Dolar 32,5595
Euro 34,9976
Altın 2.438,99
BİST 10.446,24
Adana Adıyaman Afyon Ağrı Aksaray Amasya Ankara Antalya Ardahan Artvin Aydın Balıkesir Bartın Batman Bayburt Bilecik Bingöl Bitlis Bolu Burdur Bursa Çanakkale Çankırı Çorum Denizli Diyarbakır Düzce Edirne Elazığ Erzincan Erzurum Eskişehir Gaziantep Giresun Gümüşhane Hakkari Hatay Iğdır Isparta İstanbul İzmir K.Maraş Karabük Karaman Kars Kastamonu Kayseri Kırıkkale Kırklareli Kırşehir Kilis Kocaeli Konya Kütahya Malatya Manisa Mardin Mersin Muğla Muş Nevşehir Niğde Ordu Osmaniye Rize Sakarya Samsun Siirt Sinop Sivas Şanlıurfa Şırnak Tekirdağ Tokat Trabzon Tunceli Uşak Van Yalova Yozgat Zonguldak
İstanbul 30°C
Parçalı Bulutlu
İstanbul
30°C
Parçalı Bulutlu
Çar 28°C
Per 28°C
Cum 29°C
Cts 31°C

Genç Erkek Judo Milli Takımı Avrupa ve Dünya Şampiyonalarından Madalyalarla Dönmeyi Hedefliyor

Kocaeli’de Avrupa Kupası hazırlıklarını sürdüren Genç Erkek Judo Milli Takımı, eylül-ekim aylarında düzenlenecek Avrupa ve dünya şampiyonalarında madalyalarla yurda dönmeyi hedefliyor. Milli sporcular, Seka Sporcu Eğitim Merkezi’nde yoğun tempoda çalışarak başarıya ulaşmak için gece gündüz demeden çaba sarf ediyor. Antrenörler, genç judocuların 2028 Los Angeles Olimpiyatları’nda Türkiye’yi temsil edeceğine inanıyor ve bu hedef doğrultusunda çalışmalarını sürdürüyor.

Genç Erkek Judo Milli Takımı Avrupa ve Dünya Şampiyonalarından Madalyalarla Dönmeyi Hedefliyor
30 Haziran 2024 15:42
38

Kocaeli’de Avrupa Kupası hazırlıklarını sürdüren Genç Erkek Judo Milli Takımı, burada sağlayacakları başarının motivasyonuyla eylül-ekim aylarında düzenlenecek Avrupa ve dünya şampiyonalarından madalyalarla yurda dönmeyi hedefliyor.

Çekya’nın başkenti Prag’da 6-7 Temmuz’da gerçekleştirilecek Gençler Avrupa Kupası hazırlıklarını Kocaeli’de yapan milli sporcular, teknik direktör Bektaş Demirel, antrenör Serkan Esenboğa ve koordinatör Galip Şentürk nezaretinde, Seka Sporcu Eğitim Merkezi’nde yoğun tempoda çalışıyor.

Antrenör Serkan Esenboğa, AA muhabirine, yaklaşık 3 aydır genç judocularla kamp çalışmalarının sürdüğünü belirterek, gelecek hafta Çekya’da düzenlenecek Gençler Avrupa Kupası’nda mücadele edeceklerini belirtti.

Orada alacakları sonuçlara göre Almanya’da da bir turnuvaya katılacaklarını aktaran Esenboğa, “Eylülde Gençler Avrupa Şampiyonası, akabinde de dünya şampiyonasına katılacağız. Yoğun dönemden geçiyoruz. Takımımız iyi durumda, ufak tefek sakatlıklarımız var. Fizyoterapi ve hekim eşliğinde süreci yönetiyoruz.” değerlendirmesinde bulundu.

“Alacağımız madalyalarla 2028 Olimpiyatları’na taşıyabileceğimiz çocuklarımız var”

Esenboğa, çoğunlukla günde çift, bazen de 3 antrenman yaptıklarını, Kocaeli Büyükşehir Belediyesi, Gençlik ve Spor İl Müdürlüğü ile Türkiye Olimpiyat Hazırlık Merkezlerinin kendilerine destek verdiğini söyledi.

Kamp yaptıkları jenerasyonun 2028 Los Angeles Olimpiyatları’nda Türkiye’yi temsil edeceğine değinen Esenboğa, “2028 Olimpiyatları’nda judodan madalyalar çıkacak. Geçenlerde Büyükler Avrupa Şampiyonası’nda yaşı genç sporcularımız ikincilik, üçüncülük aldı. 2028’de nasipse madalyaların çoğalacağına inanıyorum.” şeklinde konuştu.

Esenboğa, dünya şampiyonasında alınan puanların olimpiyatlara yansıdığına işaret ederek, şöyle devam etti:

“Olimpiyat barajı var, o yüzden herkes dünya şampiyonasına özverili hazırlanıyor. Biz de madalyaya yakınız. Dünya şampiyonasından en az 5 madalya beklentimiz var. İyi sporcularımız var, alacağımız madalyalarla 2028 Olimpiyatları’na taşıyabileceğimiz çocuklarımız var.”

Sporcularla mental olarak da yakından ilgilendiklerini dile getiren Esenboğa, iyi sonuçlar elde etmek için gece gündüz çalıştıklarını sözlerine ekledi.

Milli sporcu Hilmi: “2028 Olimpiyatları için zamanı iyi değerlendiriyoruz”

18 yaşındaki milli sporcu Hilmi Mucık da kampın verimli geçtiğini, Avrupa ve dünya şampiyonalarına en iyi şekilde hazırlandıklarını söyledi.

Çekya’daki kupadan şampiyonlukla dönmek istediğini dile getiren Hilmi, “Avrupa ve dünyada şampiyon olmayı, kürsüye çıkmayı hedefliyorum.” dedi.

Milli judocu, 2028 Los Angeles Olimpiyatları için de yoğun şekilde çalıştıklarını vurgulayarak, “Kademe kademe düşünüyoruz. Önce gençler, sonra büyükler: önce Avrupa kupaları, sonra Avrupa şampiyonaları, ardından da dünya şampiyonası. 2028 Olimpiyatları için 4 sene var ama zamanı iyi değerlendiriyoruz. Hedefimiz, 2028 Olimpiyatları’nda şampiyonluk.” ifadelerini kullandı.

YORUMLAR

Henüz yorum yapılmamış. İlk yorumu yukarıdaki form aracılığıyla siz yapabilirsiniz.