Dolar 32,5715
Euro 35,0426
Altın 2.431,98
BİST 10.446,24
Adana Adıyaman Afyon Ağrı Aksaray Amasya Ankara Antalya Ardahan Artvin Aydın Balıkesir Bartın Batman Bayburt Bilecik Bingöl Bitlis Bolu Burdur Bursa Çanakkale Çankırı Çorum Denizli Diyarbakır Düzce Edirne Elazığ Erzincan Erzurum Eskişehir Gaziantep Giresun Gümüşhane Hakkari Hatay Iğdır Isparta İstanbul İzmir K.Maraş Karabük Karaman Kars Kastamonu Kayseri Kırıkkale Kırklareli Kırşehir Kilis Kocaeli Konya Kütahya Malatya Manisa Mardin Mersin Muğla Muş Nevşehir Niğde Ordu Osmaniye Rize Sakarya Samsun Siirt Sinop Sivas Şanlıurfa Şırnak Tekirdağ Tokat Trabzon Tunceli Uşak Van Yalova Yozgat Zonguldak
İstanbul 30°C
Az Bulutlu
İstanbul
30°C
Az Bulutlu
Çar 28°C
Per 28°C
Cum 29°C
Cts 30°C

Çin imalat PMI büyüme eşiğinin altında kaldı

Çin imalat PMI büyüme eşiğinin altında kaldı

Çin imalat PMI büyüme eşiğinin altında kaldı
30 Haziran 2024 23:06
36

Pazar günü açıklanan resmi bir ankete göre Çin’in imalat sektörü üst üste ikinci ay daralma yaşadı. Resmi Satın Alma Yöneticileri Endeksi (PMI) Haziran ayında Mayıs ayına göre değişmeyerek 49,5 seviyesinde sabit kaldı ve genişleme ile daralmayı birbirinden ayıran 50 puanlık sınırın altında kaldı. Bu rakam, Reuters anketinde öngörülen 49,5’lik medyan tahminle uyumlu.

PMI değerinin sürekli olarak 50’nin altında kalması Çin’deki fabrika faaliyetlerinin süregelen zorluklarla karşı karşıya olduğunu gösteriyor. Veriler, Çin ekonomisinin yeniden ivme kazanmakta karşılaştığı zorlukların altını çizerken, ek teşvik önlemlerine duyulan ihtiyaçla ilgili tartışmaları da beraberinde getiriyor.

PMI, imalat sektörünün sağlığını yansıtan kritik bir ekonomik göstergedir. PMI değerinin 50’nin üzerinde olması imalat sektörünün genel olarak genişlediğini, 50’nin altında olması ise daraldığını göstermektedir. En son PMI verileri, Çin’in imalat sanayinin henüz toparlanma aşamasına girmediğine işaret ediyor ki bu da ekonominin genelinin istikrara kavuşması ve büyümesi için gerekli.

Fabrika faaliyetlerindeki sürekli daralmanın ekonomik büyüme ve istihdam üzerinde geniş kapsamlı etkileri olabileceğinden, Çin hükümeti ve politika yapıcıların bu gelişmeleri yakından takip etmesi bekleniyor. PMI verileri, Çin’in ekonomik sağlığının güvenilir bir erken göstergesi olarak görülüyor ve önümüzdeki aylarda ekonomi politikası ve teşvik önlemlerine ilişkin her türlü kararda bir faktör olacak.

Reuters bu makaleye katkıda bulunmuştur.

Bu makale yapay zekanın desteğiyle oluşturulmuş, çevrilmiş ve bir editör tarafından incelenmiştir. Daha fazla bilgi için Şart ve Koşullar bölümümüze bakın.

ETİKETLER: , ,
YORUMLAR

Henüz yorum yapılmamış. İlk yorumu yukarıdaki form aracılığıyla siz yapabilirsiniz.