Dolar 32,6535
Euro 35,3907
Altın 2.507,26
BİST 10.851,78
Adana Adıyaman Afyon Ağrı Aksaray Amasya Ankara Antalya Ardahan Artvin Aydın Balıkesir Bartın Batman Bayburt Bilecik Bingöl Bitlis Bolu Burdur Bursa Çanakkale Çankırı Çorum Denizli Diyarbakır Düzce Edirne Elazığ Erzincan Erzurum Eskişehir Gaziantep Giresun Gümüşhane Hakkari Hatay Iğdır Isparta İstanbul İzmir K.Maraş Karabük Karaman Kars Kastamonu Kayseri Kırıkkale Kırklareli Kırşehir Kilis Kocaeli Konya Kütahya Malatya Manisa Mardin Mersin Muğla Muş Nevşehir Niğde Ordu Osmaniye Rize Sakarya Samsun Siirt Sinop Sivas Şanlıurfa Şırnak Tekirdağ Tokat Trabzon Tunceli Uşak Van Yalova Yozgat Zonguldak
İstanbul 31°C
Açık
İstanbul
31°C
Açık
Pts 32°C
Sal 32°C
Çar 32°C
Per 32°C

TTB Seçimlerinde Nispi Temsil Sistemi Şart

Sağlık-Sen Genel Başkanı Mahmut Faruk Doğan, Türk Tabipleri Birliği’nin (TTB) seçiminin, kuruluş amaçlarından uzaklaştığını belirterek çarşaf liste uygulanması yerine nispi temsil sisteminin uygulanması gerektiğini söyledi. Doğan ayrıca, TTB yönetiminde Sağlık Bakanlığı’ndan da temsilci bulunmasının işleyişe katkı sunacağını ifade etti.

TTB Seçimlerinde Nispi Temsil Sistemi Şart
29 Haziran 2024 22:40
40

Sen Genel Başkanı Mahmut Faruk Doğan, Türk Tabipleri Birliği’nin (TTB) seçiminin, kuruluş amaçlarından uzaklaştığını belirterek “TTB’yi asıl amacına döndürmek için büyük fırsattır. Fakat uygulanan seçim sistemi bunun önüne geçmektedir. Bu sebeple TTB seçimlerinde çarşaf liste uygulanması sistemi yerine nispi temsil sisteminin uygulanması şarttır” dedi.

TTB’nin 76’ncı Büyük Kongresi devam ederken Sağlık-Sen Genel Başkanı Mahmut Faruk Doğan’dan açıklama geldi. TTB’nin hekimlerin tamamını temsil eden bir yapıya kavuşması gerektiğini söyleyen Doğan, “Yapılan seçim ile iki yıl boyunca TTB’yi yönetecek konsey ve kurulları belirlenecek. Ancak mevcutta uygulanan yöntemden dolayı TTB’de gerçek temsil sağlanamamaktadır. Kuruluş amacı hekimlerimizin haklarını korumak ve sağlık sistemini geliştirmek olan Türk Tabipleri Birliği’nin seçimi kuruluş amaçlarından uzaklaşan TTB’yi asıl amacına döndürmek için büyük fırsattır. Fakat uygulanan seçim sistemi bunun önüne geçmektedir. Bu sebeple TTB seçimlerinde çarşaf liste uygulanması sistemi yerine, nispi temsil sisteminin uygulanması şarttır. Bu sayede çoğulcu ve katılımcı bir temsiliyet sağlanabilir” ifadelerini kullandı.

‘TTB YÖNETİMİNDE SAĞLIK BAKANLIĞI’NDAN DA TEMSİLCİ OLMALI’

Doğan, konuşmasının devamında şu ifadelere yer verdi:

“Bunun yanı sıra Türk Tabipleri Birliği’ni denetim görevi kanun ile Sağlık Bakanlığı’na verilmiş olmasına rağmen bugüne kadar bu yetki yalnızca birkaç defa kullanılmıştır. Türk Tabipler Birliği yönetiminde Sağlık Bakanlığı adına temsilci bulundurulması işleyişe katkı sunacak, kamu niteliğinde olan bu kurumun kamu ile arasındaki bağı sağlayacaktır.”

YORUMLAR

Henüz yorum yapılmamış. İlk yorumu yukarıdaki form aracılığıyla siz yapabilirsiniz.