Dolar 32,5744
Euro 35,0367
Altın 2.431,65
BİST 10.446,24
Adana Adıyaman Afyon Ağrı Aksaray Amasya Ankara Antalya Ardahan Artvin Aydın Balıkesir Bartın Batman Bayburt Bilecik Bingöl Bitlis Bolu Burdur Bursa Çanakkale Çankırı Çorum Denizli Diyarbakır Düzce Edirne Elazığ Erzincan Erzurum Eskişehir Gaziantep Giresun Gümüşhane Hakkari Hatay Iğdır Isparta İstanbul İzmir K.Maraş Karabük Karaman Kars Kastamonu Kayseri Kırıkkale Kırklareli Kırşehir Kilis Kocaeli Konya Kütahya Malatya Manisa Mardin Mersin Muğla Muş Nevşehir Niğde Ordu Osmaniye Rize Sakarya Samsun Siirt Sinop Sivas Şanlıurfa Şırnak Tekirdağ Tokat Trabzon Tunceli Uşak Van Yalova Yozgat Zonguldak
İstanbul 30°C
Az Bulutlu
İstanbul
30°C
Az Bulutlu
Çar 28°C
Per 28°C
Cum 29°C
Cts 30°C

Audi, iki milyondan fazla otomobiline ChatGPT getiriyor

Audi, yaklaşık 2 milyon aracına OpenAI tarafından geliştirilen üretken yapay zeka ChatGPT’yi getireceğini açıkladı.

Audi, iki milyondan fazla otomobiline ChatGPT getiriyor
30 Haziran 2024 21:52
61

Audi, yaptığı açıklamada, Microsoft Azure OpenAI Hizmeti destekli ChatGPT entegrasyonunu bu yılın Temmuz ayından itibaren milyonlarca Audi modeline getireceğini duyurdu. Bu entegrasyon sayesinde milyonlarca Audi araç sahibi gelişmiş sesli kontrol özelliklerinden yararlanabilecek.

2021 yılından bu yana üretilen ve MIB 3’e (üçüncü nesil modüler bilgi-eğlence sistemi) sahip yaklaşık 2 milyon Audi modeli bu ChatGPT entegrasyon güncellemesini alacak. Q6 e-tron gibi yeni Audi modelleri ve E3 1.2 elektronik mimarisine sahip gelecek modeller, Audi asistanının bir uzantısı olarak Cerence Chat Pro aracılığıyla bu ChatGPT entegrasyonunu alacak.

Audi sahipleri artık bilgi-eğlence, navigasyon ve klima sistemlerini sesli olarak kontrol etmenin yanı sıra genel bilgi soruları da sorabilecek. ChatGPT destekli asistan, “Hey Audi” denilerek veya direksiyon simidindeki bas-konuş düğmesiyle kullanılabilecek. Ayrıca yeni ChatGPT destekli Audi asistanı, klimayı açmak gibi bir araç işlevini yerine getirmek ya da genel sorular için sorguyu ChatGPT’ye yönlendirmeyi otomatik olarak algılayabiliyor.

Gizlilik söz konusu olduğunda ise Audi, tüm soru ve cevapların işlendikten sonra silineceğini iddia ediyor. Gelecekte Audi kullanıcıları araç hakkında daha karmaşık sorular sorabilecekler. Örneğin, araçları için doğru lastik basıncını ve daha pek çok şeyi sorabilecek.

Audi İç Mekan, Bilgi-Eğlence ve Bağlantı Geliştirme Başkan Yardımcısı Marcus Keith konuyla ilgili yaptığı açıklamada “ChatGPT’nin sesli kontrolümüze sorunsuz entegrasyonu ile her iki uygulamanın güçlü yönlerini birleştiriyoruz. Sesle kontrol edilen bir dizi işleve ek olarak, müşterilerimiz artık yapay zeka tabanlı bilgiye basit ve güvenli erişimden faydalanabilecekler. Bu, Audi araçlarında sınıfının en iyisi kabin içi deneyimine doğru atılan bir sonraki adımdır” dedi.

Cerence Gelir Müdürü Christian Mentz ise yaptığı açıklamada “Üretken yapay zeka destekli çözümlerimizin erişimini daha da fazla sürücüye ulaştırmak için Audi ve Volkswagen Grubu ile işbirliğimizi sürdürmekten gurur duyuyoruz. Cerence Chat Pro, Audi araç içi asistanını eşsiz bir zeka seviyesiyle geliştirerek yolda güvenliği, konforu ve üretkenliği artıracak” dedi.

YORUMLAR

Henüz yorum yapılmamış. İlk yorumu yukarıdaki form aracılığıyla siz yapabilirsiniz.