazarına bile giremeyebilecek, yalnızca mobil platforma ayrılmış süper düşük seviye bir GPU olabilir. G10 ve G21 ise giriş seviyesi masaüstü ve orta seviye pazarları hedefleyebilir.

Battlemage’in bu yılın sonlarında veya 2025’in başlarında gelmesi bekleniyor. G10 ve G21 silikonları halihazırda ön yeterlilik aşamasında, bu da yongaların pazara girmeye hazırlanmadan önce işlevsellik ve güvenilirlik testlerinden geçtiği anlamına geliyor. Ek olarak, aynı şey muhtemelen G31 için de geçerli.


Intel’in Yol Haritası
ETİKETLER: , ,
YORUMLAR

Henüz yorum yapılmamış. İlk yorumu yukarıdaki form aracılığıyla siz yapabilirsiniz.